סופגניות טבעוניות


היי היי!

אחחחחח כמה שהפוסט הזה היה מתבקש.

בחודש האחרון קיבלתי מכם -ממש- הרבה הודעות לגבי מתכון לסופגניות טבעוניות ולביבות טבעוניות.

זה מצחיק איך הקטע הזה עם הסופגניות נהיה קצת כמו חג המולד בלונדון.

שם, כבר באוקטובר מתחילים לקשט לכבוד חג המולד ופה רק נגמר סוכות וסופגניות מתחילות לצוץ בכל מקום.

ולפני שנתחיל עם המתכון עצמו רציתי לספר לכם משהו.

שנה שעברה, העיליתי גם מתכון לסופגניות טבעוניות אפויות.

רציתי לעשות מתכון שידבר לכולם. שהסופגניות יהיו אפויות, שהן יהיו מקמח כוסמין מלא ושלא יהיה בהן שמרים למי שמפחד מעבודה עם שמרים.

סופגניות טבעוניות

השקעתי לא מעט מחשבה במתכון ההוא ובעיקר בקישוטים שלו.

לקח לי שעות להכין את כל הציפויים וכל סוגי הקישוטים לכל סופגניה וממש התרגשתי להעלות אותו לבלוג.

המתכון עלה, וכרגיל גם פורסם בלא מעט קבוצות טבעוניות בפייסבוק.

וזו היתה הפעם הראשונה מאז שהבלוג נפתח שאנשים ממש ממש נכנסו בי.

התגובות למתכון (לא לתוצאה הסופית אלא רק למתכון עצמו) היו ברובן חמודות אבל בחלקן ממש ממש קשות.

משפטים כמו- למה להכין קאפקייק ולקרוא לזה סופגניה?! או- מה הקשר בין זה לבין סופגניה?! או- כל אחד פה חושב שהוא ממציא את הגלגל!

בקיצור, להגיד לכם שלא נעלבתי? נעלבתי מאוד.

אבל גם הבנתי שכנראה שיש דברים שצריכים פשוט להשאר כמו שהם- מסורתיים וקלאסיים.

סופגניות טבעוניות

השנה כשהתקרב חנוכה ידעתי כמה דברים- אחד, אני הולכת להכין מתכון חדש לסופגניות טבעוניות, שתיים, הן הולכות להיות קלאסיות, ושלוש, אין סיכוי בעולם שהן יהיו מטוגנות.

מסורת או לא מסורת 🙂

אז ניגשתי למשימה ואני חייבת להגיד לכם יקיריי, שהפתעתי אפילו את עצמי!

הסופגניות האלו יצאו רכות כמו ענן, ענקיות, תפוחות, יפות, והטעם שלהם כל כך דומה לסופגניה מטוגנת שזה לא יאומן.

הצלחתי להכין מתכון לסופגניות אפויות שלא יהיה בטעם של לחמניה, איזה כיף!

וכמובן שיש פה בונוס- מתכון קליל ומהיר לריבת תותים משלושה מרכיבים בלבד.

תענוג נכון?

יאללה רוצו להכין ותשלחו לי תמונות 🙂

סופגניות טבעוניות

סופגניות טבעוניות


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (12-14 סופגניות)
4 כוסות קמח כוסמין לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן
1 כוס מים חמימים
1/2 כפית מלח

ציפוי

2 כפות מייפל

2 כפות שמן קוקוס
ריבה
300 גרם תותים
1 כף מיץ לימון
2/3 כוס סוכר חום
קישוט
50 גרם אבקת סוכר

מה עושים

בצק

בקערה גדולה לערבב קמח, שמרים וסוכר

לעשות גומה במרכז ולהעביר אליה שמן, רסק תפוחים, מים ותמצית וניל

לערבב טוב בעזרת כף עד שמתגבש ואז להוסיף את המלח

ללוש 10-12 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש (במידת הצורך להוסיף נגיעות של מים)

להניח בקערה גדולה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כשעה

לאחר שעה להוציא את הבצק מהקערה וללוש קצת כדי להוציא ממנו את האוויר

להכין כדורים (חצי גודל של סופגניה) ולהניח ברווחים גדולים מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה

בקערית לערבב שמן קוקוס ומייפל

למשוח כל סופגנייה בנדיבות

לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כ 45 דקות

ריבה

בנתיים, בסיר קטן לבשל את כל מרכיבי הריבה

לערבב על אש בינונית נמוכה כעשר דקות עד שהריבה סמיכה

להעביר לכלי מתאים ולהניח במקרר להתייצבות

אפייה

לאחר 45 דקות להדליק תנור על 190 מעלות טורבו

לאפות את הסופגניות כ 12-13 דקות עד שהן זהובות מעט

לקרר כמה דקות לפני שממלאים בריבה

מילוי וקישוט 

בעזרת בקבוק לחיץ או שקית זילוף למלא כל סופגניה בריבה בנדיבות

לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש חם וטעים

והנה המתכון בוידיאו עם עוד הרבה הסברים:



הערות והמרות:

  • לא ניסיתי עם קמח מלא אבל אני מאמינה שזה מאוד יכביד על הסופגניות
  • עד כה לא מצאתי קמח נטול גלוטן שעובד יפה עם שמרים 🙁
  • את רסק התפוחים אפשר להחליף בחמאת שקדים / טחינה אבל הכי מומלץ רסק תפוחים
  • את הסוכר אפשר להחליף במייפל / אגבה כמובן עם תוצאות קצת שונות בטעם ובמרקם
  • אתם יכולים למלא כאהבת נפשכם בכל מיני מילויים חוץ מריבה
  • מי שרוצה יכול לטגן, לא ניסיתי אבל אני מאמינה שזה יעבוד מעולה גם בטיגון

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים