GIFT CARD התחבר/י

מלבי טבעוני קלאסי


אוקי זהו מבטיחה זה הפוסט האחרון השבוע 🙂

רגע לפני שאנחנו נכנסים לזון שקט ומכונס יותר, מתכון אחרון ליום העצמאות!

אחרי שעלו לא מעט מתכונים לדברים טעימים לשים על האש טבעוני, גם פה וגם ברשתות החברתיות, התחשק לי לפנק גם בקינוח.

יום העצמאות זה חג שהקינוח הוא ממש לא הדגש בו, אבל אני מוצאת שדווקא בגלל זה, אנשים מוצאים את עצמם פתאום עם כל האוכל הכבד הזה ובלי פתרון לקינוח קליל.

אז אל דאגה.

מלבי טבעוני קלאסי

עכשיו, אני יודעת שיש כבר בבלוג מתכון למלבי אבל הפעם החלטתי ללכת על הקלאסיקה.

הכי פשוט, הכי נגיש, הכי קל והכי טעים.

אני רוצה לנצל רגע את ההזדמנות, פוסט אחרון לפני החג, להגיד לקוראים הטבעונים (ואולי גם לא הטבעונים) שאני יודעת שיום העצמאות זה יום מורכב ולא פשוט.

חג שקיבל את הכינוי- חג המנגלים, לא יכול להיות פשוט למישהו שבוחר באורך חיים טבעוני.

זה מביא איתו יותר התמודדויות מבדרך כלל, במיוחד אם זו השנה הראשונה שאתם טבעונים.

משהו בניגודיות, במיוחד מול משפחה וחברים הופך את היום הזה למאוד מורכב.

מלבי טבעוני קלאסי

אז רציתי להגיד לכם שזה באמת יכול להיות קשה אבל משנה לשנה אני רואה את השינוי, יותר ויותר חברים ומשפחה מביעים סבלנות והבנה וכמות הטבעונים צמחונים בסביבה של כולנו רק הולכת וגדלה.

שלא נדבר על כמות האופציות המשוגעות שיש היום בסופרים בשביל על האש טבעוני.

אז תגיעו עם ראש מורם (אם אתם הולכים) תהיו עצמכם, תהיו עם האמת שלכם ותביאו את האוכל הטבעוני הכי טעים בעולם ותעשו את ההסברה הקולינרית המדהימה בתבל!

שיהיה חג עצמאות שמח, לכם, לסובבים אתכם, לכל בני האדם ולכל החיות כולן.

מלבי טבעוני קלאסי

מלבי טבעוני קלאסי


הכנות
5 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (קרור)

מה צריך

מלבי (8 כוסות של 100 מ״ל) 

750 מ״ל קרם קוקוס

1/2 כוס אגבה / סוכר חום / מייפל

1 כף מי ורדים

1/3 כוס קורנפלור + 1/2 כוס חלב שקדים

סירופ

3 כפות סירופ רימונים / אוכמניות / תותים ועוד (הערה בתחתית המתכון)

2 כפות אגבה / מייפל

1 כפית מי ורדים

קישוטים

קוקוס טחון, בוטנים, פיסטוקים ועוד

מה עושים

מלבי

בקערית לערבב קורנפלור וחלב שקדים, להניח בצד

בסיר לחמם קרם קוקוס ואגבה / סוכר / מייפל עד שקרוב לרתיחה

להוסיף לסיר את תערובת הקורנפלור ומי הורדים

לבשל על אש בינונית- נמוכה תוך כדי ערבוב 3-4 דקות

להעביר לכלי הגשה ולקרר לחלוטין

סירופ

לערבב את כל מרכיבי הסירופ בקערית

כשהמלבי קר לשפוך מעט סירופ מעל כל כוס

לקשט ולהגיש



הערות והמרות:

  • אם אין לכם את המרכיבים לסירופ אתם יכולים פשוט לשים ריבת תותים מעל או לבשל 1/3 כוס מיץ אוכמניות / רימונים עם 3 כפות סוכר חום עד שנהיה סירופ סמיך
  • אפשר לעשות חצי חצי קרם קוקוס וחלב טבעוני כלשהו אבל לא הייתי ממליצה להכין רק מחלב בלי הקרם
  • כמה שיותר אחוזי שומן בקרם ככה יותר טעים 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים