מאפינס מלוח ללא גלוטן


היי היי!

הופה- פוסט בונוס ביום שלישי.

אמרתי לכם שהשבוע הזה הוא שבוע משוגע.

החג הזה עשה מלא בלאגן וכל הימים התפהכו אבל אתם רק מרוויחים כי הנה פוסט חדש ביום שלישי.

ומה היום? מאפינס מלוח ללא גלוטן 🙂

מאפינס מלוח ללא גלוטן

מה בעצם קרה פה… אני חושבת בערך חצי מהעוקבים של הבלוג ביקשו ממני מתכון ללחמניות כשרות לפסח.

עכשיו, אני מקשיבה לכם כידוע. אז הלכתי לנסות.

ומה אני אגיד לכם חבריי היקרים- לחמניות טבעוניות כשרות לפסח, לא משנה כמה נסיתי- זה פשוט לא משהו.

הרגיש לי שמי ששומר עדיף לו לחכות כמה ימים ולהנות מלחמנייה אמיתית מאשר להתפשר על דחוסה ומבאסת.

מאפינס מלוח ללא גלוטן

אבל אז אמרתי לעצמי, רגע… חייבים לחמניות? מה נגיד עם מאפינס?! אה!

אז החלטתי לקחת את המתכון של לחם הטחינה שבבלוג (שכולכם כל כך אוהבים) ולשדרג אותו.

התוצאה- וואי וואי וואי.

הם גבוהים, יפים, טעימים כל כך ולא להאמין שהם כשרים לפסח (יש גם אופציה לאלו שלא אוכלים קטניות)

אז לא התאפקתי והחלטתי שזה חייב לעלות כבר היום.

מתכון בונוס שווה ביותר אה?

יאללה לכו להכין 🙂

מאפינס מלוח ללא גלוטן

מאפינס מלוח ללא גלוטן


הכנות
10 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

מאפינס (11 חתיכות)

יבשים

4 כפות ציה + 1/2 כוס מים 

1 כוס קמח עדשים (אופציות לתחליפים בתחתית המתכון)

1 כוס שקד טחון 

2 כפיות אבקת אפייה 

מלח על פי טעם 

רטובים

1/4 כוס סילאן 

1/2 כוס טחינה גולמית 

2/3 כוס מים 

3 כפות מיץ לימון סחוט 

קישוטים

גרעינים, סומסום, קצח וכדומה

מה עושים

מאפינס

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערית לערבב ציה ומים, להניח בצד חמש דקות

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף מרכיבים רטובים ותערובת ציה ולערבב טוב בעזרת מזלג / מטרפה

להעביר מיד לגומות מאפינס מרופדות בנייר אפייה / מנג׳טים (למלא עד למעלה כל גומה)

לקשט כאהבת נפשכם

לאפות 35-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז המאפינס

לקרר לחלוטין ולהגיש



הערות והמרות:

  • לשמור מכוסה במגבת או בקופסא על השיש- עדיף לאכול תוך יומיים
  • במקום שקד טחון אפשר עוד קמח עדשים
  • במקום קמח עדשים אפשר כל קמח קטניה אחר / קמח נטול גלוטן / קמח קינואה וכדומה
  • אפשר להוסיף תוספות כמו זיתים, תירס, גרעינים ועוד

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים