עוגיות רולדה טבעוניות פריכות


שלום לכולם

אז מחר יום כיפור.

מערכת היחסים שלי עם היום הזה מורכבת.

כשהייתי קטנה, יום כיפור היה יום קדוש בבית. למרות שההורים שלי לא דתיים בשום צורה, שניהם גדלו בבתים עם מסורת יהודית מאוד מובהקת ויום כיפור היה תמיד יום משמעותי.

בכוכב יאיר, אני ואחותי היינו הולכות לבית הכנסת עם אמא, זה היה היום היחיד בשנה שהייתי בו בבית כנסת.

הייתי היחידה מבין הילדים בכיתה שהלכו לבית כנסת ביום כיפור, ולמרות שתמיד היה לי מוזר לא להיות חלק מהרכיבה על האופניים ברחבי הישוב, היה משהו בלהסתכל על אמא שלי עם שמלה לבנה שרה כל נדרי שתמיד מאוד ריגש אותי.

עם השנים כמובן, גדלתי והשתניתי וכבר המון המון שנים שלא הייתי בבית כנסת או בכלל 'חגגתי' את יום כיפור.

עוגיות רולדה טבעוניות

יש רבדים ביום הזה שאני מאוד מתחברת עליהם, הרעיון של הסליחה, של היחסים בין אדם וחברו, של התחלה מחדש, של התכווננות וחשבון הנפש.

אבל בגלל שאני כבר המון שנים מתרגלת בודהיזם, הרבדים האלו הם חלק מהיום יום שלי ואין צורך ביום אחד בשנה כדי להכנס פנימה.

מעבר לזה, אני לא מאמינה בדת כזו או אחרת מעבר לדת כזו או אחרת ובטח שלא באל אחד, אלא בטבע ובבריאה הקסומה שהיא כל היקום כולו.

עוגיות רולדה טבעוניות

למה אני מספרת לכם כל כך הרבה על יום כיפור?

כי מאז מעולם התפקיד שלי ביום כיפור היה להכין את הארוחה שאחרי הצום כשאמא ואבא חזרו מבית הכנסת בצאת כיפור.

הייתי בוחרת פירות ועוגיות ועוגה שאמא הכינה, מכינה תה עם הרבה סוכר וככה היינו מחכים אני אחותי ואחי שההורים יחזרו ונשב כולם יחד לאכול ולשתות את התה המתוק מתוק.

אז לפני יום כיפור, בלי קשר לצום או לאמונה דתית, מתחשק לי תמיד להכין עוגיות.

השנה, בחרתי להכין עוגיות רולדה טבעוניות שאצלנו בבית קוראים להם 'עוגיות רותי'.

אמא שלי קוראת להם ככה כבר 15 שנה, כי מי שלימדה אותה להכין אותם היא רותי, אמא של גל, אחת החברות הכי טובות שלי בעולם.

ומאז שרותי לימדה את אמא שלי להכין אותם, אי פעם מזמן, כשהיינו בצבא, לעוגיות האלו קוראים- עוגיות רותי!

הכנתי לכם אותן בשני סוגים שונים של מילויים ואתם יכולים להיות יצירתיים ולהכין איזה מילוי שתרצו.

שיהיה צום קל למי שצם ושלכולכם תהיה שנה של גדילה עצמית ודיוק. 🙂

עוגיות רולדה טבעוניות

עוגיות רולדה טבעוניות פריכות


הכנות
20 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

בצק (30 עוגיות)

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה)

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

רטובים

1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי

3/4 עד 1 כוס חלב סויה לא קר (או כל חלב טבעוני אחר)

קורט מלח

מילוי תמרים קינמון 

15 תמרי מג'הול עסיסים מעוכים למשחה חלקה (או ממרח קנוי)

1 כף סוכר חום / קנים

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס שקדים קלויים שבורים דק

מילוי שוקולד בוטנים

15 תמרי מג'הול עסיסים מעוכים למשחה חלקה (או ממרח קנוי)

1 כפית אבקת קקאו

1 כף סוכר מייפל / אגבה

1/3 כוס שוקולד צ'יפס

1/3 כוס בוטנים שבורים דק

ציפוי

3 כפות שמן קוקוס

3 כפות חלב סויה

2 כפות מייפל / אגבה / סילאן

מה עושים

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף שמן קוקוס וחלב סויה בהדרגה ולערבב

ללוש עד לקבלת בצק אחיד

לחלק את הבצק לשני חצאים שווים

מילוי תמרים קינמון

לרדד חצי אחד מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

למרוח את התמרים על הבצק

לפזר מעל קינמון, סוכר ושקדים

לגלגל לרולדה הדוקה

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (להשאיר מקום על התבנית לרולדה עם השוקולד)

מילוי שוקולד בוטנים

לרדד את החצי הנותר של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

למרוח את התמרים על הבצק

לפזר מעל קקאו, סוכר, שוקולד צ'יפס ובוטנים

לגלגל לרולדה הדוקה

להניח על התבנית ברווח מרולדת התמרים והקינמון

בעזרת סכין לחתוך חתכים בחלק העליון של כל רולדה (ברווחים על פי גודל העוגיות שאתם רוצים שיהיו)

אפייה והכנה

לאפות על 170 מעלות 40 דקות

למשוח בציפוי ולאפות עוד 5-10 דקות עד שיציב וכהה

להוציא מהתנור ומיד בעזרת סכין חדה רטובה לחתוך בעדינות עוגיות מהרולדות

לקרר לחלוטין ולשמור בכלי סגור עד הגשה



הערות והמרות:

  • את העוגיות יש לחתוך בעדינות כשהרולדה חמה ומיד עם ההוצאה מהתנור
  • הסכין חייבת להיות חדה מאוד ורטובה- להרטיב את הסכין לפני שחותכים כל עוגייה
  • את התמרים אפשר להחליף בממרח שוקולד או בממרח תמרים קנוי
  • את שמן הקוקוס אני לא ממליצה להחליף- הטעם לא מורגש.
    לא ניסיתי עם שמן אחר אבל אני מאמינה שיעבוד גם כן, התוצאה תהיה הרבה פחות פריכה
  • את השקדים והבוטנים אפשר להחליף לכל אגוז אחר (זה מדהים עם אגוזי לוז!)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים