פנקייק טבעוני ללא גלוטן


היי כולם!

יש לי לא מעט דברים לספר לכם, אז בואו נתחיל.

דבר ראשון, ביום שני בערב, התארחתי בתוכנית של איריס קול ב 103fm 🙂

היה ממש ממש כיף!

היה כיף לגלות שהיא עוקבת של הבלוג, שהיא ממש עוקבת של הבלוג, מכירה את המתכונים, עוקבת באינסטגרם והכל.

היה כיף לגלות שהיא טבעונית ובאופן כללי היה כיף להיות ברדיו.

הרגיש אולד סקול כזה וזה היה ממש נחמד.

אם אתם רוצים לשמוע את הראיון אתם ממש מוזמנים הנה לינק ישר לשם

פנקייק טבעוני ללא גלוטן

דבר שני נחמד שיש לי לספר לכם זה שמיום שני הקרוב אני מתחילה ניקוי של 10 ימים.

מה שקרה זה שמתן נוסע לעשרה ימים לצפון לעשות ויפאסנה (אנחנו מידי פעם עושים קורסי שתיקה של 10 ימים, פעם אחרונה היתה לפני 3 שנים בהודו)

ואני הפעם לא מצטרפת. אבל זה עורר בי חשק לנצל את הימים האלו כדי לעשות משהו שיעשה לגוף שלי טוב.

אז פניתי לחברה טובה טובה שלי שהיא גם הנטורופתית שלי ומחר אנחנו נפגשות כדי לבנות לי את התפריט.

אני ממש מתרגשת כי אני מאוד אוהבת ניקויים ופעם בכמה זמן עושה אחד. בליווי מקצועי- תמיד!

אז אתם מוזמנים לעקוב אחרי ברשתות החברתיות שם אני אתעד את כל התהליך, יהיה שמח 🙂

פנקייק טבעוני ללא גלוטן

ומה הדבר האחרון שיש לי להגיד לכם?

שהנה מתכון טעים במיוחד לפנקייק טבעוני ללא גלוטן, אתם כולכם וודאי מכירים את הפנקייק הרגיל שיש בבלוג. זה הפוסט עם הכי הרבה כניסות מאז שפתחתי את הבלוג…

אז כבר כמה זמן מתחשק לי שיהיה לו אח, אח ללא גלוטן. והנה היום הוא עלה לו לאוויר.

כל כך קל להכנה, כל כך מפנק וכל כך טעים.

מושלם לארוחת בוקר בשבת ובכל יום אחר בשבוע.

תהנו!

פנקייק טבעוני ללא גלוטן

פנקייק טבעוני ללא גלוטן


הכנות
5 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד רבע שעה יאיי!

מה צריך

פנקייק (8-10 חתיכות)

2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (אני טוחנת לבד את שיבולת השועל בבלנדר, לא חייב לקנות)

1/4 כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כוס חלב שיבולת שועל / כל חלב טבעוני אחר

1/4 כוס כל מרכיב: סוכר חום, שמן, רסק תפוחים

1 כפית כל מרכיב: תמצית וניל, חומץ

תוספות

פירות, אגוזים, סילאן, מייפל, סירופ שוקולד, טחינה ועוד

מה עושים

פנקייק

בקערה לערבב קמח שיבולת שועל, קמח טפיוקה ואבקת אפייה

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב

לחמם מחבת נונסטיק (חובה! לא נירוסטה) על אש בינונית ללא שמן

להעביר מצקת של בלילה למחבת החמה ולחכות לבועות

להפוך כשמופיעות בועות ואז לזרוק את הפנקייק הראשון כי הוא אף פעם לא מצליח 🙂

להכין ערימת פנקייקים ולהניח על צלחת הגשה

לקשט במלא דברים טעימים ומעל הכל לשפוך מייפל

להגיש חם



הערות והמרות:

  • אם אתם לא רוצים קמח שיבולת שועל ממליצה להכין את המתכון הזה- פנקייק
  • את רסק התפוחים אפשר להחליף ברבע כוס מחית בננה
  • אין צורך ואפילו מומלץ לא לשמן את המחבת- חובה להשתמש במחבת נונסטיק / טפלון
  • כשהבלילה עומדת היא מתחילה ממש להתגבש אז עדיף להכין אותם ישר ולא לחכות
  • אם אתם לא רגילים לעבודה עם קמח שיבולת שועל קחו בחשבון שהמרקם שלו הוא די דחוס ואפילו קצת דביקי כזה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים