עוגיות ריבה טבעוניות


היי חברים.

אז וואו לא מעט דברים!

קודם כל אני ביום השלישי מתוך 10 ימים של ניקוי, כפי שבטח רובכם יודעים כי אני חופרת על זה לא מעט ברשתות החברתיות 🙂

אני היום יושבת על וידיאו מוסדר ליוטיוב שבו אני הולכת לענות על כל השאלות שמצטברות מכם לגבי הניקוי, אז אם יש לכם שאלות תכתבו לי פה למטה בתגובות.

אני מרגישה מעולה, ניקוי זה משהו שאני מאוד אוהבת לעשות והתחושה נהדרת ממש.

כמובן, שהעוגיות ריבה המדהימות האלו לא חלק מהניקוי ואני הכנתי אותן יום לפני שהתחלתי.

דבר שני, כבר אמרתי לכם בטח שביום שני מתן נסע לעשות ויפאסנה (קורס שתיקה) והוא לא פה עשרה ימים וגם כמובן שאי אפשר לדבר איתו או לשלוח הודעות.

עוגיות ריבה טבעוניות

עשינו קורס כזה ביחד לפני 3 שנים בהודו ועכשיו החלטנו שלקחת זמן לבד במשך עשרה ימים זה מבורך.

אז אני מתגעגעת אבל גם ממש כיף לי! יש לי מלא זמן לעצמי והמון המון שקט ויש משהו כל כך מיוחד בכל התחושות שעולות.

דרך אגב, הניקוי בהחלט היה מתוזמן בדיוק לימים שמתן לא יהיה פה.

בקיצור, ימים מעניינים.

ועכשיו לעוגיות.

עוגיות ריבה טבעוניות

המתכון הזה הוא בעצם שני מתכונים שאת שניהם יש בבלוג ורק עשיתי שינויים קטנים.

הן מורכבות מעוגיות חמאה פריכות ומריבה (אחת הטעימות) וביחד נוצרות העוגיות הכל כך יפות האלו.

הן כל כך רכות וכייפיות ומעולות לכבוד חג האהבה.

דרך אגב, אני הולכת להעלות 2 מתכונים לחג האהבה, אחד שעולה היום ועוד אחד בשבוע הבא שהוא יהיה אפילו יותר מפנק מהמתכון הזה.

אז תתכוננו ונשיקות לכולם 🙂

עוגיות ריבה טבעוניות

עוגיות ריבה טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

ריבה
300 גרם תותים חתוכים
1 כף מיץ לימון
2/3 כוס סוכר חום

בצק (12-14 עוגיות)

100 גרם אבקת סוכר

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי (לא מורגש בכלל בעוגיות)

1 כפית תמצית וניל

3 כפות חלב סויה חמים (לא קר!)

1 ושליש כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

מה עושים

ריבה

בסיר קטן לבשל את כל מרכיבי הריבה

לערבב על אש בינונית נמוכה כעשר דקות עד שהריבה מסמיכה מאוד

להעביר לכלי מתאים ולהניח במקרר להתייצבות לשעה

בצק

בעזרת מקציף חשמלי לטרוף אבקת סוכר ושמן קוקוס עד לקבלת קרם אחיד

להוסיף חלב סויה ולטרוף כמה רגעים

להוסיף תמצית וניל ולטרוף כמה רגעים

להוסיף כוס אחת של קמח, אבקת אפייה ומלח ולטרוף עד לקבלת כדורונים

להוסיף את 1/3 כוס הקמח הנותרת ולטרוף עד שמתקבלים כדורונים קטנים יותר

להעביר למשטח עבודה מרופד בנייר אפייה ולאחד לכדור (לא ללוש, רק עד שיש כדור)

לרדד לעובי של חצי ס"מ ולהכניס למקפיא לחמש דקות (לא יותר מחמש- שש דקות, שלא יקפא)

הכנה

להוציא מהמקפיא ולקרוץ עיגולים מהבצק בגודל שאתם אוהבים

לקרוץ לב באמצע חצי מכמות העיגולים (את הלבבות הקטנים שהוצאתם מכל עיגול, אפשר להניח במקרר ואז לאפות גם אותם אחר כך)

להדליק תנור על 170 מעלות ולאפות כ 9-11 דקות עד שטיפה מזהיב

לקרר לחלוטין

לפזר אבקת סוכר על העיגולים עם הלב באמצע

למרוח ריבה על החלק התחתון של כל עיגול שלם (בלי לב) לכסות עם עיגול עם לב ולהגיש



הערות והמרות:

  • שמן הקוקוס לא מורגש בטעם של העוגיות ואין לו ממש תחליף (אפשר שמן קוקוס מזוכך אבל העוגיות יהיו פחות טעימות משמעותית)
  • במקום תותים אפשר כל פרי אחר שמתאים לריבה
  • לא ניסיתי עם קמח מלא מרגיש לי שזה יהיה קצת קרקרי
  • לא ניסיתי אישית עם קמח נטול גלוטן אבל היו שניסו עם תערובת קמח לבן ללא גלוטן ואמרו שיצא להם סבבה
  • העוגיות יחזיקו בכלי סגור במקום יבש 3 ימים ואז הם קצת מתחילות להתרכך

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים