היי היי!
אחחחחח כמה שהפוסט הזה היה מתבקש.
בחודש האחרון קיבלתי מכם -ממש- הרבה הודעות לגבי מתכון לסופגניות טבעוניות ולביבות טבעוניות.
זה מצחיק איך הקטע הזה עם הסופגניות נהיה קצת כמו חג המולד בלונדון.
שם, כבר באוקטובר מתחילים לקשט לכבוד חג המולד ופה רק נגמר סוכות וסופגניות מתחילות לצוץ בכל מקום.
ולפני שנתחיל עם המתכון עצמו רציתי לספר לכם משהו.
שנה שעברה, העיליתי גם מתכון לסופגניות טבעוניות אפויות.
רציתי לעשות מתכון שידבר לכולם. שהסופגניות יהיו אפויות, שהן יהיו מקמח כוסמין מלא ושלא יהיה בהן שמרים למי שמפחד מעבודה עם שמרים.
השקעתי לא מעט מחשבה במתכון ההוא ובעיקר בקישוטים שלו.
לקח לי שעות להכין את כל הציפויים וכל סוגי הקישוטים לכל סופגניה וממש התרגשתי להעלות אותו לבלוג.
המתכון עלה, וכרגיל גם פורסם בלא מעט קבוצות טבעוניות בפייסבוק.
וזו היתה הפעם הראשונה מאז שהבלוג נפתח שאנשים ממש ממש נכנסו בי.
התגובות למתכון (לא לתוצאה הסופית אלא רק למתכון עצמו) היו ברובן חמודות אבל בחלקן ממש ממש קשות.
משפטים כמו- למה להכין קאפקייק ולקרוא לזה סופגניה?! או- מה הקשר בין זה לבין סופגניה?! או- כל אחד פה חושב שהוא ממציא את הגלגל!
בקיצור, להגיד לכם שלא נעלבתי? נעלבתי מאוד.
אבל גם הבנתי שכנראה שיש דברים שצריכים פשוט להשאר כמו שהם- מסורתיים וקלאסיים.
השנה כשהתקרב חנוכה ידעתי כמה דברים- אחד, אני הולכת להכין מתכון חדש לסופגניות טבעוניות, שתיים, הן הולכות להיות קלאסיות, ושלוש, אין סיכוי בעולם שהן יהיו מטוגנות.
מסורת או לא מסורת 🙂
אז ניגשתי למשימה ואני חייבת להגיד לכם יקיריי, שהפתעתי אפילו את עצמי!
הסופגניות האלו יצאו רכות כמו ענן, ענקיות, תפוחות, יפות, והטעם שלהם כל כך דומה לסופגניה מטוגנת שזה לא יאומן.
הצלחתי להכין מתכון לסופגניות אפויות שלא יהיה בטעם של לחמניה, איזה כיף!
וכמובן שיש פה בונוס- מתכון קליל ומהיר לריבת תותים משלושה מרכיבים בלבד.
תענוג נכון?
יאללה רוצו להכין ותשלחו לי תמונות 🙂