קראק פאי טבעוני


היי דרלינגס 🙂

אני קצת מרגישה רע שאני מעלה את המתכון הזה…

אני יודעת שחלק מכם היו מעדיפים שלא תהיה לדבר המושחת הזה גירסה טבעונית ושפויה.

ובטח לא הייתם רוצים שהיא גם תהיה נטולת גלוטן ככה שלא יהיה לכם שום תירוץ למה לא להכין את זה!

סוף סוף…. קראק פאי טבעוני.

פעם ראשונה ששמעתי על הקינוח הזה היתה בערך לפני חצי שנה.

קראק פאי טבעוני

בסוף סדנא שהעברתי ניגשו אליי שתי בנות ואמרו לי שזה החלום שלהן שאני אכין מתכון טבעוני לקראק פאי.

נאלצתי להגיד להן שאין לי מושג מה זה ותוך דקה כבר הייתי בגוגל.

חשכו עיני. 100000 גרם חמאה, 7895 חלבונים, 309 כוסות סוכר…. נשמע טוב בגדול חחח…

הנחתי את המחשבה על הפאי הזה בצד.

אבל אז, כאילו ידעתם שיש פתח, כל שבוע בערך קיבלתי ממישהו מכם הודעה- את יכולה לעשות מתכון לקראק פאי?!

וכל פעם שעשיתי סקר באינסטגרם איזה עוגה אתם רוצים לפחות 10% ביקשו קראק פאי.

ואז, השבוע, נטלי המהממת מהבלוג עוגיו.נט שהיא כידוע חברה טובה, העלתה מתכון שכזה ושוב קיבלתי גל של הודעות.

קראק פאי טבעוני

אז אמרתי לעצמי- טוב די, יאללה, אנחנו עושים את זה!

בגלל שמעולם לא אכלתי קראק פאי (רגיל או טבעוני) לא היה לי ממש מושג למה אני מכוונת.

למזלי נטלי נרתמה למשימה והסבירה לי מה המרקם והטעם שאני מכוונת אליו.

מפה לשם- בום! קראק פאי טבעוני ללא גלוטן! גירסה שפויה לעוגה לא שפויה בעליל.

שמחתי לעזור 🙂

אה רגע- יום שישי אנחנו נוסעים לשבוע לסיני אבל אל חשש, כמו תמיד כל הפוסטים וכל המתכונים מוכנים לכם ורק מחכים לעלות. יאיי.

קראק פאי טבעוני

קראק פאי טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
40
מתי מוכן
עוד שלוש שעות (קרור)

מה צריך

קלתית (תבנית 20-22 ס״מ)

כוס וחצי שיבולת שועל (115 גרם) נטולת גלוטן במידת הצורך

כוס וחצי שקד קלוי (190 גרם)

חצי כוס סוכר חום (70 גרם)

2-3 כפות שמן קוקוס (35 גרם)

מילוי

1 כוס קרם קוקוס (200 גרם)

1 כוס סוכר חום (165 גרם)

1/3 כוס שמן קוקוס (60 גרם)

3 כפות קורנפלור / קמח טפיוקה (25 גרם) + 1/3 כוס חלב שקדים

1/2 כפית מלח

קישוט

כמה כפיות אבקת סוכר

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 175 מעלות

במעבד מזון או בלנדר לעבד לפירורים את שיבולת השועל, השקדים והסוכר

להפריד חצי כוס של פירורים ולהניח בצד

את שאר הפירורים להעביר לקערה, להוסיף שמן קוקוס ולערבב טוב

להעביר לתבנית ובעזרת תחתית של כוס להדק את הקלתית ממש חזק לדפנות ולתחתית

לאפות 10 דקות

מילוי

בקערית לערבב קורנפלור וחלב שקדים

בסיר להניח את כל שאר מרכיבי המילוי

להוסיף תערובת קורנפלור ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה

כשהתערובת הופכת סמיכה ופודינגית להוריד מהאש

להעביר לתבנית על הקלתית החמה (ישר כשהיא יוצאת מהתנור)

ליישר קצת ולאפות 30-35 דקות עד שמשחים

לקרר לחלוטין במקרר

הגשה

כשהפאי קר לחלוטין לפזר מעליו את הפירורים ששמרנו בצד

לפזר מעל אבקת סוכר, לחתוך ולהגיש



הערות והמרות:

  • את השקד הקלוי ושיבולת השועל אפשר להחליף בביסקווטים באותה הכמות (305 גרם סה״כ)
  • את קרם הקוקוס אפשר כעיקרון להחליף בשמנת טבעונית לבישול כלשהי (אני אישית לא משתמשת)
  • את שמן הקוקוס אפשר להחליף בחמאה טבעונית (כמו של וגה / אוטופי וכדומה)
  • המרקם של המילוי הוא די פודינגי, לפי מה שהבנתי זה גם המרקם של הקראק פאי הלא טבעוני 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים