עוגת פירות בחושה


היי כולם

היום שאני שמחה לארח בבלוג ובערוץ את נטע ליבנה.

אני ונטע גרות ממש דקה הליכה אחת מהשניה ובגלל שלה יש בלוג ולי יש בלוג, אנחנו מסתובבות באותם החוגים.

כבר מלא זמן אנחנו אומרות שנעשה משהו ביחד והנה הגיע היום.

נטע היא אמא חדשה, לליאו בן השנה וחצי ורצינו להכין משהו שיהיה קל ומהיר להכנה, שילדים יאהבו, שיהיה יחסית מזין ובעיקר קיצי.

אז חשבנו לנו ואני נזכרתי שבקיץ כשהיינו קטנים אמא שלי תמיד היתה מכינה עוגת פירות עם פירות העונה.

עוגת פירות בחושה

ושבוע שעבר שהיינו אצל ההורים בארוחת ערב היא הכינה בדיוק כזו עוגה וכמובן שטבעונית.

אז התחיל לדגדג לי חשק שתהיה כזו עוגה בבלוג וכשקבעתי עם נטע הצעתי לה את הרעיון והיא ממש התהלבה והלכנו על זה.

העברנו בוקר מלא בפיטפוטים, על החיים כעצמאיות, כבלוגריות, כיוצרות תוכן, וכמובן על אוכל.

ובין לבין גם הכנו לכם עוגת פירות בחושה נהדרת במיוחד לכבוד הקיץ.

בחרנו למלא אותה בפירות מתוקים וטעימים- מלון כתום, מנגו וענבים.

עוגת פירות בחושה

תרגישו חופשי להוסיף לה איזה פירות שרק תרצו.

מקווה שגם לכם העוגה הזו תזכיר קיץ ודברים שגורמים לחייך.

אה ומה הכי כיף? אפשר להכין אותה גם כמאפינס! 🙂

יאללה שיהיה סופ״ש נעים לכולם.

עוגת פירות בחושה

עוגת פירות בחושה


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית קפיצית 22, לא יותר)

פירות

300 גרם פירות חתוכים לקוביות לבחירתכם (אני השתמשתי במלון כתום, מנגו וענבים)

חצי לימון סחוט

1 כפית תמצית וניל

1 כף סוכר חום

בצק רטובים

1 וחצי כוסות (280 גרם) חלב סויה / שקדים (לא אורז ולא קוקוס)

1 וחצי כפות חומץ / מיץ לימון

3/4 כוס (140 גרם) שמן (לא קוקוס)

1 וחצי כוסות (250 גרם) סוכר חום בהיר

בצק יבשים

3 כוסות (430 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

2 כפיות אבקת אפייה

מה עושים

עוגה

פירות

לערבב את כל מרכיבי הפירות בקערה עמוקה ולהניח בצד 15 דקות

לאחר 15 דקות לשפוך את כל הנוזלים שהצטברו בקערה ולהחזיר את הפירות לקערה

רטובים

להדליק תנור על 170 מעלות (לא יותר)

בקערה עמוקה בעזרת מטרפה / מזלג לערבב חלב וחומץ עד לקבלת קצף עדין

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

יבשים

לתוך קערה לנפות דרך מסננת דקה את המרכיבים היבשים ולערבב

בשלוש נגלות להעביר תערובת יבשה לרטובה (לערבב בין כל נגלה)

להוסיף פירות ולקפל פנימה בעזרת מרית

אפייה

להעביר את הבלילה לתבנית משומנת היטב

לאפות בין 45-55 דקות או עד שקיסם יוצא נקי יחסית ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שמגישים

שימו לב- עוגות עם פירות הן בדרך כלל רכות יותר ולחות יותר, זו לא עוגה יבשה וספוגית זו עוגה לחה מאוד.



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להשתמש באיזה פירות שאתם אוהבים, שימו לב שיש פירות שישנו את צבע העוגה (כמו פטל ואוכמניות)
  • אפשר לאפות גם כ 12 מאפינס (זמן אפייה 25-30 דקות)
  • אפשר חצי כמות קמח מלא
  • בשביל נטול גלוטו- אפשר חצי כמות קמח נטול רב תכליתי וחצי כמות שקד טחון (לא ניסיתי אישית אבל עוקבים אמרו שזה עבד להם טוב)
  • אני שוב מציינת שהעוגה היא רכה ולחה במיוחד באיזורים של הפירות

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים