קבבים טבעוניים


שלום שלום לכולם!

אמרתי לכם שכל יום השבוע יעלה מתכון או לא אמרתי?

אז הנה, אחרי שאתמול עלו השיפודים, היום עולים קבבים טבעונים.

זה ממש מצחיק אותי להעלות את המתכונים האלו, לא רק כי אף פעם לא אכלתי בשר אלא כי גדלתי בבית שאף פעם לא עשו בו על האש.

אני לא מבינה בעל האש בשום צורה שהיא אבל אני כן מבינה במתכונים ואוכל טעים.

קבבים טבעוניים

אז זה פחות משנה לי לאיזה אירוע ולכבוד מה מכינים, העיקר שיהיה טעים, מזין (רוב הזמן חח) וטבעוני.

וזה בדיוק לאן שכיוונתי עם המתכון לקבבים טבעוניים.

רציתי לעשות אותו פשוט יחסית ובלי הרבה שלבים ובלי יותר מידי חומרים.

חשוב לי שתשימו לב לכל ההערות שבתחתית המתכון אבל אני גם אוסיף על זה קצת כאן-

אני השתמשתי בתערובת טחון להכנת קציצות (כמו אלו של טבע דלי וכדומה) זה בדרך כלל חלבון מין הצומח עם קצת קמח ולפעמים תבלינים.

קבבים טבעוניים

זה מאוד נוח לעבוד עם זה אבל אם לא מצאתם אתם תמיד יכולים לעבוד עם טחון מין הצומח שהוא יותר פירורים פירורים ואז תצטרכו להוסיף קמח ומים כדי לחבר את התערובת.

ממליצה במתכון הזה כן להשתמש בתערובת מוכנה כי זה פשוט ממש מקל על העבודה.

עוד המלצה מעולה- אתם יכולים להשתמש בביונד מעוך!

כך או כך יצאו קבבים מעולים, ממש עשירים בטעם וכדאי לכם לצפות בוידאו שבתחתית המתכון אם אתם רוצים לראות אותי עושה ביס ענקי בפיתה 😉

מחר אני מעלה מתכון אחרון לפני שאנחנו נכנסים ליום הזיכרון…

אז בנתיים שיהיה לכם שרב שמח וקליל ונתראה מחר!

קבבים טבעוניים

קבבים טבעוניים


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

קבבים (18-20 חתיכות)

500 גרם טחון מין הצומח לבחירתכם (המלצות + הערות חשובות בתחתית המתכון) 

1 בצל קטן קצוץ דק

חופן גדושה פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה דק

1/3 כוס שמן

2 כפות פפריקה מעושנת

כפית כמון

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

קבבים

להדליק תנור על 180 מעלות

לערבב את כל החומרים בקערה

לשמן ידיים ולהכין קבבים

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 20-25 דקות עד שיציב- לפיתה ולזלול!



הערות והמרות:

  • חשוב- אני השתמשתי בטחון להכנת קציצות (כמו של טבע דלי וכל אלו) בתערובות האלו כבר יש קמח והן מוכנות לעבודה- במידה ובחרתם להשתמש בטחון שאין בו קמח והוא רק פירורים פירורים אתם תצטרכו להוסיף תערובת של קמח (כלשהו) ומים, כף כל פעם עד שהתערובת תחזיק טוב. אפשר גם להוסיף טחינה להדבקה.
  • אתם בהחלט (!) יכולים להשתמש בביונד- להפשיר אותו וכל שאר העבודה אותו דבר.
  • אני פחות ממליצה במתכון הזה על שבבי סויה כי הטעם שלהן מאוד מורגש וקשה יותר לעבוד איתם בעיני.
  • אפשר לתבל כאהבת נפשכם
  • אפשר לטגן
  • לא בטוחה אם יהיה אפשר לשים אותם ישירות על המנגל, הייתי ממליצה קודם לטגן או לאפות בבית ואז למנגל

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים