שלום שלום 🙂
אוקי אז ככה, דבר ראשון המתכון לקסטה הטבעונית שעלה ביום שני היה פשוט הצלחה מסחררת.
תודה לכולכם על התמונות ששלחתם לי ואני ממש שמחה שנהניתם מהמתכון.
הוא באמת כל כך פשוט וכייפי שאי אפשר שלא להכין.
חלק מכם אפילו שלחו לי תמונות ממש מקסימות של הפתיבר הטבעוני בכל מיני צורות- מהמם ומחמם את הלב.
ובנתיים בזמן שאתם הכנתם לכם את הקסטה, אני כבר התחלתי להתארגן על המתכון ליום חמישי.
בעקבות הקסטה שהחזירה אותי לילדות התעורר בי חשק להכין מאכלים שאמא היתה מכינה לנו כשהייתי ילדה.
אחד הדברים שעלו לי לראש היתה פשטידה, אבל מהפשטידות האלו שמערבבים הכל בקערה ובום לתנור.
בלי בצק, בלי הרבה עבודה ובלי בלאגנים. כזו פשטידה התחשק לי.
קלאסי נכון? אבל רגע…. עם איזה מילוי? לא הצלחתי לבחור והחלטתי לשאול אתכם מה אתם מעדיפים.
רוב רובם של העוקבים (באינסטגרם) ביקש פשטידת תירס.
וברגע שהתחילו לשלוח לי הודעות עם בקשות לפשטידת תירס ידעתי שזה מה שגם אני רוצה.
אבל חיכיתי שכולם יצביעו והתוצאות היו כאלו-
מקום ראשון- תירס
מקום שני- ברוקולי
מקום שלישי- תרד
עכשיו, אתם מכירים אותי ויודעים שאני לא אוהבת לאכזב אז החלטתי להכין מתכון לפשטידה טבעונית שאפשר לשנות את המילוי שלו בלי בעיה.
אני הכנתי עם תירס אבל אפשר בקלות להכין כמעט עם כל ירק אחר.
אני עדיין בעצמי לא מאמינה כמה זה היה קל להכין כזה מתכון בלי בצק, בלי גלוטן, וכמובן טבעוני.
אני רוצה לשתף אתכם שהרעיון לדרך ההכנה של המתכון הגיע בכלל משבועות.
איך שבועות קשור ליולי? 🙂
בשבועות הכנתי מתכון לעוגת גבינה טבעונית עם אורי שביט שהיא חברתי המהממת.
את המתכון ביססנו כמעט לחלוטין על טופו משי. כמעט בלי קמח. זה עבד נהדר.
כשהתחלתי לחשוב על הפשטידה פתאום היתה לי הברקה- אני יכולה ללכת על אותו קו מנחה אבל במקום מתוק- מלוח! אה!
ההצלחה מסחררת חברים! 10 דקות עבודה ויש לכם פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן, יפייפיה ומפנקת.
שיהיה סופ"ש מהמם.