ניוקי ביתי בקלי קלות


היי כולם!

אוקי אוקי- אז היום עולה לפה מתכון מתכון לניקוי מדהים ברוטב של שרי שום וזיתים ויש לי שתי סיבות עיקריות להתרגש מהמתכון הזה…

הסיבה הראשונה היא שאני כל כך (!!!) אוהבת אוכל איטלקי. זה כידוע, המטבח האהוב עליי בעולם. 

אני כבר ממש הרבה זמן רוצה שיהיה מתכון לניוקי בבלוג, כי כבר יש רביולי ויש מלאן פסטות אז גם לניוקי מגיע להיות לא?

הסיבה השניה והיותר מרגשת היא שאת המתכון הזה הכנתי עם נדיה אליס המושלמת והמהממת מ Eatwith. 

ניוקי ביתי בקלי קלות

וחוץ מיום של כיף וצחוקים מהמפגש שלנו ביחד קרה דבר מדהים… 

היתה בנינו זרימה מעולה ודי מהר זה היה ברור שאנחנו חייבות לעשות פרוייקט ביחד.

מאז שהבלוג באוויר, כמה כמה כמה מכם רצו, ביקשו, התחננו (חחח) שיהיה לכם איך לאכול אוכל גורמה שאני הכנתי… אז…… שומעים…..? 

אני הולכת להתארח כשפית אורחת בסדרה של ארוחות משותפות שלי ושל נדיה ב Eatwith!!!

מה שאומר חברים וחברות, שאתם תוכלו לבוא לארוחת ערב מעשה ידיי כן כן כן. 😍 ורמז – זה לא הולך להיות רק איטלקי… 

כל התאריכים והפרטים יעלו בהמשך השבוע- מרגש! 

ניוקי ביתי בקלי קלות

חוץ מזה יש לי עוד משהו מרגש לספר לכם שגם עליו אני בטח אחפור לא מעט ברשתות החברתיות-

ב 06/06 בשעה 20:00 תוכלו לבוא לפגוש אותי פנים מול פנים ולשמוע אותי מעבירה הרצאה בפסטיבל הענק של ויגן פרנדלי. יסססססססס!!!!

להרצאה קוראים כל מה שלא מספרים לכם על טבעונות וכשמה כן היא 🙂 בואו- הולך להיות שווה ממש.

אבל עד אז- לכו להכין ניוקי מעולה, יאמי יאמי.

ניוקי ביתי בקלי קלות

ניוקי ביתי בקלי קלות


הכנות
15 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

ניוקי (3-4 מנות)

500 גרם תפוחי אדמה אדומים

125 גרם קמח

חופן מלח גס

רוטב

1/4 כוס שמן זית

3-4 שיני שום פרוסות עבה

10-15 עגבניות שרי פרוסות עבה

10-15 זיתים ירוקים חתוכים גס

חופן עלי בזיליקום טריים

מלח על פי טעם

פתיתי שמרי בירה לקישוט

מה עושים

ניוקי (ממליצה לצפות בוידיאו)

בסיר לבשל את תפוחי האדמה (עם הקליפה) כ 40 דקות

לאחר 40 דקות להעביר סכין באחד מתפוחי האדמה, אם הסכין עובר חלק אפשר להוריד מהאש ולסנן

לקמח היטב את משטח העבודה

להניח את תפוחי האדמה בתוך מועך תפוחי אדמה לניוקי (אפשר לקנות בזיל הזול בכל שוק או חנות כלי בית)

למעוך ישירות על משטח העבודה, להוסיף מעט קמח וללוש, להוסיף עוד קמח וללוש

חוזר חלילה עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק

לחלק ל 4 רבעים ולגלגל לנחש, בעזרת סכין חדה לחתוך חתיכות ניוקי באורך 2-3 ס״מ

לקמח טוב את הניוקי ולהניח בצד עד סיום הכנת הרוטב או להקפיא לפעם אחרת

רוטב

במחבת רחבה לחמם שמן זית על אש בינונית

להעביר לשמן את השום ולהקפיץ כמה רגעים

להוסיף שרי להקפיץ כמה רגעים

להוסיף זיתים ולהקפיץ כמה רגעים

בעזרת הידיים לקרוע את עלי הבזיליקום ולהקפיץ לרגע

לכבות את האש

הכנה

בסיר להרתיח 2 ליטר מים

להוסיף חופן מלח גס ואת הניוקי

לבשל עד שהניוקי צף

להעביר את הניוקי (ללא הנוזלים) לרוטב, להוסיף מלח על פי טעם ולהקפיץ כמה רגעים

להעביר לצלחות הגשה לקשט בשמרי בירה ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • נדיה אומרת שמנסיון שלה זה לא עובד עם קמח נטול גלוטן
  • היא כן ניסתה עם קמח מצה בפסח וזה יצא לה מעולה
  • אתם יכולים להקפיא את הניוקי לפני הבישול לכמה חודשים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים