שיפודים טבעוניים מטורפים


היי היי היי!

השבוע כל יום (!) הולך לעלות פוסט.

כן כן.

אנחנו בשבוע קצר שלמעשה נגמר ביום שלישי בערב ויש לנו הרבה מאוד מה להספיק עד אז.

כל מיני מתכונים לעל האש טבעוני ואולי גם איזה מלבי טוב ככה לסגור את החגיגה כמו שצריך.

יום העצמאות כידוע זה יום מורכב לטבעונים.

אני חייבת להגיד לכם אבל, שזה יום העצמאות השלישי שאני גרה בארץ מאז שחזרנו וזה פשוט לא יאומן איך הדברים משתנים.

שיפודים טבעוניים מטורפים

כל שנה נוספים עוד ועוד מוצרים מעולים שסוגרים פינות לטבעונים וכל שנה זה נהיה קל יותר ויותר.

השנה לדוגמא- יש ביונד!!!! בינינו- מי צריך יותר מזה אה?

בכל מקרה גם השנה כמו בכל שנה, אני רוצה לעזור לכם לעבור את החג הזה הכי בכיף והכי טעים שרק אפשר.

והיום… היום עולה פוסט לשיפודים טבעוניים מטורפים באמת אבל.

איכשהו יצאו לי שיפודי עוף (פרגית או איך שלא קורים לזה 🙁 ) אפילו שמימי לא אכלתי שיפוד מכל סוג שהוא.

התמונות עצמן הפחידו אותי לגמרי כי זה נראה כמו בשר בקטע הזוי.

שיפודים טבעוניים מטורפים

אבל לא, זה לא בשר כלל וכלל- זו פטריה, זה כל הסיפור- פטריה ברוטב, מי היה מאמין אה?

בגלל שמדובר פה בפטריה, אין חשש שהיא תתפרק על המנגל ואין חשש שהיא לא תחזיק ולא צריך להקפיא ולא צריך להפשיר.

זה בהליכה המתכון הכי בטוח והכי קל שהעליתי לכבוד על האש טבעוני ואני בטוחה שאתם הולכים ממש להנות.

ומי שאומר לעצמו, רגע רגע אבל מה עם איזה קבב?

אה… קבב? מחר!

שיפודים טבעוניים מטורפים

שיפודים טבעוניים מטורפים


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

שיפודים (4 חתיכות)

4 פטריות מלך היער

רוטב

1/3 כוס כל מרכיב: שמן, פתיתי שמרי בירה

1/2 כוס רוטב סויה (ללא גלוטן במידת הצורך)

2 כפות כל מרכיב: מייפלפפריקה מעושנת

1 כפית כל מרכיב: פלפל שחור גרוס, נוזל מעושן (לא חובה אבל מוסיף המון)

מה עושים

שיפודים

לחתוך את הפטריות לחתיכות עבות

רוטב

לערבב את כל המרכיבים בקערה

להעביר לקופסא, להוסיף פטריות, להניח במקרר חצי שעה או עד שצולים

הכנה

לשפד את הפטריות על שיפוד, לצלות על הגריל או על מחבת

מידי פעם למשוח את השיפוד ברוטב שנשאר בקופסא

להוריד מהגריל / מחבת למשוח בעוד קצת רוטב ולהגיש



הערות והמרות:

  • פטריות מלך היער אלו פטריות שמנות ארוכות ועם ראש עגול (אפשר למצוא בסופרים ובשווקים)
  • אפשר עם פטריות אחרות אבל זה הרבה הרבה יותר מוצלח בעיני עם מלך היער- במחינת המרקם
  • לא הייתי משנה כלום ברוטב אם יש לכם אופציה לא לשנות לא הייתי עושה שינויים
  •  אם אתם חייבים תחליף לשמרי בירה אפשר להסמיך את התערובת במעט טחינה / קמח אבל זה לא יהיה אותו דבר בעיני… 🙂
  • אפשר להשתמש ברוטב לכל מיני ירקות, טופו וכדומה
  • שימו לב- בשמרי בירה אין גלוטן אבל יש חברות שמייצרות את השמרים על מצע של שעורה ולכן ציליאקים צריכים לבדוק.

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים