עוגת פררו רושה טבעונית


היי היי היי! 

רגע משמח מאוד בבלוג הרגע הזה. 

סוף סוף אחרי חודש שלם של דיבורים, הגיע הרגע. 

ה-עוגה הטבעונית המדהימה לליל הסדר עלתה לבלוג. 

ובואו נעשה קצת סדר בעוגה לליל הסדר…. 🙂 

הסיפור למעשה מתחיל לפני שנה.

ממש עכשיו לפני שנה היתה תפנית בבלוג.

בשנתיים וקצת מאז שהבלוג עלה לאוויר היו שני פוסטים שגרמו לשינוי מסויים בבלוג. אחד היה ממש מזמן בתחילת הדרך והשני היה ממש לפני שנה.

עוגת פררו רושה טבעונית

העוגה שהכנתי לבלוג שנה שעברה לליל הסדר, נצפתה תוך 24 שעות יותר מ 90,000 פעמים.

אני לא בטוחה שאתם מבינים כמה זה מטורף. אנחנו מדברים פה על מתכון לעוגה טבעונית כן?

הטירוף שהיה סביב העוגה ההיא שהיתה כל כך פשוטה, גרם לבלוג לעבור מדרגה וגם לי. 

מבלוגרית קטנה יחסית הפכתי תוך שבוע למישהי שמזהים אותה ברחוב ואומנם היום אני כבר רגילה לזה אבל בפעם הראשונה שזה קרה הייתי פשוט בהלם מוחלט. 

הרבה דברים קרו בשנה הזו. הבלוג גדל וגדל, נוספו אליו הרבה עוקבים והרבה יותר מכם מכירים אותי ורואים אותי בעולם הוירטואלי על בסיס יומי כמעט, בכל המדיות החברתיות. 

משהו עוד קרה השנה, הטבעונות גדלה. אני מהצד שלי מרגישה את זה ממש חזק. באנשים שמקיפים אותי, בחברות הגדולות שפונות אליי בלי סוף לעבודה משותפת ובכמות המוצרים הטבעוניים שנוספים יום יום למדפים בחנויות. 

עוגת פררו רושה טבעונית

והנה באמת עברה לה שנה וליל הסדר כבר בפתח. 

אני כבר בפברואר התחלתי לחשוב על העוגה. 

העיקריות והסלטים והתוספות זה סבבה, הרי בסופו של יום גם פלאפל זה טבעוני. 

אבל קינוח טבעוני, קינוח טבעוני טוב, טוב באמת, מרשים, כזה שמשאיר אנשים בלי מילים. זה כבר משהו אחר. 

תוסיפו לזה בלי סוכר מועבד ונטול גלוטן וכל סקפטי מצוי יגיד לכם שהוא אפילו לא הולך לנסות. 

הצחקתם אותי! 

אז לפני שבוע וקצת שאלתי אתכם בפייסבוק איזה עוגה טבעונית הייתם רוצים שאני אכין לבלוג לליל הסדר. 

רציתי לשמוע אתכם, לדעת מה הכי חסר לכם, מה הכי חשוב לכם. 

קיבלתי כל כך הרבה תגובות שזה לא יאומן. ואשכרה עברתי אחת אחת ועשיתי ממוצע. 

התוצאות היו מעניינות. הרבה מאוד מכם רצו מתכון לקינוח טבעוני שיהיה קל ומרשים. 

הרבה רצו שוקולד, עוגת קרם ומוס והרבה רצו עוגת פירות. 

הסתכלתי על כל האופציות ושקלתי כל אחת ברצינות וביסודתיות. 

עוגת פררו רושה טבעונית

התגלית הראשונה היתה שלעוגת הפירות (מה שקוראים לה ברשת עוגת מספרים) צריך תבנית מיוחדת כדי לשנע ממקום למקום, מה שהוריד אותה מהפרק. 

אחר כך התחלתי לחשוב על שאר האופציות והאמת שעניין הקרם והמוס התחיל לדגדג לי באצבעות. 

ואז זה בא לי- שנה שעברה הכנתי הריי עוגת באונטי טבעונית אז השנה….. אני אכין עוגה על בסיס השוקולד הכי טעים בעולם- עוגת פררו רושה טבעונית! 

וחברים, זו היתה החלטה מעולה. 

העוגה הזו, היא מלכת כל העוגות. היא נסיכות כל הקינוחים, היא אצילת כל המתוקים והיא תשאיר את כל האורחים שלכם בהלם. 

היא עשויה משבע מרכיבים בלבד והיא נראית כמו מיליון דולר. 

והטעם…. אוי אוי אוי. לא להאמין. 

אז אני שמחה, מה זה שמחה, מתרגשת, להציג בפניכם את היצירה המהממת הזו- הישר לליל הסדר. 

עוגת פררו רושה טבעונית, נטולת גלוטן, ללא אפייה, כן כן וכן! 

יאללה רוצו רוצו רוצו להכין 🙂 

עוגת פררו רושה טבעונית

עוגת פררו רושה טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
שעה קרור
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

קלתית וכדורים (תבנית קפיצית 20 עד 22 ס“מ)

1/2 3 כוסות אגוזי לוז קלויים מרוסקים דק (למדוד לפני ריסוק) 

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס חמאת אגוזי לוז / חמאת בוטנים / שקדיה 

1/3 כוס סירופ מייפל (או כל ממתיק נוזלי אחר)  

1/4 כוס שמן קוקוס או עוד חמאת אגוזים

חופן אגוזי לוז קלויים שלמים

קרם 

1/2 2 כוסות קשיו טבעי 

1/2 כוס חמאת אגוזי לוז / חמאת בוטנים / שקדיה

1/2 כוס סירופ מייפל (או כל ממתיק נוזלי אחר)

2 כפיות תמצית וניל 

2/3 כוס (130 גרם) חמאת קקאו מומסת או שוקולד לבן טבעוני מומס (פרווה, יש בכל סופר) 

קישוט 

חופן אגוזי לוז מרוסקים דק 

מה עושים

קלתית

להניח את האגוזים המרוסקים בקערה

בסיר טפלון קטן להמיס תוך כדי ערבוב את כל שאר מרכיבי הקלתית

להעביר את התערובת מהסיר אל קערת האגוזים ולערבב טוב טוב עד שאחיד

להפריד 6-8 כפות מהתערובת לקערה נפרדת ולהניח בצד (לכדורים)

את שאר התערובת להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה- תחתית ודפנות

להדק טוב טוב בעזרת תחתית של כוס

לפזר מעל חופן אגוזי לוז שלמים (לא צמוד לדפנות) ולהניח בצד

קרם

להניח את הקשיו בסיר, לכסות בהרבה מים ולבשל על אש גבוהה 20 דקות (או להשרות ללילה) לסנן לחלוטין

להניח את הקשיו (זה בסדר אם הוא חם) עם כל מרכיבי הקרם במעבד מזון

לעבד 4-5 דקות עד לקבלת קרם אחיד לחלוטין ולא גבשושי

להעביר את הקרם אל התבנית וליישר יפה

כדורים והגשה

לשמן ידיים עם שמן קוקוס ולהכין 8 כדורים מתערובת האגוזים והשוקולד שהנחנו בצד

להניח את הכדורים ברווחים בצורת טבעת סביב העוגה וללחוץ טיפה

לקשט את כל שאר העוגה באגוזי לוז מרוסקים

להכניס למקפיא לשעה

אחרי שעה להעביר למקרר

20 דקות לפני הגשה להוציא מהמקרר



הערות והמרות:

  • שימו לב לגודל התבנית! העוגה מספיקה בכיף ל 8-9 סועדים. הכמות לא מתאימה לתבנית 24.
  • חשוב- זו לא עוג מוס עם קרם קליל, זו עוגה עם מרקם סמיך וכבד בקטע הכי טעים שיש 🙂
  • חשוב- אם אתם משתמשים בשוקולד לבן ולא בחמאת קקאו- תפחיתו מכמות המייפל שלא יצא מתוק מידי (חמאת קקאו יש בהמון חנויות כמו ניצת הדובדבן וכדומה)
  • את הקשיו אפשר להחליף בטופו (טופו רך אבל לא משי!) או בקרם קוקוס שמן מופרד- התוצאות יהיו אחרות מבחינת טעם ומרקם
  • אם מעבד המזון שלכם חלש ולא מצליח לעבד למשחה חלקה, אפשר להוסיף ממש מעט מים/ חלב סויה כדי לעזור לו לתת גז
  • אין צורך לקלף את האגוזים אבל שיהיו קלויים- אפשר לקנות אותם קלויים לא צריך לקלות לבד
  • שמן הקוקוס לא מורגש בשום צורה שהיא במתכון, אם אין ברירה אפשר להחליף בעוד חמאת אגוזים
  • העוגה נעשתה עם חמאת אגוזי לוז ובעיני זה הכי מתאים 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים