GIFT CARD התחבר/י

כנאפה טבעוני


היוש כולם!

ביום שלישי נסענו ליום כיף אני וחברות שלי שהן גם קולגות (אריאל, דניאל ואפרת).

עשינו לנו יום כיף באיזור חוף הכרמל- עוספייה- דלית אל כרמל, שזה אחד האיזורים האהובים עליי בארץ.

התחלנו בבית קפה בעין כרמל, המשכנו ליקב שמגיש גבינות טבעוניות (של אוטופי יאמי) בכרם המהר״ל.

כנאפה טבעוני

אחר כך נסענו לחנות כלי בית ענקית בעוספייה וקניתי מרפסת חדשה (יאיי) ואז נסענו לדלית לאכול כנאפה טבעוני.

הכוונה היתה לאכול כנאפה אצל שאפיק המושלם בעוספייה אבל מסתבר שהם בשיפוצים אז הדרמנו קצת לדלית וישבנו שעות בממתקי דלית ודיברנו וצחקנו ואכלנו מלאן כנאפה טבעוני ושתינו מלא קפה.

היה לי יום כזה כיף. הייתי זקוקה, מכל מיני סיבות, לצאת מהעיר, לנשום אוויר, לשנות אווירה ולהיות בחברת נשים מהממות וזה בדיוק מה שהיה.

חזרתי הביתה עייפה ומרוצה ועם החלטה די ברורה בראש- אני הולכת השבוע להכין מתכון לכנאפה טבעוני לבלוג.

כנאפה טבעוני

כשהיינו בדלית, הבחורה בכנאפה הכינה לנו את הכנאפה במקום על הגריל, הוא לא היה מוכן מראש, ועמדתי והסתכלתי ואמרתי לעצמי וואו זה מדהים, חייבת ללמוד להכין כזה גם.

אז שאלתי כמה וכמה חברים פודיז מה המרקם והטעם של הגבינה הלא טבעונית של כנאפה (אף פעם לא אכלתי כנאפה לא טבעוני) והם עזרו לי ממש להבין לאן לכוון ויצאתי לדרך.

יצא- ווואו!!!

כנאפה טבעוני עם גבינה נמתחת בהכנה ביתית- מושלם.

כנאפה טבעוני

כנאפה טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

כנאפה (2 מנות אישיות גדולות)

200 גרם קדאיף

½ כוס שמן קוקוס מומס (או חמאה טבעונית) + עוד 2 כפות לשימון המחבת

גבינה

¾ כוס קשיו טבעי

1 גביע יוגורט טבעוני בטעם טבעי (ביו כזה שיש בכל סופר, אפשר גם ממותק)

¼ כוס מים

¼ כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

סירופ

½ כוס סוכר חום

½ כוס מים

1 כף מי ורדים (לא חובה)

קישוטים

חופן פיסטוקים שבורים דק

מה עושים

סירופ

בסיר להרתיח סוכר ומים

להנמיך את האש ולבשל 5-6 דקות אז שמסמיך

לכבות את האש, להוסיף מי ורדים, לערבב ולהניח בצד

כנאפה

בעזרת הידיים לערבב בקערה שמן קוקוס וקדאיף

להעביר למחבת פיצית (קוטר 12 ס״מ) משומנת או למחבת הכי קטנה שיש לכם בבית ולהדק לדפנות ולתחתית

להניח רגע בצד

גבינה

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הגבינה

לעבד למשחה חלקה לחלוטין

להעביר לסיר טפלון / נונסטיק ולבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי

אחרי 3-5 דקות בישול וערבוב יתקבל גוש אחיד ודביק, לכבות את האש

הכנה

להעביר כפות של גבינה למחבת מעל הקדאיף

(אם אתם עושים במחבת גדולה תעבירו הכל, אם במחבת פיצית אז חצי כמות ואת השאר תניחו בצד לנגלה הבאה)

לכסות בקדאיף מעורבב בשמן קוקוס

להניח על אש נמוכה ולבשל 3-4 דקות עד שהקדאיף זהוב מכל הצדדים

(ממליצה לשנות את המיקום של המחבת על הלהבה מידי פעם, שלא רק המרכז יתבשל)

להניח צלחת על המחבת ולהפוך בעדינות את הכנאפה על הצלחת

לתת לכנאפה להחליק בעדינות חזרה למחבת ולטגן גם את הצד השני 3-4 דקות

לכבות את האש, ולתת לכנאפה לשתות סירופ סוכר בנדיבות

לקשט בפיסטוק ולהגיש במחבת חם חם או בעדינות להעביר לצלחת (עדיף להגיש במחבת) לחזןר חלילה לכנאפה השני

רוצים ללמוד איך להכין גבינות טבעוניות מכל הסוגים כולל גבינה צהובה וגבינות קשות ועוד ועוד? הצטרפו לסדנת גבינות טבעוניות



הערות והמרות:

  • השמועה אומרת שזה יעבוד עם אטריות אורז (למי שרוצה ללא גלוטן) אבל לא ניסיתי עדיין
  • אפשר להשתמש בגבינה טבעונית קנויה אם אתם מעדיפים
  • אם יש לכם רק מחבת ענקית תכפילו כמויות של הכל
  • אם אין לכם כוח להפוך אתם יכולים לוותר על השכבה השניה של הקדאיף ופשוט אחרי שהופכים על צלחת להגיש

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים