שלום חברים
לפני כמה שבועות הגיעה אליי לסדנא פרטית ילדה חמודה בת שש וחצי עם אמא שלה.
הילדה, מעיין, גם טבעונית וגם צילאקית ובניתי לה סדנא מיוחדת שגם יהיה לה כיף וגם טעים.
בשבועות שלפני הסדנא עשיתי מלא ניסויים עם אפייה ללא גלוטן.
קניתי כל מיני קמחים, ערבבתי כל מיני תערובות הוספתי כל מיני תוספות והאמת היא, שממש נהניתי.
מכל הניסויים האלו יצאו לי כמה מתכונים ממש מוצלחים והיום אני רוצה לחלוק אתכם את אחד מהם.
עוגיות קוקוס טבעוניות ללא גלוטן שפשוט נמסות בפה עם הביס הראשון.
מאז כבר הכנתי אותן כמה וכמה פעמים אז למה שגם אתם לא תכינו?! 🙂
הכנות שלב ראשון- בצק
בקערה עמוקה להניח:
1 כוס דחוסה שקד טחון (אולי קצת יותר במידת הצורך)
1/3 כוס קוקוס טחון
1/4 כוס כל מרכיב: קמח טפיוקה / קורנפלור, סירופ אגבה/ מייפל
חופן חתיכות גסות של קוקוס שבור / שקד פרוס
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית כל אחד: קינמון, תמצית וניל
1/4 כפית מלח
4 כפות שמן קוקוס מומס
לערבב טוב טוב.
התערובת תהיה בצקית ונוחה לעבודה, לא מאוד דביקה.
אם התערובת דביקה מאוד ולא ניתן להכין כדורים, להוסיף בהדרגה קצת שקד טחון ולערבב.
שלב שני קרור ואפייה (כן בסדר הזה…)
לרפד תבנית רחבה בנייר אפייה.
מהבצק להכין עוגיות הדוקות ולהניח על התבנית.
להכניס את התבנית למקרר ל 10 דקות.
לאחר 10 דקות להדליק תנור על 170 מעלות ולהעביר את התבנית ישר מהמקרר לתנור.
לאפות 8-10 דקות, לא יותר.
שלב אחרון- לזלול
אבל רגע רגע, לפני שזוללים…
תנו לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמזיזים אותן מהתבנית.
הן יתייצבו ויתגבשו עוד לאחר האפייה.
סבלנות…
אני ממליצה לקשט באבקת סוכר לפני ההגשה.
זה גם מוסיף אפקט יפה של שלג וגם, זה ממש טעים.
וואו ואתם יודעים מה הרגע קלטתי? זה כשר לפסח למי ששומר…
יצא לי בטעות!
תהנו 🙂