פיצה טבעונית עם פסטו טבעוני


היי, יום מהמם לכולם! 

מה נשמע ואיך היה הסופ"ש? 

אצלי היה תענוג, היתה סדנא מעולה ביום שישי. אנשים כל כך טובים וכייפים עם כל כך הרבה רצון ללמוד. 

מצאתי את עצמי מדברת בלי הפסקה כמעט שלוש שעות 🙂 אני אוהבת את העבודה שלי כל כך! 

חוץ מזה היה לי סופ"ש עמוס בחברים ובתל אביב ובאמת שהתחמם לי הלב. 

האמת היא, שיש סיבה גדולה יותר שבגללה החברים בסופ"ש הזה ותל אביב בסופ"ש הזה, עשו לי כל כך טוב. 

הסיבה היא שבשבת התאריך היה ה 23/06. לחלק מכם התאריך הזה לא אומר כלום אבל בשבילי… זה התאריך בדיוק לפני שלוש שנים שאני ומתן חזרנו לארץ. 

פיצה טבעונית עם פסטו טבעוני

אני אנסה לכתוב את הפוסט הזה בלי לבכות.. 🙂 

חלק מכם בטח יודעים שעד לפני שלוש שנים חייתי 13 שנה בחו"ל מתוכם שנתיים עם מתן. 

החזרה שלנו לארץ היתה מפתיעה, לא יזומה, לא מבחירה וכרעם ביום בהיר. 

הסיבה שחזרנו לארץ בכזו פתאומיות כי מסיבות טכניות לא צפויות הויזה שלנו לאנגליה נגמרה בטרם עת קצת לפני הוצאת אזרחות בריטית. 

מי שחושב עכשיו- נו סבבה, כיף בארץ שטויות. אתם צודקים באופן כללי אבל יש לציין שוב את המספר- 13 שנה. 

לא גרתי פה מגיל 20 ועד גיל 33. זה לא מעט זמן. זה זמן קריטי. השנים שאנחנו גדלים כאנשים בוגרים. מבססים את עצמנו מקצועית, חברתית, זוגית… 

אז את כל זה אני לא עשיתי בארץ. החיים שלי, החברים שלי, העבודה שלי, אני ומי שאני, העולם שלי כולו, היה בלונדון. 

אתם יכולים לדמיין כמה כמה כמה כמה קשה זה היה, לעזוב במפתיע את המקום שהפך להיות הבית העיקרי שלי ומרכז חיי, ולהגיע למקום בו יש לי בו זכרונות אבל מעט מאוד אנשים שאני מכירה, ומעט מאוד שייכות. 

השנה וחצי הראשונות שאחרי המעבר לארץ היו הקשות בחיי. אני אומרת לכם את זה מכל הלב וזה לא כי קשה בארץ, זה כי הייתי צריכה להמציא את עצמי מחדש. 

זה היה תהליך ארוך, מורכב ומרתק של לגבש זהות חדשה, להפרד ולעבור אבל על החיים שהיו ולהסתכל קדימה. 

ואז, ביום אחד, עצוב וקשה במיוחד כשהרגשתי שאני לא יכולה יותר, חלה תפנית. 

ככה זה תמיד בחיים לא? כשאתה הכי לא מצפה לזה פתאום משהו זז, משהו משתנה וזה כאילו שהשמש צצה לה לאט ובעדינות מתוך העננים. 

למה אני מספרת לכם את כל זה? 

כי אתם, חלק בלתי נפרד ממי שאני היום. הבלוג הזה ואתם, והקהילה הטבעונית בארץ והקהילה המהממת שלי פה בתל אביב הפכו להיות לי טבע שני. 

מי שאני היום, בלוגרית לבישול טבעוני עם מאות אלפי כניסות חודשיות לבלוג ועשרות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות, מוקפת אנשים ואהבה אינסופית, כל זה לא היה קורה בלעדיכם. 

אז בסופ"ש הזה, כשהייתי מוקפת בחברים המדהימים שהכרתי מאז החזרה לארץ, וישבנו לאכול אוכל טבעוני מדהים ושלושה אנשים שונים בשלושה מקומות שונים ניגשו להגיד לי תודה על הבלוג, הלב שלי עלה על גדותיו. 

פיצה טבעונית עם פסטו טבעוני

אני תמיד מתרגשת כשאתם ניגשים אליי ברחוב אבל בשבת הזו יותר מתמיד. 

כי זה גרם לי להבין כמה כוח רצון, כמה מוטיבציה, כמה תשוקה לעולם הזה צריך כדי להמציא את עצמך מחדש. 

ויותר מזה, זה גרם לי להבין כמה כמה כמה אני מבורכת ומוקירה תודה. 

אז כמעט ולא בכיתי עכשיו, רק קצת 🙂 

ובמעבר חד… מה היום? פיצה טבעונית עם פסטו טבעוני. 

מתכון שכבר ממש הרבה זמן בא לי להכין והיום בבוקר כשעדיין לא הייתי בטוחה מה אני מכינה, מתן הזכיר לי ונתן לי רעיון מבריק. 

אז אתם לא רק מקבלים פה מתכון לבצק טבעוני פריך וקריספי (בלי שמרים!) אלא גם מתכון לממרח פסטו טבעוני מעולה. 

איזה כיף! 

יאללה, תהנו ושיהיה לכולם מלא בתיאבון. אוהבת אתכם. 

פיצה טבעונית עם פסטו טבעוני

פיצה טבעונית עם פסטו טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

פסטו 

150 גרם עלי בזיליקום קצוצים בלי הגבעול 

 

1/4 כוס צנובר (או קשיו או גרעיני חמניה) 

 

2 שיני שום כתושות 

 

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

 

1/4 כוס פתיתי שמרי בירה 

 

1/4 כוס שמן זית 

 

1/4 כוס מים (עוד במידת הצורך) 

 

מלח על פי טעם 

בצק 

2 כוסות קמח כוסמין מלא 

 

1 כפית כל מרכיב: מלח, שום גבישי, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, אבקת אפייה 

 

1/3 כוס שמן זית 

 

1/2 עד 2/3 כוס מים חמים 

תוספות

גבינת מוצרלה טבעונית (קנויה או למתכון)

 

כרישה, צ‘ילי טרי, עלי רוקט צנוברים

מה עושים

פסטו

במעבד מזון בקערה הקטנה להניח את כל המרכיבים מלבד השמן והמים (או עם בלנדר מוט)

לעבד בכמה פולסים עד שמעורבב

להוסיף מעט שמן ולעבד בכמה פולסים

להוסיף עוד קצת שמן ושוב לעבד

להוסיף מעט מים ולעבד בפולסים עד שאחיד וממרחי (שימו לב להערות בסוף המתכון)

להעביר לצנצנת ולהניח במקרר רבע שעה להתייצבות

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב קמח ותבלינים

להוסיף שמן ו1/2 כוס מים ולערבב עם כף עץ

להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת מרקם רך מאוד אך לא דביק

ללוש 5 דקות לבצק אחיד ורך

לרדד לעיגול בעובי 1/2 ס"מ

בשביל שוליים שמנמנים- לקפל את השוליים כלפי פנים להדק ולסגור את הקיפול ממש טוב

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 8-10 דקות

הכנה

להוציא את הבצק מהתנור ולהעלות את המעלות ל 190-200

למרוח פסטו בנדיבות על הבצק החם

לפזר טבעות כרישה, צ‘ילי טרי, גבינה טבעונית וצנוברים

לפזר מעל שמרי בירה ולזלוף מעל שמן זית

להכניס לתנור ל 12-15 דקות עד ששחום מעט

לקשט בעלי קורט טריים ולהגיש מיד

הערות והמרות:

  • אפשר כמובן להכין בצק שמרים למי שרוצה
  • בבקשה תקפידו לא לתת למעבד הזמן לעבוד יותר מכמה רגעים רצוף כל פעם כדי למנוע התחממות של הלהבים מה שגורם לבזיליקום להיות מר (בגלל זה העלים קצוצים מראש, כדי לקצר את זמן עבודת הלבים)
  • אתם יכולים לשים איזה תוספות שאתם אוהבים (אפונה, זוקיני, בצל, תירס, בטטה)
  • אפשר קמח לבן כוסמין או חיטה


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים