GIFT CARD התחבר/י

חלה טבעונית מקמח כוסמין


היי היי

אוקי אז כמה מילים.

ביום שלישי בבוקר העליתי לעמוד של הבלוג בפייסבוק סרט וידיאו קצר בסגנון 'טייסטי'.

הסרטון (של הכנת חביתה טבעונית) התחיל לרוץ ברשת, והיום כעבור יומיים כבר עבר את ה 40,000 ציפיות.

מי ידע שאתם כל כך רוצים מתכונים בוידיאו?

הסרטון שפירסמתי היה מין פיילוט, לראות מה יהיו התגובות, ואני יכולה להגיד לכם שיש כל כך הרבה תגובות (והודעות) שאני לא מצליחה לעמוד בקצב ולענות לכולם ישר!

עכשיו, אחרי שהבנתי שאתם ממש ממש מוכנים לשלב הבא, אני שמחה להגיד שוידיאו הולך להיות חלק מהבלוג 🙂

בנוסף לערוץ יוטיוב ועוד מקומות בהם תוכלו לצפות.

זו הרבה עבודה להכין כזה סרטון, במיוחד שאני עושה הכל לבד.

אבל כבר הספקתי להכין עוד אחד, למתכון ממש טעים ומתוק, שיעלה כנראה ביום ראשון! איזה כיף!!!

בגלל שזה הרבה עבודה להכין סרטון לא לכל מתכון יהיה וידיאו, מין הסתם 🙂

מתכונים רגילים כמו שהיו עד עכשיו, ימשיכו לעלות כרגיל לבלוג.

אוקי ועכשיו למתכון של היום.

חלה טבעונית מקמח כוסמין

אז ככה- ביום שישי האחרון הזמנתי את כל המשפחה שלי אלינו פה לתל אביב לארוחת ערב.

אני הכנתי הכל והיה תפריט נהדר- עיקריות, סלטים, קינוחים ומה לא…

הדבר היחיד שביקשתי להביא היה מאחותי, את חלת הכוסמין הידועה שלה.

הפעם, החלה היתה מוצלחת מתמיד ונגמרה עוד לפני סוף הארוחה.

באינסטגרם שמתי וידיאו של השולחן עמוס המאכלים ולא הפסיקו להגיע אליי הודעות לא לגבי האוכל! כולם רצו לדעת- מה זו החלה הזו?!

אז ביום ראשון על הבוקר דיברתי עם אחותי, היא שלחה לי את המרכיבים שהיא השתמשה בהם ויצאתי לדרך.

אני שמחה להגיד שזו החלה הכי טעימה שאכלתי בחיי.

מושלמת לארוחת שישי וגם סתם ככה, לקרוע חתיכה אחר חתיכה ולנשנש.

בתיאבון!

חלה טבעונית מקמח כוסמין

חלה טבעונית מקמח כוסמין


הכנות
20 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים כולל התפחה

מה צריך

בצק

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין / חיטה מלא

½ 1 כוס קמח לבן

½ 1 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

½ 1 כפיות מלח

רטובים

1 כף סילאן

⅓ כוס שמן זית

½ 1 כוסות מים

ציפוי

2 כפות סילאן

2 כפות שמן זית

חופן לקט גרעינים

מה עושים

בצק

בקערת המיקסר לערבב את כל המרכיבים היבשים

להוסיף את כל המרכיבים הרטובים

להפעיל את המיקסר עך מהירות בינונית ל10 דקות (או ללוש בידיים)

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לחלק לשלושה חלקים שווים ומהם להכין נחשים

לקלוע לצמה הדוקה ולהדק טוב קצוות

לכסות ולהניח בצד רבע שעה

צפוי

בקערית לערבב סילאן ושמן זית, למשוח את החלה בתערבות

ולפזר מעל גרעינים לקישוט

להדליק תנור על 200 מעלות ולהכניס את החלה לתנור החם

אחרי 10 דקות להוריד את המעלות ל 180 ולאפות עוד 20 עד 25 דקות

כשהחלק החיצוני משחים ומתקשה להוציא מהתנור ולכסות במגבת

לחתוך רק אחרי שהתקרר לחלוטין



הערות והמרות:

  • סוד החלה המוצלחת הוא זמן הלישה. אני שמה שעון לעשר דקות ולשה עשר דקות בלי הפסקה- אם יש לכם מיקסר וו, הסתדרתם!
  • אני שמה את הבצק להתפחה בתנור על 30 מעלות עם נורה דולקת
  • אפשר להחליף את הקמחים לקמחי חיטה
  • אפשר להכין רק מקמח מלא עם תוצאות פחות אווריריות
  • אפשר להכין רק מקמח לבן- שימו לב שתצטרכו פחות נוזלים
  • את הסילאן אפשר להחליף באגבה או מייפל

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים