היי חברים.
טוב אז כידוע לכם, נסעתי לסיני.
הבטחתי מראש שאני לא אשאיר אתכם לבד.
ולכן כבר לפני שנסעתי דאגתי לכן לכם לפחות לשני מתכונים, שיחזיקו אתכם בידיים טובות עד שאני אחזור.
אני מניחה שחלקכם חושבים וואו איך היא נסעה לסיני, איזה פחד… 🙂
שתדעו שבתור מי שגרה כל כך הרבה שנים בחו“ל, לא מעט אנשים אומרים בדיוק את אותו הדבר על הארץ.
היו לא מעט תקופות בחיי (אפילו לפני שנה וחצי פה בתל אביב) שאפילו לנסוע באוטובוס בארץ היה מפחיד ברמה שפשוט העדפתי ללכת ברגל.
ברגע שעוברים את הגבול לסיני, מסתורר שקט נהדר.
הקצב יורד, האווירה משתנה ומתחילים להרגיש אחרת.
אני אוהבת את סיני. אוהבת את המדבר, אוהבת את נוף ההרים של ערב הסעודית, אוהבת את הים שמרגיש כמו ציור.
אני אוהבת את השיחות עם הבדואים המקומיים, אוהבת את המוסיקה ואת קבוצות המוסיקאים שבאים מקהיר.
אוהבת את זה שסיני מזכירה לי את הודו.
כשהתחלנו להתארגן לנסיעה, כמו טבעונים טובים איך לא- התחלנו לתכנן מה יהיה עם אוכל.
סיני זה לא איזה אוצר קולינרי ואם אתה טבעוני אז בכלל.
במשך היום עוד אפשר להסתדר אבל הבעיה מתחילה בבוקר.
ביצים, לאבנה ושקשוקה זה הדיבור.
ולכן, אני ומתן התארגנו לנו מראש והחלטנו להצטייד בארוחת בוקר טבעונית משלנו.
הדבר שהכי היה נראה לנו לנכון להביא הוא גרנולה וחלב סויה.
וכמובן שאני החלטתי להכין את הגרנולה לבד.
לפני שנסענו החלטתי לסיים את כל הפירות שהיו בבית ככה שיצא שעם המתכון לגרנולה זכיתם גם במתכון ליוגורט בננה מפנק.
שיהיה מלא בתיאבון וד“ש מחצי האי 🙂