פטריות מוקפצות על פירה ערמונים


היי חברים.

מה שלום כולם?

לי נתפס שריר בגב! ולא סתם שריר, שריר שצמוד לעמוד השדרה ככה שבגדול אני כרגע מקבלת סוג של מכות חשמל כל פעם שאני זזה.

כשדברים כאלו קורים בגוף אני תמיד כל כך מופתעת.

איך אנחנו יכולים להיות בשיא הטירוף והעשייה (ולקחת את זה כל כך כמובן מאליו) ואז ברגע אחד פתאום לשכב במיטה עם שקית חימום ולבהות בתקרה (או בעולם הוירטואלי כמובן).

זה גורם לי להעריך את הגוף, להבין שגם הוא צריך לנוח, לתת לו את ההקשבה שהוא צריך.

זה גורם לי רגע לעצור ולהעריך את מה שיש ולהרגיש כמה אנחנו לפעמים על אוטומט.

פטריות מוקפצות על פירה ערמונים

זה לא משנה כמה שנים אני אתרגל יוגה וחיבור גוף נפש, עדיין כשהחיים מתרוצצים בקצב המהיר שלהם, כל כך בקלות אפשר לא לשים לב לסימנים שהגוף מראה שרגע רגע, צריך שניה לנשום ולשבת 🙂

אז אני כותבת לכם את המילים האלו אחרי שלא ישנתי מאתמול (איך אפשר לישון עם זרמים של חשמל בגב?) ומברכת על זה שכל התמונות והוידיאו לפוסט מצולמים כבר מאתמול, אחרת היינו בבעיה!

אז אחרי כל הסיפור שלי על הבוקר… מה עולה היום?

פטריות מוקפצות על פירה ערמונים

היום עולה מנה עיקרית טבעונית וללא גלוטן שלפי דעתי ממש תסגור לכם פינות- פטריות מוקפצות על פירה ערמונים.

זו מנה נהדרת, שלאיזו תקופה היתה בכמה מסעדות טבעוניות בתל אביב בגירסה כזו או אחרת והחלטתי לעשות גירסה משל עצמי.

יצא מהמם עם הפתעות של אגוזי מלך ושילוב טעמים מנצח.

ובאמת שמה שהכי חשוב זה שכל כך קל להכין אותה שזה לא יאומן.

שיהיה סופ״ש מדהים, יש לי כמה הפתעות מאוד טעימות בשבילכם לשבוע הבא… נתראה בקרוב 🙂

פטריות מוקפצות על פירה ערמונים

פטריות מוקפצות על פירה ערמונים


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

פירה (2-3 מנות) 

2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות / בטטה גם טוב

200 גרם ערמונים מוכנים לאכילה (בוואקום או קלויים)

1/2 עד 1 שן שום כתושה

1/2 כפית כורכום

מלח פלפל על פי טעם

2-3 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה אבל מוסיף המון)

לפירה קרמי יותר ממליצה להוסיף 1/3 כוס חלב סויה / קרם קוקוס

פטריות

500 גרם פטריות פורטובלו / שמפיניון פרוסות דק

1 כף שמן סומסום

1 כף שמן קנולה / חמניות

חופן אגוזי מלך שבורים גס

מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

מה עושים

פירה

להניח את תפוחי האדמה בסיר, לכסות במים

לסגור ולבשל עד שמתרכך לחלוטין, לסנן

להעביר למעבד מזון עם כל שאר מרכיבי הפירה

לעבד לפירה חלק ואחיד (תרגישו חופשי להוסיף נוזלים אם הפירה סמיך- קשיח מידי)

פטריות

על מחבת רחבה על אש גבוהה לבשל פטריות עד שכל הנוזלים מתאדים (זה יקח בערך 10 דקות)

להוסיף שמן סומסום ושמן קנולה ולטגן את הפטריות עד שהן צרובות ושחומות

הגשה

על צלחת הגשה להניח כמה כפות פירה

להניח מעל פטריות צרובות

לקשט באגוזי מלך ופטרוזיליה ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • ככול שתתנו לפטריות להגיר נוזלים במחבת ככה המנה תהיה טעימה יותר
  • אפשר כמובן בלי ערמונים אבל זה כל הקטע של המתכון
  • אין לי עוד מה להגיד, זה המתכון הכי קל בעולם… 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים