GIFT CARD התחבר/י

גבינת חלומי טבעונית


היי חברות וחברים!

טוב וואו איזה סופ״ש. 🙂

במשך כל הסופ״ש קיבלתי מכם עשרות הודעות ותמונות של דברים שאתם מכינים מבית הספר החדש שנפתח.

כמה מרגש זה לראות את כל העבודה הפסיכית שהושקעה בלפתוח את בית הספר, סוף סוף מתורגמת למנות על השיש במטבח שלכם.

זה פשוט מרגש בטירוף.

גבינת חלומי טבעונית

תודה רבה רבה לכל מי מכם שכבר הספיק לרכוש סדנא וכבר הכין והכינה דברים מהסדנא ותודה על הפרגונים וכל המילים היפות.

אני בעננים מכל הודעה שלכם, השקעתי את נשמתי בבית ספר הזה וזה פשוט אושר לראות אותו רץ ועובד ומתפתח.

כמו שאתם בטח יודעים בבית ספר יש סדנת גבינות טבעוניות מדהימה שכחלק מהכנות אליה היתה לי המון השראה למתכונים שמתחשק לי להכין לכם לפה לבלוג.

גבינת חלומי טבעונית

אחד מהרעיונות שהיו לי היה גבינת חלומי.

עוד לפני 3 חודשים כשהתחלתי לצלם את בית הספר הרעיון הזה של גבינת חלומי טבעונית סיקרן אותי ממש וחיכיתי שירגע הלחץ כדי לפתח לכם מתכון מושלם לבלוג.

בהתחלה עשיתי מתכון מטופו אבל כמה שזה באמת היה טעים, זה ממש לא היה לא בטעם ולא במרקם של גבינת חלומי.

ובעיני, הימים בהם היינו מסתפקים בטופו כתחליף לכל דבר אפילו שקלירלי זה סתם עוד גוש טופו עם שם אחר- נגמרו מזמן.

אז נכנסתי למטבח והתחלתי לעבוד על מתכון שיהיה גם בטעם (לפי מה שאני זוכרת לפני עשור פלוס) וגם במרקם.

גבינת חלומי טבעונית

התוצאה? יאבאלולי!

גבינת חלומי טבעונית מהחלומות.

החלטתי להגיש עם סלט טרי ורוטב טעים וכל אלו מחכים לכם פה למטה!

תהנו מלא.

ואם אתם אוהבים גבינות טבעוניות אתם ממש חייבים להעיף מבט על סדנת הגבינות המקצועית והמדהימה. הנה לינק ישר לשם סדנת גבינות טבעוניות

גבינת חלומי טבעונית

גבינת חלומי טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת (הקפאה)

מה צריך

גבינה

½ כוס שקדים קלופים (לקנות קלוף, יש בכל סופר)*

1 כוס מים חמים

⅓ כוס קמח טפיוקה (קורנפלור עושה עבודה טובה קצת פחות טובה לדעתי)

½ כפית כל מרכיב: חרדל (בלי גרגירים) מלח שחור (לא חובה)

קורט מלח

3 כפות שמן קוקוס מזוכך מומס / חמאה טבעונית מומסת / שמן רגיל

כמה כפות שמן לטיגון

סלט

ירקות טריים לבחירתכם (שרי, מלפפון, עלים ירוקים, זיתי קלמטה, אבוקדו, פלפל קלוי, גמבה ועוד)

רוטב

2 כפות בלסמי ויניגרט

1 כפית חרדל דיז׳ון

מלח על פי טעם

1 כף מיץ לימון

מה עושים

גבינה

להניח את כל המרכיבים בבלנדר

לטחון למשחה חלקה לחלוטין

להעביר לסיר נונסטיק טפלון (חובה!) על אש בינונית ולערבב עם כף עץ ללא הספקה

כשמקבל גוש אחיד אפשר לכבות את האש

להעביר לכלי מלבני קטן מרופד בנייר אפייה או ניילון נצמד ולהניח במקפיא לשעה

כעבור שעה להוציא מהמקפיא ולחתוך את הגבינה לפרוסות או חתיכות עבות (היא תהיה דביקה זה סבבה)

הכנה

מיד אחרי שחותכים את הפרוסות, במחבת נונסטיק טפלון (חובה!) לחמם כמה כפות שמן / חמאה טבעונית

לטגן את פרוסות החלומי משני הצדדים עד שזהוב כהה

להניח בצד

הגשה

אם הכנתם סלט אז להניח את פרוסות החלומי על הסלט

ואז לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערית ולהגיש עם הסלט

אם לא הכנתם סלט, לאחסן בכלי סגור במקרר ולהוסיף לכריכים, סלטים, קישים ומה שמתחשק

אהבתם את הגבינה? בואו להעיף מבט על סדנת גבינות טבעוניות!



הערות והמרות:

  • אם אתם עובדים עם בלנדר ממש חלש אני ממליצה לבשל את השקדים במים רותחים
    על האש במשך 20 דקות לפני השימוש
  • את השקדים אפשר להמיר בקשיו (בשום אופן לא קמח שקדים ולא שקד טחון)
  • מנסיון קמח טפיוקה עובד פה הכי טוב אבל במידה ואין אפשר קורנפלור
  • אי אפשר לאפות, הטיגון הכרחי לתוצאה הכי חלומי שיש 🙂
  • הגבינה תשמר במקרר 4-5 ימים בלי בעיה ואפשר להקפיא כמה חודשים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים