ארטיק פירות וגרנולה


היי היי

משום מה מרגיש לי שהרבה זמן לא כתבתי לכם אפילו שאתמול עלה מתכון 🙂

אז אנחנו ממשיכים בתקופה המוזרה הזו שאין בה שום שיגרה ומתכונים עולים בימים מוזרים.

כפי שאתם יודעים מחר ערב יום השואה ובחמישי יום השואה ובימים האלו הבלוג ינוח לו קצת וכמובן שלא יעלו מתכונים חדשים.

אז במקום זה- מתכון חדש ביום שלישי שזה תמיד נחמד.

את המתכון הזה החלטתי להעלות כי השבוע היה חם, כי אני לא יכולה יותר לחשוב על אוכל מבושל או מאפים וכי עוד רגע יום העצמאות.

ארטיק פירות וגרנולה

אז כדי לסגור לעצמי את כל הפינות החלטתי להכין ארטיקים, אבל לא סתם ארטיקים.

הכנתי ארטיקים עם פירות יער, גרנולה וקרם מתוק וחמצמץ וזה יצא כל כך טעים!

אני ממש שמחה להתנפק על משהו קליל וגם יש לי הרגשה שזה הולך לבוא בול אבל ממש בול לפקניקים של יום העצמאות.

ואם כבר מדברים על יום העצמאות…

ארטיק פירות וגרנולה

שאלתי אתכם ברשתות החברתיות אם אתם רוצים מתכונים לסלטים עם מיונז (כולל מתכון מדהים למיונז) לכבוד החג.

יש לי ויג׳ן של מלאן סלטים- סלט תפוחי אדמה, סלט כרוב אדום, סלט חציל מעושן במיונז ועוד מלא 🙂

56% הצביעו כן ו 44% הצביעו לא שזה ממש הפתיע אותי כי משום מה חשבתי שאתם תעופו על זה חחח

אז מה אתם אומרים? למי שלא ראה את הסקר, אשמח לשמוע את דעתכם הכנה.

ובנתיים- בואו נאכל ארטיק, יאמי!

ארטיק פירות וגרנולה

ארטיק פירות וגרנולה


הכנות
5 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד כמה שעות הקפאה

מה צריך

ארטיק (4 חתיכות)

250 גרם מעדן Bio בטעם טבעי (אני השתמשתי בשל תנובה)

1/3 כוס אגבה או מייפל

גרידת קליפת חצי לימון

100 גרם פירות יער או כל פרי אחר שאתם אוהבים

1/2 כוס גרנולה לבחירתכם

מה עושים

ארטיק

בקערית לערבב מעדן, אגבה, גרידת לימון

להוסיף פירות יער ולערבב רק 3 ערבובים מהירים

להעביר ל 3/4 גובה גומות תבנית ארטיק

להוסיף גרנולה מעל ולשפד עם מקל ארטיק

להניח במקפיא ל 3-5 שעות עד שקפוא



הערות והמרות:

  • אתם יכולים ממש להתפרע פה עם הפירות- קיווי, מנגו, תותים ועוד
  • אם אתם אוהבים חמצמצות הייתי מוסיפה 2-3 כפות מיץ לימון
  • אפשר להכין גם כחיתוכיות ולא בהכרח כארטיק

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים