שלום יפים 🙂
היום הגשמתי סוג של חלום.
פעם מזמן, כשהייתי בבית ספר, היינו נוסעים לטיולים שנתיים לאילת.
בדרך האוטובוס היה עוצר בעין יהב ושם באופן קבוע, אני ומיכל ושחר, שהיינו חברים הכי טובים, היינו קונים קוקילידה.
זו היתה מין מסורת כזו.
ולמרות שבאותה התקופה אכלתי קוקילידה בכל מיני הזדמנויות, קוקילידה תמיד מזכירה לי את הדרך לאילת ואת שחר ומיכל.
עוד לפני שהפכתי לטבעונית (לפני יותר מעשור) הפסקתי לאכול דברים בסגנון קוקילידה…
כל סוגי הארטיקים ובכללי הדברים המאוד מעובדים ומלאי הסוכר הפסיקו לחלוטין לעשות לי את זה ולאט לאט באופן טבעי, פשוט נעלמו מהתפריט.
אבל, קוקילידה זה טעים! זה זכור לי כאחד הארטיקים הכי טעימים בעולם!
הרבה הרבה יותר מכל טילון, או כל שוקו בננה כזה או אחר ובטח יותר ממגנום שאותו מעולם לא סבלתי.
אז כמו שאתם מבינים… כבר כמה זמן שאני זוממת להכין קוקילידה בפרשנות עכשיוית אישית שלי- בגירסה גם טבעונית וגם יותר מתקבלת על הדעת מבחינת המרכיבים.
והיום זה קרה. הכנתי את הקוקילידה הטבעונית המושלמת, ולא סתם, היא גם ללא גלוטן וגם ללא אפייה!
ותקשיבו… זה ט-ע-י-ם! זה טעים בקטע מלחיץ, בקטע חשוד, בקטע מטורף 🙂
אני ממש ממש ממש מרוצה מהתוצאה.
תהנו בלי סוף!