שניצל טבעוני


היי היי היי! 

טוב אז אני בהתרגשות שיא ולא יכולה כבר לחכות לספר לכם הכל. 

אז ככה… לפני לא יודעת כמה זמן, מרגיש לי כמו מיליון שנה אבל זה בטח היה משהו כמו 3-4 חודשים, החלטתי לקנות מצלמה ועדשה חדשה. 

עכשיו, אתם בטח חושבים, טוב נו יופי, זה מה הסיפור? הולכים לחנות וקונים, לא? 

מי מכם שמבין בצילום בטח מחייך עכשיו לעצמו… לבחור מצלמה חדשה ועדשה חדשה זה סיפור לא פשוט בכלל! 

ולמה? דבר ראשון כי זה עולה הון, הון תועפות. וכשקונים משהו כל כך יקר, צריך להיות בטוחים במאה אחוזים שקונים את הדבר הכי מדוייק. 

דבר שני, מצלמה ובטח ובטח עדשה, למי שמצלם מאות תמונות בשבוע, זה ממש סיפור אהבה. 

שניצל טבעוני

צריך להתאהב במצלמה, להתחבר אליה, להבין אותה, להרגיש אותה. 

ובעיקר צריך לדעת למה צריך אותה ואם היא עונה על כל הצרכים והציפיות. 

קיצור…… חשבתי ובדקתי והתייעצתי עם הרבה בלוגרים חברים מהעולם, וחשבתי עוד קצת ועוד קצת ועוד קצת עד שעברו 3 חודשים. 

ואז אתמול מתן אמר לי יאללה, נלך ביחד? את לא חייבת לקנות רק בואי נלך ונראה (איזה בן אדם זה איזה!!!) 

אז הלכנו, וכמובן שאחרי רבע שעה כבר עמדו על הדלפק המצלמה והעדשה שחלמתי עליהן כל כך הרבה זמן- 

Canon 80D – Canon 24-70 2.8f

איזה כיף!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 

בנוסף גם קניתי רמקול, כי המצלמה הזו לא רק מעולה לתמונות סטילס אלא גם לוידאו, ואני סוף סוף יכולה להתחיל להשקיע את נשמתי בערוץ יוטיוב. 

איזו התרגשות! 

שניצל טבעוני

איך כל זה קשור למתכון של היום? 

בדרך לחנות צילום ביגאל אלון, משום מה חלפנו על פני איזה 8 דוכנים שמגישים שניצל בבגט או בג'בטה. 

חשבתי על זה ופתאום מאוד התחשק לי להכין שניצל טבעוני כזה לבלוג. 

וכך היה- אחרי שקצת נרגעתי מהתתרגשות התפניתי להכנת המתכון.

המתכון יצא מעולה- הוא כזה קל להכנה שזה לא ייתכן, הוא ללא טיגון והוא טעים, אבל ממש טעים. 

אז היום אתם מקבלים 2 טריטים- לא רק מתכון לשניצל טבעוני מעולה ממש אלא גם תמונות ראשונות מהמצלמה הפסיכית החדשה שלי.

יום משמח מאוד בבלוג! 

שיהיה מלא בתאבון 🙂 

שניצל טבעוני

שניצל טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

שניצל (6 שניצלים שמנים) 

1 חבילה טופו קשה חתוך לקוביות (300 גרם) + 1/3 כוס מים 

3 פטריות מלך היער קצוצות דק דק (לא להחליף בפטריה אחרת) 

1/3 עד 1/2 כוס קמח עדשים

מלח על פי טעם 

ציפוי 

1 כוס קמח עדשים 

1 כוס מים חמימים

1 וחצי כפיות כל מרכיב: שום גבישי, חרדל 

מלח על פי טעם

1 כוס פירורי לחם 

כמה כפות שמן 

מה עושים

שניצל

במעבד מזון להניח טופו, מלח ומים ולעבד למשחה חלקה (היא תהיה קצת גבשושית זה בסדר)

להעביר לקערה, להוסיף פטריות קצוצות ולערבב טוב

להוסיף קמח עדשים בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות) ולערבב עד שיציב ואחיד

ציפוי

בקערה רחבה להניח קמח עדשים, מים ותבלינים

לערבב עד לקבלת מרקם כמו טחינה לא גולמית

בצלחת נוספת רחבה לפזר פירורי לחם

הכנה

להדליק תנור על 190 מעלות

להרטיב מעט את הידיים ולהכין שניצלים רחבים והדוקים מאוד (לא דקים מידי, הערות בתחתית המתכון)

לטבול כל שניצל בתערובת קמח העדשים

להעביר לפירורי הלחם ולצפות מכל הכיוונים

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזר חלילה

לזלוף מעל כל שניצל מעט שמן

לאפות 15-20 דקות עד שזהוב ויציב

לקרר 10 דקות ולהגיש



הערות והמרות:

  • פטריות מלך היער מתאימות פה בול, פטריות אחרות הרבה פחות
  • אפשר לוותר על הפטריות ולעשות רק עם הטופו אבל זה משעמם 🙂
  • אם מעבד המזון מתקשה עם המשימה אפשר להוסיף ממש מעט מים בהדרגה
  • שימי לב בבקשה- השניצל צריך להיות ממש יציב לפני הציפוי והוא מתחבר ממש בקלות-
    אם הוא לא מחזיק טוב אז תהדקו יותר חזק ורק אז תמשיכו לשלב הבא
  • העובי צריך להיות בערך כמו שניצל טבעול- לא דק יותר מזה כי לדעתי זה יחזיק פחות טוב
  • אני עשיתי אותם בגודל של כף היד שלי (בערך גודל של חצי פיתה חח)
  • ממליצה לבוא אחרי 12 דקות לבדוק מה קורה בתנור
  • אני מאמינה שאפשר לטגן אבל לא נסיתי… 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים