גלידוניות טבעוניות


שבוע טוב אהובים

אתמול היה לי יום ממש כיף אז לפני שנדבר על המתכון, מתחשק לי לספר לכם עליו.

למתן היה יום חופש בעבודה אז גם אני תיכננתי את השבוע שלי ככה שאתמול לא תהיה לי עבודה ואני אהיה פנויה כל היום.

אז מראש תיכננו לנו טיול.

חברה מאוד טובה שלי, במחשבה הגיונית שהיא חייבת לברוח מהחום והטירוף שקוראים לו תל אביב בקיץ, מסבלטת בית בעין הוד לכמה שבועות החודש.

אז קבענו מראש שניסע אליה ונעשה יום כיף. קמנו בבוקר ויצאנו לכיוון עין הוד המהממת.

הבית מושלם, מול צלע הר, ירוק מכל פינה, נוף מרהיב ושקט מפנק. ישבנו, פיטפטנו, נשנשנו ואז יצאנו כולנו לים.

עשינו לנו מיני זולה קטנה וכייפית לכמה שעות על החוף בו היינו כמעט לגמרי לבד.

היה יום מעונן חלקית ככה שאפילו לא היה כזה חם והים היה נעים ובצבע תכלת יפייפה.

גלידוניות טבעוניות

אחר כך נסענו לעין כרמל שם מסתבר, הבעלים של פועה (מיפו) פתחו בית קפה.

המקום ממש יפה והאוכל היה טעים. זה תמיד מוזר אבל לצאת מהבועה הקולינרית הטבעונית בתל אביב.

זה ממש משונה לי לקבל תפריט שהמילה טבעוני לא מופיעה בו פעם אחת אפילו.

כן ואני יודעת שאני חיה קצת בסרט אבל אני מקיפה את עצמי בזה כל היום, כל יום וזה מוזר כשפתאום אין אפילו סימון של טבעוני בתפריט.

אמרו לנו שאפשר להוציא את הגבינה מזה ומזה ואז זה יהיה טבעוני ( 🙁 ) אבל בסוף המנות שהזמנו היו באמת ממש טעימות ומפנקות.

לא נשארנו לקינוח כי כמובן שאני הבאתי איתי הפתעות אז חזרנו לעין הוד לתה ובראוניז שוקולד מהמם שהכנתי.

היה אחר הצהריים נהדר ולקראת סוף היום התחלנו לחזור לכיוון תל אביב.

בקיצור- יום כיף כיף!

גלידוניות טבעוניות

ועכשיו… למתכון של היום.

היום עולה מתכון טעים וקיצי במיוחד. מתכון לגלידוניות טבעוניות.

מתכון שמזכיר לי את הקיץ, ומזכיר לי את החופש והגדול ובעיקר מזכיר לי את סבתא שלי.

כשגדלנו, כל קיץ היינו נוסעים לכמה שבועות למושב של סבא וסבתא. היינו מחכים לזה בקוצר רוח.

כחלק מכל הפעילויות המרגשות שהיו אצל סבתא במושב, לסבתא היה מקרר סודי.

היה את המקרר הרגיל בבית והיה עוד מקרר, בגינה באחד המבנים שהיו בשטח הענק שהם גרו בו.

במבנה הזה סבתא היתה שומרת דברי מטבח שאין להם מקום במטבח. ובמקרר… במקרר הסודי שהיה שם, היו הפתעות.

אחת ההפעות שתמיד תמיד היה במקרר הסודי של סבתא היו הגלידוניות.

מידי פעם בכמה ימים (בין כל שאר הנישנושים והארטיקים שהיינו מקבלים שם) היינו הולכים למקרר הסודי עם סבתא לקבל מלאן גלידוניות.

יאמי יאמי. חוץ מזה שזה לא היה טבעוני הסיפור הזה די מושלם 🙂

אבל היום, סבתא שלי המקסימה כבר מזמן המשיכה הלאה לעולמות אחרים, ואני כבר שנים טבעונית ויש לי כבר מקרר משל עצמי. כמו של גדולים.

אבל אתם יודעים מה כיף? שהיום גם יש לי בלוג לבישול טבעוני ולהכין אוכל זה המקצוע שלי…

אז אני הכנתי מגש של גלידוניות טבעוניות ועכשיו כל החברים יכולים לבוא למקרר שלי ולקבל מלאן גלידוניות ולהרגיש שוב כמו ילדים, בחופש הגדול אצל סבתא.

מקווה שתהנו המתכון, נשיקות.

גלידוניות טבעוניות

גלידוניות טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
10 שעות (קרור)

מה צריך

גלידה (20 גלידוניות)

500 מ“ל קרם קוקוס 20% שומן מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

13 עד 1/2 כוס סירופ אגבה / מייפל

1 כפית תמצית וניל

ציפוי

150 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס קרם קוקוס 20% שומן (לא צריך להפריד)

2 כפות אגבה / מייפל

חופן אגוזי לוז מרוסקים + שוקולד צ‘יפס

קורט מלח גס (לא חובה)

מה עושים

גלידה

בעזרת מקציף חשמלי להקציף את קרם הקוקוס

להוסיף את כל שאר מרכיבי הגלידה ולהקציף לקרם אחיד ותפוח

להעביר לשתי תבניות קרח ולהכניס למקפיא ל 8 שעות

ציפוי

לאחר 8 שעות, בסיר קטן להמיס את כל מרכיבי הציפוי תוך כדי ערבוב

לתת להתקרר מעט בערך 5 דקות תוך כדי ערבוב פעם בכמה רגעים

להוציא את הגלידה מהמקפיא ולשחרר מהתבנית

להניח גלידונית על מזלג ומיד לטבול לרגע בשוקולד החם (לא לזרוק את הגלידה לתוך השוקולד- היא נמסה תוך רגע!)

להניח על צלחת רחבה מרופדת בנייר אפייה ולקשט באגוזים

אם נשאר שוקולד מומס אפשר לזלוף מעל הגלידוניות כשהן כבר על נייר האפייה

להחזיר למקפיא לשעתיים לפחות

להוציא לאכול מיד

הערות והמרות:

  • על מנת להפריד את קרם הקוקוס יש לשים 1 קרטון של ליטר או לפחות 2 פחיות של קרם קוקוס במקרר ל8 שעות
    לאחר 8 שעות לפתוח בזהירות ועדינות ולהוציא רק את החלק הקשה השומני שהצטבר בחלק העליון של הפחית/ קרטון
    מניסיון אישי שלי קרטון לבן(!!) של Aroy D מוציא הכי הרבה קרם ומקציף מדהים
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בבננות / קשיו (בבלנדר) אבל כמובן שזה יצא גלידונית בטעם בננה או קשיו ולא וניל קלאסי (והמרקם בהתאם)
  • אפשר לקשט איך שמתחשק לכם או לא לקשט בכלל
  • אפשר להוסיף שכבה של חמאת בוטנים / חמאת אגוזי לוז מעל הגלידה (לפני ההקפאה)
  • שימו לב לא לטבול את הגלידה בשוקולד החם יותר מרגע כי היא נמסה ממש מהר


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים