עוגיות ג׳ינג׳ר טבעוניות


היי חברים.

וואו הכי לפנים משורת הדין מה שקורה כאן.

אני מעלה פוסט ביום ראשון!!!

רגע רגע, אל תהבלו, זה ממש לא אומר שלא עולה מתכון מחר, גם מחר עולה מתכון (ומתכון מעולה!).

אז מה קרה שהיום עולה פוסט?

תכלס? אתם. 🙂

התחלתי את הסופ״ש שלי כרגיל- סדנא, ניקיונות ואז- חופש.

בסופ״שׁ, אני מניחה את הטלפון בצד. ככול הניתן… מנסה כמה שפחות להשאב לבלוג כדי שתהיה לי אנרגיה מחודשת להתחיל את השבוע עם יצירתיות ומלא אהבה.

עגויות ג׳ינג׳ר טבעוניות

אז גם בשבת הזו, ואולי בשבת הזו יותר מתמיד, הנחתי את הטלפון בצד.

בשבת בערב הרמתי את הטלפון וכרגיל חיכו לי עשרות הודעות בכל המדיות החברתיות האפשריות.

אבל מה היה שונה הפעם?

הפעם, הרימו את ראשם המהמם העוקבים הישראלים שלי שגרים בחו״ל.

הודעות על גבי הודעות שמבקשות את אותו הדבר- עוגיות ג׳ינג׳ר ברד טבעוניות.

מי מכם שלא יודע, מחר ערב חג המולד.

עגויות ג׳ינג׳ר טבעוניות

בתור מי שגרה קרוב לעשור בלונדון, יש לי מקום חם מאוד בלב לחג הזה וידעתי שאין סיכוי שאני מאכזבת אתכם.

ראיתי ישר את לונדון, עכשיו, בדצמבר, עם הקישוטים, עם התחושה הכל כך חגיגית שבאה עם החג, היחודויות, האורות, הצבעים, והאוכל!

באנגליה זה לא כמו בארץ שיש המון חגים וכמעט כל שלושה חודשים חוגגים איזה חג כייפי.

שם, יש פחות או יותר רק את חג המולד.

אז כשיש חג אחד מרכזי במשך כל השנה, תסמכו עליהם שזה יהיה חתיכת חג!

ובגלל זה אני כל כך אהבתי את התקופה הזו בשנה כשגרתי בלונדון.

עגויות ג׳ינג׳ר טבעוניות

קשה לי להסביר לכם איך העיר משתנה, זה כאילו שמשהו פשוט שם סמיכה נעימה ומפנקת מעל העיר וברגע אחד כל הטירוף שלה נרגע.

היא נהיית שקטה, חגיגית, עתיקה, מחבקת.

כשקיבלתי את כל ההודעות בסופ״ש לגבי העוגיות, הבנתי בדיוק על מה כל העוקבים מדברים.

זה לא משנה מה הרקע שלך, במה אתה מאמין או אם אתה מאמין, כשכל העיר מלאה בעוגיות ג׳ינג׳רברד וכשכל מה שאתה מוקף בו, כולל שכנים וחברים טובים, זה חג המולד- אתה קופץ פנימה ומצטרף למסיבה!

אז אם אתם קוראים את השורות האלו מניו יורק, לונדון או ברלין, או אם אתם קוראים את השורות האלו פה בארץ, ואתם חוגגים חג המולד כי אתם נוצרים או כי אתם בחו״ל, ואם אתם בכלל לא חוגגים את החג ופשוט אוהבים עוגיות מעולות- אני מזמינה אתכם להכין את הקסם הזה!

כל כך פשוט, כל כך טעים.

תהנו והו הו הו וכל זה… 🙂

עגויות ג׳ינג׳ר טבעוניות

עוגיות ג׳ינג׳ר טבעוניות


הכנות
15 דקות
בישולים
12 דקות
מתי מוכן
עוד שעה (קרור)

מה צריך

עוגיות

רטובים

1/3 כוס סילאן / מולסה

1/2 כוס סוכר חום / סוכר קוקוס

1/2 כוס שמן קוקוס רך (לא נוזלי לא קשה כמו אבן)

3 כפות רסק תפוחים

יבשים

2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא

1 כפית כל מרכיב: אבקת אפייה קינמון

1 וחצי עד 2 כפיות אבקת ג׳ינג׳ר

קורט כל מרכיב: מלח, אגוז מוסקט

קישוט

50 גרם אבקת סוכר

1 וחצי כפיות חלב סויה / שקדים אורז

מה עושים

עוגיות

בקערה להניח- סילאן, סוכר, שמן קוקוס

בעזרת מקציף חשמלי להקציף 3-4 דקות עד שאחיד ותפוח

להוסיף 3 כפות רסק תפוחים ולערבב בעזרת מירית עד שאחיד

בקערה נוספת לערבב את כל המרכיבים הרטובים

להעביר תערובת יבשה לרטובה בארבע נגלות

בין כל נגלה לערבב טוב עד שאחיד לחלוטין (הבצק יהיה יבש יחסית)

ללוש מעט לכדור אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות

להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעובי של חצי ס״מ

לקרוץ צורות על פי דימיונכם הפורה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 11-12 דקות – העוגיות ירגישו לא מוכנות- תוציאו בכל מקרה, הן מתייצבות אחרי קרור

לקרר לחלוטין לפני שמקשטים

קישוט

לערבב את כל מרכיבי הקישוט בקערה

להעביר לשקית זילוף ולקשט כאהבת נפשכם



הערות והמרות:

  • בגדול מולסה יותר קרוב למתכונים המקוריים האנגליים, אז אם יש לכם ממליצה יותר
  • כדי לשמור על העוגיה הכי נאמנה למקור מבחינת הטעם אני לא ממליצה להחליף את רסק התפוחים
  • אפשר להוסיף קורט ציפורן אם אתם אוהבים ויש לכם בבית
  • אפשר קמח כוסמין לבן, חיטה לבן, חיטה מלא. לא ניסיתי עם קמחים נטולי גלוטן עדיין
  • הטעם של שמן הקוקוס לא מורגש בעוגיות- אבל אפשר להשתמש בשמן קוקוס מזוכך למי שממש ממש לא סובל טעם של קוקוס

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים