
היי היי
אז לפני שבוע וקצת העברתי סדנת בישול יפנית טבעונית, כחלק מסוגי הסדנאות שאני מעבירה כל חודש.
בסוף הסדנא ישבנו כולנו ופיטפטנו על התקופה שגרתי ביפן.
ואז אחד המשתתפים אמר- וואו אז בטח הבלוג מלא במתכונים יפנים.
שקט מביך…
אמממ… לא?
פתאום הבנתי שיחסית לזה שגרתי כל כך הרבה זמן ביפן זה ממש מביש שאין מלאן מתכונים יפנים בבלוג!
הלכתי לבדוק וראיתי שהמצב לא הכי גרוע. יש סושי, יש ראמן, יש גיוזה- אפשר להגיד שכיסיתי את הבייסיק.
אבל בהחלט לא מספיק.
אז הסתובבתי לי בשבוע האחרון עם מין תחושה שיש לתקן את המחדל ובהקדם.
והיום בבוקר, התחיל לרדת מבול.
ישבתי והסתכלתי על הגשם ואמרתי לעצמי- אההה, בא לי קארי. סמיך, עשיר, מפנק וחם.
בא לי קארי יפני!

אחח, קארי יפני. הדימיון שלי ישר רץ לטוקיו. למדפים בסופר עם הקארי היפני בקוביות בקופסאת קרטון קטנה.
כמה שזה היה טעים.
ולא צריך לנסוע עד יפן, אפשר לקנות את זה בארץ בחניות אסיתיות אבל זה לא טבעוני.
התחלתי לקרוא קצת איך מכינים את הקארי בקוביות והבנתי שאין שום סיכוי שאני אמצא את כל המרכיבים האלו בארץ.
וכן כן, אני יודעת שאני גרה בשוק לוינסקי אבל שכחתם שאמרתי שיורד גשם?!
אז ניגשתי לעבודה והתחלתי לרקוח מתכון תוצרת בית.
קצת עירבובים, קצת בישולים ואני שמחה לשתף אתכם שעליתי פה על מתכון מעולה.
זה קצת חשוד כמה מהר לקח לי להכין את זה- הקארי היה מוכן לפני האורז!
התוצאה- סמיכה, קרמית ויפנית להפליא. מושלם.
Itadaki-mas 🙂
