עוגת דבש טבעונית יפייפיה


מוכנים?

איך אני אוהבת את הרגע הזה.

הרגע בו עולה ה-עוגה, ה-עוגה לערב החג. עוגת העוגות, גולת הכותרת.

הפעם, החלטתי ללכת על משהו מפוצץ.

הפיד שלי מלא בקוגלות לא טבעוניות שמעלים ומעלות עוגות דבש מרהיבות לכבוד החג והחלטתי שגם אני רוצה!

אבל רגע קטן לפני שאתם נבהלים, העוגה הזו אומנם נראית משוגעת אבל לא קשה בכלל להכין אותה.

ולמי שלא מתחשק להסתבך עם כל מיני שכבות כמו שאני עשיתי, שמתי לכם בתחתית המתכון רשימה מפורטת של סוגי תבניות שבהן אפשר להכין את העוגה הזו בקלי קלות למי שלא מתחשק להכין עוגה שכבות מוגזמת 😉

עוגת דבש טבעונית יפייפיה

אבל למי שכן מתחשק עוגה מרשימה…. תראו איזה מהממת היא!

3 שכבות של עוגת דבש טבעונית לחלוטין ובין כל שכבה, קרם וניל ודבש ומסביב לכל זה, שכבת פירורי קינמון קרנצ׳ים.

ואין בזה טיפה אחד של דבש…

ואם אתם תוהים אם זה טעים כמו שזה נראה ונשמע, אז זה יותר, נשבעת.

המתכון הזה מבוסס על מתכון לעוגת דבש שעלתה לבלוג לפני שנתיים או שלוש שהוא מתכון מנצח לכל הדעות והחלטתי להתבסס עליו במקום לנסות להתחכם עם מתכון חדש לגמרי.

אז לקחתי אותו ושידרגתי לו את הצורה!

אני עפה על המתכון הזה במיוחד כי אפשר להכין אותו גם באינגליש, גם בתבנית מלבנית, גם בתבנית קאפקייק ובכל גירסה יוצאת עוגה מרשימה וטעימה כל כך.

עוגת דבש טבעונית יפייפיה

ועכשיו אחרי שנרגענו מהעוגה (אני לא באמת נרגעתי כן חחח)…

רציתי רק לספר לכם שיש לי השבוע שבוע די מרגש.

הבלוג מחרתיים חוגג 4 שנים… אני חוגגת השנה בכל מיני דרכים מרגשות ואני אעלה על זה פוסט בנפרד עם סיפורים מכל החגיגות ובכלל כל מה שיש לי להגיד לכם על הארבע שנים האלו, ויש לי הרבה מאוד מה להגיד לכם יא מהממים. (דרך אגב, למי מכם שעוקב אחרי באינסטגרם רוצו לסטורי כי מחכה לכם שם הפתעה!).

דבר אחרון, ביום רביעי הולך לעלות לפה לקט משוגע לכבוד החג, של כל המתכונים הטבעוניים לראש השנה אז יש למה לחכות.

בנתיים, איזו עוגה מהממת אה?!

עוגת דבש טבעונית יפייפיה

עוגת דבש טבעונית יפייפיה


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (3 תבניות 20 ס"מ – עוד אופציות בתחתית המתכון) 

יבשים 

4 וחצי כוסות (580 גרם) קמח כוסמין לבן (או חצי חצי מלא – לבן) 

2 כפיות קינמון 

2 כפיות אבקת אפייה 

1/2 כפית אגוז מוסקט 

רטובים 

2 כוסות (420 גרם) רסק תפוחים לא ממותק

כוס ורבע (255 גרם) סילאן 

1 כוס (165 גרם) שמן 

2/3 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה דביק

3/4 כוס (210 גרם) ממרח תמרים 

2 כפיות חומץ 

קרם וניל דבש 

600 גרם גבינת שמנת טבעונית קשה 

1 כפית תמצית וניל 

1/4 כוס (50 גרם) סירופ אגבה 

100 גרם אבקת סוכר

קישוט

100 גרם ביסקווטים מרוסקים דק דק

1 כפית קינמון

2-3 כפות סירופ אגבה / סילאן

מה עושים

עוגה

יבשים

להדליק תנור על 165 מעלות

לתוך קערה לנפות את הקמח (להעביר דרך מסננת דקה)

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב בעזרת מזלג

רטובים

בקערה נוספת לערבב טוב את כל המרכיבים הרטובים

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב טוב

להעביר לשלוש תבניות 20 ס״מ משומנות היטב (אופציות נוספות בתחתית המתכון)

לאפות 20-25 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה, לקרר לחלוטין

קרם

להניח את הגבינה בקערה עמוקה ולהקציף לקרם תפוח

להוסיף וניל ולהקציף עוד קצת

להוסיף אגבה ולהקציף עוד קצת

להוסיף אבקת סוכר ולהקציף 1-2 דקות

להניח במקרר

הכנה

על משטח עבודה על נייר אפייה להניח עוגה אחת

למרוח מעליה קרם

להניח מעל הקרם עוד עוגה ולמרוח מעל קרם

להניח מעל עוד עוגה ולצפות את כל העוגה בנדיבות

חשוב חשוב חשוב- לא לצפות את העוגה יותר מכמה שעות לפני הגשה ובטח לא לילה לפני כי הציפוי יסדק בקרור (אפשר להכין את כל העוגה יום לפני אבל את החלק של הציפוי החיצוני והקישוט לעשות רק ביום ההגשה)

קישוט

לערבב את כל מרכיבי הקישוט בקערית

בעזרת הידיים להדביק את הפירורים סביב כל העוגה

להניח את העוגה במקרר עד הגשה (חשוב- לא לתת לעוגה לשבת במקרר מצופה במקרר יותר מכמה שעות)



הערות והמרות:

  • לא בא לכם את כל השכבות האלו? אין בעיה! אתם יכולים להכין את העוגה גם ככה:
    – תבנית מלבנית 40 ס״מ. עוגה- קרם מעל- קישוט מעל (זמן אפייה 25-30 דקות)
    – תבנית 22-24 ס״מ קפיצית עגולה (זמן אפייה 35-45 דקות) קרם רק מסביב ולא בתוך העוגה ואז קישוט
    – תבנית אינליש הכמות תספיק לשתי תבניות לפחות (לדעתי אולי אפילו 3) קרם מעל וקישוט מעל (זמן אפייה 30-40 דקות)
    – קאפקייק- לדעתי לפחות 16 חתיכות אם לא יותר (זמן אפייה 25 דקות פלוס מינוס) קרם וקישוט מעל
  • לא ממליצה להכין 100% קמח מלא אלא אם כן אתם מכירים ואוהבים עוגות עם קמח מלא
  • לא ממליצה לשים סילאן בקרם אלא אם כן לא משנה לכם שהקרם יהיה בז׳ ולא לבן
  • לרסק התפוחים אין תחליף לצערי (בננה תהיה מאוד מורגשת במקרם ובטעם)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים