GIFT CARD התחבר/י

תבשיל עדשים טבעוני


שלום לכולם.

טוב, אמרו שירד גשם! אני לא יודעת מה איתכם אבל אני עם גופיה ומזגן.

קמתי בבוקר והיו סימני מחשידים שירד קצת גשם בלילה אבל עכשיו השמיים בהירים ויפים ואני לא רואה טיפה של גשם באופק.

אבל בגלל שאמרו שירד גשם, אני התכוננתי.

כבר מאתמול ששמעתי שאולי ירד גשם התחשק לי תבשיל.

צ׳אפטי

חשבתי שזו הזדמנות נהדרת לחזור לסבב המתכונים ההודים שהתחיל כשחזרנו מהודו וממשיך עכשיו.

אז היום עולה לבלוג ולערוץ יוטיוב מתכון לדאל מקאני טבעוני.

אם אתם לא יודעים מה זה דאל מקאני זה בהחלט הזמן להכיר.

דאל עדשים שחורות

דאל מקאני זה בעצם דאל עדשים אבל הרבה הרבה יותר סמיך מדאל רגיל וגם מבוסס על שמנת וחמאה.

כשגרתי בלונדון היתה מסעדה הודית ממש ממש מגניבה והיפסטרית (כן כן) שהיינו הולכים אליה המון וזו היתה המנה האהובה עליי.

אז בעצם המתכון הזה הוא שיחזור של המנה מהמסעדה ההודית בלונדון ולא מהודו 🙂

הייתי קצת סקפטית שזה יעבוד אבל זה עבד- הקרם קוקוס ושמן הקוקוס עשו פה עבודה נהדרת והתוצאה יצאה ממש דומה למקור וממש מפנקת.

דאל עדשים שחורות

מה שהכי חשוב בתבשיל הזה היא הסמיכות והוא יצא סמיך להפליא אז אני ממש מרוצה.

חוץ מזה אני מקווה שהסופ״ש עבר עליכם בטוב אני ממש נחתי והתחלתי את השבוע פול פאוור עם מלא מתכונים ומלא רעיונות לבלוג לזמן הקרוב.

רציתי גם להגיד תודה על כל התגובות החמות והיפות על הפוסט על טוקיו שעלה אתמול.

לכתוב פוסט על עיר זה מלאן עבודה ואני ממש שמחה לראות שזה עוזר לכם ומעניין אתכם.

דבר אחרון… יש לי חדשות מרגשות, אבל אני אכתוב עליהם בפוסט הבא כדי שיהיה לכם למה לחכות 🙂

שיהיה שבוע מעולה ויאללה- גשם!!!

צ׳אפטי

תבשיל עדשים טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה ועשרים

מה צריך

תבשיל (5-6 מנות)

3 כפות שמן קוקוס

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כף ג׳ינג׳ר כתוש (לא חובה)

1 כפית כל תבלין: כמון, פפריקה

2 כפיות תבלין קארי

מלח פלפל על פי טעם

3 עגבניות בשלות קצוצות דק

300 גרם עדשים שחורות מוכנות לאכילה

200 גרם שעועית שחורה מוכנה לאכילה

200 גרם שעועית אדומה מוכנה לאכילה

1 כוס קרם קוקוס

3 כפות רסק עגבניות אורגני

מים על פי צורך

קישוט

פטרוזיליה קצוצה

2 כפות קרם קוקוס

צ׳אפטי

2 כוסות קמח לבן

3 כפות שמן

1/2 כפית מלח

¾ כוס מים

מה עושים

תבשיל

על מחבת עמוקה ורחבה לחמם שמן קוקוס

להוסיף בצל ולטגן עד שזהוב

להוסיף שום, ג׳ינג׳ר ותבלינים ולטגן יחד 1-2 דקות

להוסיף עגבניות ולבשל תוך כדי ערבוב 4-5 דקות עד שסמיך ואחיד

להוסיף 1 כוס מים ולבשל עוד כמה רגעים

להוסיף עדשים ושעועית ולערבב טוב

להוסיף עוד כוס מים ורסק עגבניות ולערבב טוב

להוסיף קרם קוקוס ולערבב טוב

לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך שעה

(לבוא מידי פעם לערבב ולהוסיף נוזלים במידת הצורך)

צ׳אפטי

לערבב בקערה את כל המרכיבים

ללוש 5 דקות לבצק גמיש ואחיד (במידה ומאוד דביק לקמח ידיים ולהמשיך ללוש עד שמתייצב)

לעטוף בניילון נצמד ולהניח בצד 10 דקות

לכדרר לכדורים קטנים (בין כדור גולף לכדור טניס)

לרדד לעובי רבע ס״מ

להעביר למחבת נונסטיק חמה על אש בינונית

להפוך כשמפיעות בועות והצד שעל המחבת מתחיל טיפה להשרף

אחרי ששני הצדדים שזופים פלוס

להניח ל 5 שניות את הצ׳אפטי על הלהבה (ישירות על האש)

להניח בצלחת ולהגיש עם התבשיל



הערות והמרות:

  • את העדשים והשעועית אפשר להחליף בכל קטניה אחרת (למרות שאלו בעיני הכי מתאימות)
  • אפשר להוסיף תבלינים וחריף על פי טעם אישי
  • אני השתמשתי בתבלין גראם מסאלה אבל אפשר גם טנדורי או כל תבלין קארי אחר
  • אם אין לכם תבלין קארי אפשר גם משחה באותה הכמות
  • אפשר בצ׳אפטי חצי כמות קמח מלא

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים