GIFT CARD התחבר/י

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות


היי!

אני כבר ממש הרבה זמן רוצה לחדש את המתכון הזה.

מתכון שעלה לפני שנתיים וחצי, כשהבלוג עוד היה קטן.

מתכון ששבר את כל הכניסות לבלוג אי פעם.

מתכון שהיה נקודת ציון דרך לבלוג כי אחרי המתכון הזה הבלוג הפך מלהיות בלוג תינוק לבלוג לא כל כך קטן.

עוגיות שוקולד ענקיות

זה אחד המתכונים האהובים עליי בבלוג ודווקא לא בגלל השוקולד, שהרי אני לא כל כך אוהבת..

אלא בגלל שהוא מושחת, וקל להכין אותו, והוא גורם לכולם להגיד וואו.

אז עם תמונות חדשות ובקרוב גם וידיאו ביוטיוב למתכון אני שמחה לחדש ולרענן את המתכון האהוב הזה.

והנה קצת ממה שכתבתי פה אז, לפני שנתיים וחצי:

עוגיות שוקולד ענקיות

זהו, אני את שלי עשיתי. במבחינתי אני יכולה מהיום לא להכין יותר שום מתכון טבעוני.
הגעתי לשיא ה'קרירה' שלי 🙂
סתם, לא באמת… אני יותר מידי אוהבת לבשל בשביל לפרוש כל כך מהר אבל תקשיבו-
זה רגע שיא בבלוג הפוסט הזה.
המתכון הזה סגר לי פינה, חתיכת פינה.
אתם מכירים את זה שאתם בעצמכם לפעמים קצת סקפטיים?
'את זה אין סיכוי לטבען'… 'אוף איך אהבתי את המנה הזו לפני הטבעונות, באסה'.

עוגיות שוקולד ענקיות

אני בטוחה שכולנו לפעמים מרגישים ככה, ולא כי אנחנו רוצים לאכול אוכל לא טבעוני (אני רחוקה מזה שנות אור) פשוט כי היו מנות, לפני הטבעונות, שגם אהבנו מאוד וגם הן היו נגישות וקלות להכנה.
כמו נגיד, עוגיות שוקולד ענקיות? כן כן כן. בדיוק.

העוגיות האלו קלות להכנה, כל מה שצריך זה קערה אחת ותוך 20 דקות הן כבר מוכנות.

איזה כיף!

ממליצה לנסות בהקדם האפשרי ולספר לי איך יצא.

עוגיות שוקולד ענקיות

עוגיות שוקולד טבעוניות ענקיות


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

7-9 עוגיות ענקיות (או 13-15 קטנות)

1 כוס קמח כוסמין לבן / מלא (+ ⅓ כוס במידת הצורך)

¼ כוס אבקת קקאו

¾ כוס סוכר חום

⅓ כוס שמן קוקוס במצב נוזלי (לא קשה)

½ כוס חלב סויה / שקדים לא קר

½ כפית מכל מרכיב: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר טבעוני שבור לחתיכות גסות

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב חלב סויה, שמן קוקוס, תמצית וניל וסוכר

להוסיף דרך מסננת דקה קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, וקקאו לערבב

אך ורק אם התערובת נוזלית לחלוטין אז להוסיף את ⅓ כוס הקמח הנוספת כף קמח כל פעם

לערבב עד קבלת בלילה סמיכה אבל עדיין נוזלית

להוסיף שברי השוקולד ולערבב מעט עד שאחיד

ברווחים גדולים ממש להניח כפות גדושות של בלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 12 דקות (גג 14 דקות) עד שהדפנות יציבות וסדקים מופיעים על העוגיות

לקרר לפחות רבע שעה לפני שמתחילים לזלול



הערות והמרות:

  • שימו לב- התערובת צריכה להיות סמיכה מאוד אבל נוזלית, לא להתפתות להוסיף עוד קמח כי אז יצא עוגיות כמו עוגות קטנות ולא שטוחות ורכות מבפנים.
    אני בדרך כלל משתמשת בקצת פחות מכוס קמח. הבלילה אמורה להיות סמיכה ברמה שהיא נוזלת מהכף די מהר וקצת מתפשטת על התבנית (אבל לא נשפכת לכל כיוון.)
    אם היא נוזלת לכם מהכף ממש לאט ולא זזה כשהיא מגיעה לתבנית, שמתם יותר מידי קמח.
  • אפשר קמח חיטה לבן או מלא ואפשר חצי חצי
  • לא ממליצה להחליף את שמן הקוקוס אבל אפשר אם אין ברירה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים