קציצות טבעוניות ברוטב חמוץ מתוק


היי לכולם! 

יומן הודו, יום 14. 

טוב יש לי ממש הרבה מה לספר לכם על הטיול עד עכשיו. 

התוכנית המקורית שלנו, כפי שכבר סיפרתי לכם, היתה לבלות את כל החודש בדראמסללה. 

ובאמת היה מדהים בצפון, כמו תמיד. בילינו 11 יום מקסימים בתוך הנוף הממכר של ההימלאיה, הכרנו אנשים חדשים מכל העולם וגם חברים טובים מהארץ שהצטרפו. 

קציצות טבעוניות ברוטב חמוץ מתוק

וכמו תמיד, התרגשתי ממש לפגוש את כל החברים המקומיים בבאגסו, שלא ראיתי שלוש שנים. באגסו הוא באמת בית בשבילי. 

אבל…. בהודו כמו בהודו… אתה חושב שאתה רוצה משהו אחד אבל הודו יודעת טוב יותר 😉 אז התחיל לדגדג לנו להדרים. 

וככה, אחרי סיעור מוחות והרבה כיוונים אופציולניים, מצאנו את עצמנו על מטוס לרג׳סטן. 

פעם אחרונה שהייתי ברג׳סטן היתה לפני בדיוק 14 שנה. 

תכלס, לא הרבה השתנה. 

אני חייבת להגיד שאחרי השקט והרוגע של ההרים, זה חתיכת עניין להגיע פתאום לאודייפור. 

רעש, פרות, צפירות, ריחות, צבעים, בלאגן, זבל, קיצור- הודו. 

אני כותבת לכם את המילים האלו כשעל עדן החלון שלי יושב קוף. אמיתי לגמרי. (תמונות בסטורי באינסטגרם) 

קציצות טבעוניות ברוטב חמוץ מתוק

באופן לא מאוד מפתיע, ברגע שיצאנו מהבועה הדארמסללית שלנו והגענו שוב להודו ׳האמיתית׳, לקח לי פחות מ 24 שעות לחטוף פה איזה משהו. 

למרות שאני כל כך נזהרת, בקטע קיצוני, פשוט אי אפשר לדעת מאיפה זה יבוא לך.

אתמול בבוקר אכלתי טוסט עם ריבה, ושתיתי תה לימון וג׳ינג׳ר. בארבע אחר הצהריים כבר היו לי 38 מעלות חום ובשמונה בערב כבר התחלתי להקיא. 

היה לילה קשה אבל עכשיו אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב. 

איכשהו בתוך כל הבלאגן, יצא שדרכינו הצטלבו עם חברה מאוד טובה מהארץ שמטיילת עכשיו חצי שנה בהודו. 

אז את הימים הקרובים אנחנו הולכים להעביר פה ביחד. 

ומה אחרי זה? בפוסט הבא 😉 

קציצות טבעוניות ברוטב חמוץ מתוק

ועכשיו בואו נדבר קצת על המתכון של היום.

התלבטתי הרבה מה להכין לקראת סוכות. 

סוכות זה חג קצת חסר מעוף מבחינה קולינרית. אחרי כל ההיפ סביב ראש השנה, סוכות הוא מין חג קצת לא ברור. 

אז התחשק לי להכין מנה עיקרית שתהיה גם מעניינת וגם מתקתקה ושתתאים לא רק לסוכות אלא לכל יום אחר בשנה. 

התוצאה- קציצות טבעוניות ברוטב חמוץ מתוק. 

הן נהדרות! עם טעם קצת אסייתי, טקסטורה רכה ממש ורוטב גלייזי מפנק. 

תכינו לערב חג או סתם לארוחת צהריים, הן טעימות כל כך! 

זהו חברים, עד כאן ממני מהודו להיום, עדכונים נוספים שבוע הבא (אתם כמובן מוזמנים לעקוב אחרי כל הטיול יום יום באינסטגרם!) 

חג שמח ונשיקות מחצי היבשת. ☺️ 

קציצות טבעוניות ברוטב חמוץ מתוק

קציצות טבעוניות ברוטב חמוץ מתוק


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
40 דקות

מה צריך

קציצות (12-15 חתיכות)

240 גרם שעועית אדומה מוכנה לאכילה

1/2 כוס שיבולת שועל (נטולת גלוטן במידת הצורך)

1 כוס פקאן טבעי

1 בצל קטן חתוך לרבעים

1 שן שום גדולה כתושה

2 כפות כל מרכיב: רוטב סויה, שמן סומסום, טחינה גולמית

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח פלפל על פי טעם

1/3 עד 1/2 כוס קמח עדשים

רוטב

1/3 כוס כל מרכיב: מייפל, רוטב סויה

1 כף כל מרכיב: חומץ בלסמי, שמן סומסום, מירין (לא חובה)

2 כפיות קמח טפיוקה /קורנפלור מעורבבות עם 3 כפות מים

1/2 כוס מים

קישוט

חופן סומסום

גבעול בצל ירוק קצוץ

מה עושים

קציצות

להדליק תנור על 170 מעלות

מלבד קמח העדשים, להניח את כל שאר מרכיבי הקציצות במעבד מזון

לעבד לתערובת גסה וקצוצה

להעביר לקערה, להוסיף קמח עדשים בהדרגה עד שמתקבלת תערובת יציבה (להזהר לא לייבש)

לשמן ידיים ולהכין קציצות עגולות בגדול כדור פלאפל

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 15 דקות לערך, עד שיציב

רוטב

בקערית לערבב טפיוקה ו3 כפות מים

להניח את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן ולבשל על אש נמוכה

להוסיף את תערובת הטפיוקה ולבשל תוך כדי ערבוב עד שמסמיך

הגשה

להניח בכל צלחת הגשה כמה כפות אורז דביק

להניח מעל כמה קציצות ולזלוף מעל רוטב בנדיבות

לקשט בסומסום ובצל ירוק ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • את השעועית אפשר להחליף בכל קטניה אחרת (בעיני גרגירי חומוס פחות מתאים)
  • את המייפל אפשר להחליף באגבה
  • את הפקאן אפשר להחליף באגוזי מלך
  • את קמח העדשים אפשר להחליף בקמח דגנים (חיטה- כוסמין) / קמח שיבולת שועל

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים