גביניות שמרים מתוקות


היי היי!

יש יש יש יש, המרתון ממשיך ותאמינו לי אם אני אגיד לכם שאשכרה חיכיתי שנה לעבוד על המתכון הזה?

שנה שעברה היו לי (כמו השנה) מיליון רעיונות למתכונים טבעוניים לשבועות לבלוג ואיכשהו דווקא המתכון לגביניות לא נכנס.

שזה אחד הדברים הכי אהובים עליי בחג הזה.

אז חיכיתי וחיכיתי וחיכיתי והנה עברה לה שנה, שבועות שוב בפתח והגיע זמנן של הגביניות הטבעוניות.

איזה כיף.

גביניות שמרים מתוקות

רגע לפני זה אני רוצה להגיד לכם שהיה מדהים בסיני, נהניתי מכל רגע ואני כבר עובדת בשצף על פוסט חגיגי שיעלה על הנסיעה ואיך לטייל בסיני כטבעוני.

בפוסט אני אספר לכם על כל החוויות מהנסיעה הזו וכל קודמותיה ואני מקווה שאני קצת אעזור לכם עם איך להתכונן קולינרית לנסיעה.

ועכשיו לעיניינו- יאמי! אז ככה, אני לא יודעת מה יותר טעים, הבצק או המילוי, ברצינות שזה פשוט תענוג המתכון הזה.

גביניות שמרים מתוקות

אני כן רוצה לציין שאני בחרתי להכין מילוי של גבינה על בסיס אגוזים אבל אם בא לכם טעם גבינתי שיותר מזכיר את המקור, אני ממליצה לקרוא את האופציות שהוספתי בתחתית המתכון.

כך או כך, הן רכות, הן מפנקות, הן קטיפתיות והן פשוט וואו- גביניות שמרים מתוקות טבעוניות.

איזה חג הולך להיות לנו איזה! 🙂

גביניות שמרים מתוקות

גביניות שמרים מתוקות


הכנות
25 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק (12-14 גביניות) 

יבשים

2 כוסות (300 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כף שמרים יבשים

1/4 כפית מלח

1/4 כוס (40 גרם) סוכר חום

רטובים

1/2 כוס חלב שקדים / סויה חמים

1/4 כוס (40 גרם) שמן  

3 כפות (50 גרם) רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל 

מילוי (הערות בתחתית המתכון)

100 גרם שקד קלוף שלם 

1/3 כוס (65 גרם) טופו משי

1/4 כוס (40 גרם) סוכר חום  

2 וחצי כפות (30 גרם) קמח טפיוקה / קורנפלור 

1 כפית תמצית וניל 

2 כפות מיץ לימון 

לשדרוג: 1 כף גרידת קליפת לימון

ציפוי

כמה כפות מייפל

מה עושים

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

לעשות גומה במרכז ולהעביר אליה את המרכיבים הרטובים

ללוש כ 12 דקות רצוף עד לקבלת בצק אלסטי ורך (במהלך הלישה להוסיף קמח אם יש צורך)

להכין כדור מהבצק, להעביר לקערה משומנת, לשמן את הכדור מכל צדדיו ולכסות את הקערה

להניח בתנור על 30 מעלות (זה כמעט לא מעלות) כשעה ועשרים

מילוי

להניח את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון ולעבד למשחה חלקה

להעביר לכלי זכוכית אטום ולהניח במקרר עד שהבצק תפח

הכנה

לאחר שהבצק תפח, להעביר אותו למשטח העבודה ולרדד למלבן בעובי 1/2 ס״מ

מהמלבן לחתוך ריבועים באיזה גודל שאתם אוהבים

להניח כפית של מילוי במרכז כל ריבוע

לקפל פינה אחת מעל המילוי ומעליה את הפינה הנגדית (מקפלים רק שתי פינות, את השתיים האחרונות משאירים פתוחות כך שמילוי מבצבץ מהצדדים)

לצבוט ולהדק טוב טוב את הפינה העליונה לבצק שמתחתיה

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לכסות במגבת ולהחזיר לתנור על 30 מעלות לחצי שעה

ציפוי ואפייה 

להוציא את התבנית מהתנור ולכוון את המעלות על 180

למשוח כל גבינית במייפל בנדיבות

לאפות 15-18 דקות עד שזהוב ושחום מעט

לפני הגשה לבזוק מעל אבקת סוכר ולהגיש



הערות והמרות:

  • לטעם גבינתי שיותר דומה למקור, במקום השקדים והטופו אתם יכולים להשתמש בגבינת שמנת טבעונית כלשהי (אבל שתהיה בסגנון שמנת, לא גבינה רכה)
  • במקום שקדים אפשר קשיו
  • במקום טופו משי אפשר מעדן יוגורט טבעוני או גבינה טבעונית כלשהי
  • אפשר להוסיף ריבה, צימוקים וכדומה
  • אפשר חצי כמות קמח מלא וחצי לבן
  • זה לא יעבוד לדעתי עם קמח נטול גלוטן אבל אם ניסיתם אשמח לשמוע

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים