עוגת מספרים טבעונית


שלום חברים אהובים

היום הוא אחד הימים המרגשים שהיו לי מזה הרבה מאוד זמן.

כל כך הרבה דברים התקבצו להם ליום הזה.

במין דרך מוזרה ואולי קצת קוסמית יצא שהכל קרה בדיוק באותו היום.

אז למה אני כל כך מתרגשת?

לפני כמה חודשים טובים, היתה לי הבנה מאוד חשובה.

הסתכלתי על הבלוג שלי, היפה והחמוד שאני כל כך אוהבת ופתאום הבנתי שהוא גדל.

שהוא כבר חי בפני עצמו, מתקיים בפני עצמו, שהוא כבר דבר ועניין והוא כבר לגמרי מרכז חיי.

נזכרתי בימים הראשונים לפני שלוש שנים שאני, מתן ולוטם (אחות של מתן) התחלנו לעבוד על הבלוג.

מתן, שאז רק סיים את הלימודים שלו והיה מתכנת מתחיל, לוטם שהיתה אז בתחילת הדרך שלה בתור מעצבת גרפית ואני- ילדה חמודה בת 33 עם רעיון וחזון- שיהיה לי בלוג לבישול טבעוני.

עוגת מספרים טבעונית

אם הייתם אומרים לי אז שהבלוג הקטני שלי יהפוך להיות אתר עם מאות אלפי צפיות בחודש כנראה שזה היה נשמע לי מופרך.

אבל הבלוג גדל וגדל וגדל ולפני כמה חודשים הבנתי, שהגיע הזמן לתת לו בית חדש.

אני ולוטם התיישבנו לעבוד על עיצוב חדש לבלוג ועל בניית כל האתר מאפס.

העיצוב עבר לא מעט תהפוכות בגלל ששתינו פרפקציוניסטיות עד הירח וחזרה ובסוף הגענו למה ששתינו הרגשנו שהוא הכי נכון.

עם העיצוב המוכן חברנו לאסף כץ, מתכנת מדהים (וטבעוני!) והתחלנו את תהליך בניית האתר מחדש.

כל התהליך הזה לקח לא מעט חודשים, מרגע שהחלטתי שאני בונה אתר חדש ועד היום, שאני כותבת לכם את המילים האלו.

מי מכם שאי פעם העלה אתר לאוויר יודע כמה עבודה זה, כמה שעות, בכל מיני שעות מוזרות, כמה טלפונים, כמה פגישות, כמה החלטות וכמה טירוף יש סביב פרוייקט כזה.

ועכשיו כשאני יושבת פה לכתוב לכם את המילים האלו, כשאתמול בלילה המתכנת לחץ על האנטר המיוחל והאתר עכשיו עובר לאתר החדש, אני חייבת להגיד לכם שלא מפסיקות לזלוג לי דמעות מהעיניים ואני בקושי רואה את המסך.

מימי, מעולם, לא חשבתי שלכאן הבלוג יגיע, אני אסירת תודה לכם, עד אינסוף, על זה שאתם העוקבים שלי, אין לכם מושג איך שיניתם לי את החיים.

אני מקווה ובטוחה (!) שתהנו ותאהבו את העיצוב החדש ואת האתר החדש שאני מרגישה שהוא כל כך באלמנט שלי, של מי שאני היום.

ולמה עוד אני מתרגשת?

עוגת מספרים טבעונית

כי תוך כדי הבנייה של האתר החדש, החלטתי שאני רוצה לפתוח ערוץ יוטיוב.

לפני 3 חודשים קניתי מצלמה חדשה, והתחלתי לעבוד. הייתי צריכה ללמד את עצמי לא מעט דברים- תוכנות עריכה, צילום וידיאו, סאונד, איך פותחים בכלל ערוץ יוטיוב עם כל המסביב ועוד ועוד.

גיליתי שלעשות וידיאו זה כיף בטירוף וברגע שהתחלתי לא יכולתי להפסיק.

רציתי שהערוץ יעלה כשיש בו כבר קצת תוכן והחלטתי שאני אעלה אותו כשיהיו בו לפחות 10 מתכונים / מדריכים.

וככה רצה שהיקום, שאתמול, פחות או יותר באותו זמן שאני אסף ולוטם הכרזנו שזהו- לוחצים אנטר על האתר החדש, סיימתי לערוך את הוידיאו העשירי וערוץ היוטיוב היה מוכן לעלות לאוויר.

אז מהיום אתם יכולים לראות אותי מבלבלת את המוח בלי סוף בערוץ הכייפי שלי שיש בו מלא מתכונים ולא מעט שיחות על החיים 🙂

וסיבה אחרונה למה אני מתרגשת היום? מחר אנחנו טסים להודו! לחודש!!! חחח איך גם זה קרה בדיוק באותו זמן איך?!

טוב, ואחרי כל החדשות האלו, שתיי מילים על המתכון.

כל כך הרבה מכם ביקשו ממני להכין עוגת מספרים טבעונית. חיכיתי להזדמנות חגיגית להכין את העוגה הזו ומה יותר חגיגי מחגים?

אני שמחה ממש להציג בפניכם את העוגה היפייפיה הזו- עם נטיפי 'דבש' וקישוטי רימון, כייפית להכנה וכל כך מהממת שזה לא יאומן.

ואם בא לכם לראות אותי מכינה אותה בוידיאו אז נחשו מה? אתם יכולים יאיי- https://youtu.be/7Q1mW9EGcfI

זהו חברים, כתבתי המון היום וכל כך מוקדם בבוקר. אני אמשיך כרגיל להעלות פוסטים גם מהודו וכמובן שאני אהיה גם במדיה החברתית.

בנתיים, שתהיה לכם שנה מדוייקת ומלאה באור ואהבה.

אני.

עוגת מספרים טבעונית

עוגת מספרים טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
שעה

מה צריך

בצק

1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כוס (50 גרם) קמח שקדים (שקד טחון)

1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר קנים (אני מכינה לבד, טוחנת בבלנדר לאבקה)

100 גרם שמן קוקוס קר (להניח במקרר 20 דקות לפני שימוש)

2 עד 3 כפות רסק תפוחים

1/2 כפית קינמון

מילוי

2 כוסות שקד פרוס קלוף מושרה 12 שעות (למדוד אחרי השרייה)

1/3 כוס סירופ אגבה

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן קוקוס

מה עושים

בצק

במעבד מזון עם וו הלישה, להניח את כל מרכיבי הבצק

לעבד עד לקבלת כדורונים בכל מיני גדלים (במידה ולא מתגבשים כדורונים להוסיף כפית רסק תפוחים לעבד עוד קצת)

להעביר למשטח העבודה, להכין כדור (לא ללוש רק לחבר את כל הכדורים ביחד) ולמעוך לדיסקית עבה

לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לרבע שעה (לא יותר)

להוציא את הבצק המקרר ולחלק לשני חלקים שווים

להניח חלק אחד על משטח העבודה ואת השני להחזיר עטוף למקרר

הכנת הטבעות

על תבנית רחבה על נייר אפייה לרדד את הבצק לעיגול רחב בעובי 1/2 ס“מ

להניח על הבצק צלחת / תבנית עגולה 22 ס“מ ולחתוך לצורת התבנית (כך שנוצר עיגול בקוטב 22 ס“מ)

להניח במרכז העיגול כלי עגול קטן ולחתוך סביב הכלי

להוציא את העיגול הבצק הקטן שהרגע חתכנו כך שנוצר בצק בצורת טבעת

להכניס למקרר ל 10 דקות

חוזר חלילה עם החצי השני של הבצק

להדליק תנור על 170 מעלות

לאפות בין 12 ל 15 דקות (לבדוק אחרי 10 דקות מה מצב הבצק)

עד שמזהיב מעט בדפנות

להוציא ולא לגעת עד שקר לחלוטין!

מילוי

להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר ולעבד למשחה חלקה לחלוטין

להעביר לשקית זילוף ולהניח במקרר חצי שעה לפחות

הכנה העוגה

להניח טבעת בצק אחת על הכלי שאיתו אתם מתכננים להגיש את העוגה

לזלוף עיגולים סמוך לשוליים החיצוניים של הטבעת ואז סמוך לשוליים הפנימיים

להניח מעל את טבעת הבצק השניה ולזלוף שוב באותה הצורה

לקשט כאהבת נפשכם ולשמור בקרור

להוציא מהמקרר רבע שעה לפני הגשה (לא יותר) ולהגיש



הערות והמרות:

  • שימו לב- זו עוגה מרשימה אך עדינה! מהרגע שקישטתם אותה אני ממליצה מאוד לא להזיז אותה יותר מידי
  • לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל לדעתי תערובת נטולת גלוטן רב תכליתית תעבוד (שוב, לא מניסיון)
  • לשמן הקוקוס אין תחליף והוא לא מורגש בטעם
  • את האגבה אפשר להחליף במייפל אבל הקרם יהיה כהה יותר
  • את השקדים שבמילוי אפשר להחליף בקשיו באותה הכמות (הקרם יהיה כהה יותר)
  • תקשטו איך שבא לכם, זה כל הכיף!
  • את העוגיות שאיתם קישטתי (שאתם רואים בתמונה) הכנתי משאריות הבצק שחתכתי מהטבעות.
    רידדתי, קרצתי לבבות ופרחים ואפיתי 10 דקות

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים