עוגת שמרים גבינה טבעונית


היי היי לכולם

טוב כולם להתרכז!

היום עולה לבלוג באמת (אבל באמת!) אחד המתכונים הכי טעימים שהיו פה אי פעם.

מדובר פה על אחת העוגות שאני הכי אוהבת בעולם- עוגת שמרים גבינה טבעונית.

וכאילו שזה לא מספיק, בחרתי לשדרג והוספתי לעוגה אחת תותים ולעוגה אחת שוקולד והתוצאה- מדהימה!

עוגת שמרים גבינה טבעונית

וואו, באמת… מתן לקח את הגירסה עם השוקולד לעבודה היום בבוקר ושלח לי הודעה- אומרים פה שזה הכי טוב שלך עד שעכשיו וכולם מבקשים מתכון 🙂

את הגירסה עם התותים (האהובה עליי כמובן) הגשתי היום בבוקר למשתתפי הסדנא הפרטית שהעברתי פה היום והם עפו על כל ביס.

אז אם לא הבנתם עד עכשיו- להכין לסופ״שׁ ומיד!

זה אחד המתכונים הראשונים מאז שעלה ערוץ היוטיוב שאני ממש מברכת שיש את הערוץ.

אני ממש ממש ממליצה לכם לצפות בוידיאו שבתחתית המתכון כי זה כל כך הרבה יותר פשוט להבין את כל ההסברים שלי כשפשוט רואים אותי מכינה.

עוגת שמרים גבינה טבעונית

אם אתם מפחדים משמרים- תקשיבו לי, העוגה הזו שווה את ההתגברות על הפחד.

ואתם בטח יודעים הרי שגם אני פעם פחדתי משמרים ובשנה הראשונה של הבלוג לא היו פה שום מתכונים עם שמרים אבל ברגע שהבנתי שאין ממה לפחד התחלתי לעוף.

ומזל, כי עכשיו יש לנו פה מתכון מדהים לעוגת שמרים גבינה טבעונית יפה, טעימה ומרשימה.

רוצו להכין ושיהיה לכם סופ״ש מהמם 🙂

עוגת שמרים גבינה טבעונית

עוגת שמרים גבינה טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי התפחה

מה צריך

גבינה

1 כוס (150 גרם) קשיו טבעי

1/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס קרם קוקוס מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

1 כפית תמצית וניל

1 כף מיץ לימון

גרידת קליפה מלימון אחד

כמה כפות חלב סויה, לפי הצורך

בצק

4 כוסות (600 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כוס סוכר חום

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס שמן קוקוס רך

1/3 כוס רסק תפוחים

1/2 כפית תמצית וניל

1 כוס חלב סויה חמים (לא רותח!)

תוספות

10 תותים חתוכים לקוביות

חופן גדושה שוקולד צ׳יפס

ציפוי

1 וחצי כפות קמח טפיוקה / קורנפלור

1 כף סירופ מייפל

1 כף מים

סירופ

3 כפות סוכר חום

1-2 כפות מים

מה עושים

גבינה

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הגבינה

לעבד למשחה חלקה לחלוטין

במידה והבלנדר לא מתמודד עם העבודה להוסיף חלב סויה ממש קצת רק כדי לעזור לבלנדר לעבוד

להעביר לכלי סגור ולהניח במקרר שעתיים להתייצבות

בצק

בקערה גדולה לערבב קמח, שמרים וסוכר

לערבב, להוסיף מלח ולערבב שוב

לעשות גומה במרכז ולהעביר אליה שמן, רסק תפוחים, חלב סויה ותמצית וניל

לערבב טוב בעזרת כף עד שמתגבש

ללוש 10-12 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש (במידת הצורך להוסיף נגיעות של מים ו/או קמח)

להניח בקערה גדולה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כשעה

הכנה (ממליצה לצפות בוידיאו שבתחתית המתכון)

לאחר שעה להוציא את הבצק מהקערה וללוש קצת כדי להוציא ממנו את האוויר

להפריד לשתי חתיכות שוות בגודלן

לרדד לצורת מלבן בעובי פחות מחצי ס״מ ולחתוך את הקצוות למלבן ישר לחלוטין

בעזרת סכין לחתוך רצועות בצדי המלבן

להשאיר לפחות 5 ס״מ במרכז המלבן למילוי

להוריד את הרצועות שבארבעת הפינות

להעביר חצי מכמות הגבינה למרכז עוגה אחת וחצי לשניה

להוסיף תותים לעוגה אחת ושוקולד לשניה

לקפל את החלק התחתון של המלבן ואז לקפל רצועה רצועה אחת על השניה מכל צד, כמו צמה

להניח מכוסה במקום חמים כ 45 דקות

ציפוי

בקערית לערבב את כל מרכיבי הציפוי

להדליק תנור על 170 מעלות

למשוח כל עוגה בציפוי בנדיבות

לאפות 12-15 דקות על טורבו

סירופ

במחבת להמיס סוכר ומים

לערבב עד שסמיך (2-3 דקות)

להוציא את העוגות מהתנור ולמשוח אותן בסירופ כשהן חמות

לקרר חצי שעה ולהגיש

בואו לראות אותי מכינה:



הערות והמרות:

  • אם יש לכם בלנדר חלש ממליצה להשרות או לבשל את הקשיו
  • קמח מתנהג שונה לפי עונות השנה- יכול להיות שתצטרכו יותר או פחות נוזלים או קמח
  • את הקשיו אפשר להחליף בשקדים קלופים (יהיה קצת טעם של מרציפן)
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בטופו משי ושמן קוקוס (1/4 כוס מכל אחד)
  • אין אופציה להכין ללא גלוטן
  • אפשר חצי חצי קמח מלא קמח לבן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים