GIFT CARD התחבר/י

קניידלך טבעוני


*מתכון זה שודרג ושופץ ב 07/04/20

היי יפים!

הרבה זמן לא כתבתי לכם. זאת אומרת זה לא באמת הרבה זמן, זה כולה שבוע אבל זה מרגיש ממש מזמן.

הסיבה שלא כתבתי לכם היא די ברורה… פסח!

הימים שממש לפני ליל הסדר, הם אומנם הימים הכי הכי הכי עמוסים בבלוג, אבל יחד עם זאת הם לא תקופה לעלות מתכונים חדשים.

את הפוש הגדול של המתכונים החדשים לחג העליתי עד תחילת השבוע של השבוע של ליל הסדר ואחר כך התחיל הטירוף של הלקטים…

לקט עיקריות לקט סלטים ותוספות ולקט קינוחים. המון המון המון מתכונים לחג.

קניידלך טבעוני

שנה שעברה בתקופה הזו של השנה הבלוג היה חצי ממה שהוא היום מבחינת כמות עוקבים.

וכבר אז לפני החג היה טירוף. ולכן, השנה כבר ידעתי והתכוננתי מראש. ולא טעיתי.

את כמות ההודעות שקיבלתי מכם בשבוע האחרון אפשר לספור במאות.

מאות של הודעות, כאן, בפייסבוק, באינסטגרם, בפלאפון ובכל דרך אפשרית.

אני שמחה להגיד שלמרות שזה לקח לי לא מעט שעות- עניתי לכולכם!!!! 🙂

קניידלך טבעוני

אני לא יודעת מה יותר משמח אותי, זה שאתם מכינים כל כך הרבה מתכונים מהחג לבלוג, או זה שהטבעונות הפכה להיות כל כך דומיננטית שמאות אנשים פונים אליי בתקופה הזו של החג כדי לקבל טיפים והכוונה על מנות טבעוניות.

שמחתי לעזור לכל אחד ואחת מכם וכמות האהבה שאתם מראים חזרה היא מיוחדת במינה.

חייבת להגיד לכם גם שאתם כל כך יצירתיים והדברים שהכנתם ודרכי ההגשה היפות פשוט חיממו לי את הלב.

ועכשיו למתכון של היום!

בימים שלפני החג, לא מעט מכם פנו אליי בבקשה להכין מתכון לקניידלך.

שנה שעברה אחרי כמה ניסיונות (רובן מהרשת) והרבה אכזבה, די שיחררתי את עניין הקניידלך בתחושה שלא משנה מה- זה יוצא דחוס ומבאס.

קניידלך טבעוני

אבל אז… ביום של ליל הסדר, כמה שעות לפני שיצאנו להורים שלי, כשאני באמצע הכנות לכל המנות הטבעוניות שהכנתי, פתאום חשבתי שלי ולמתן ולאחותי לא יהיה קניידלך להיום בערב!

החלטתי שאין מצב, ולא רק שאני הולכת להכין מתכון לקניידלך טבעוני הוא גם הולך להיות מושלם! לא דחוס ולא מתפורר- מושלם.

ישבתי כמה רגעים כדי להתרכז ואז זה בא אליי. הרעיון, השובב, הנועז, הלא מתקבל על הדעת….. 🙂 אה אה!

והתחלתי בהכנות.

מה שיצא, זה קניידלך טבעוני, רך להפליא, טעים בטירוף, שוחה לו במרק ובכלל אבל בכלל לא דחוס.

יששששש!

תהנו מהמתכון ולכל המבקשים- מחר עולה מצברייט 🙂

קניידלך טבעוני

קניידלך טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

קניידלך (25-30 חתיכות)

יבשים

2 כוסות קמח מצה

3 כפות קורנפלור

1 כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, מיץ לימון, שום גבישי / אבקת שום

מלח פלפל על פי טעם

רטובים

¼ כוס שמן

¾ כוס רסק תפוחים לא ממותק (שששש… אל תגלו לאף אחד….)

½ 1 כוסות מים חמים (עוד במידת הצורך)

מרק

1 בצל גדול קלוף שלם (לא חתוך)

2-3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות

2-3 גזרים קלופים חתוכים לטבעות עבות

3-4 גבעולי סלרי חתוכים גס

2 כפיות כל תבלין- כמון, פפריקה, פלפל שחור, שום גבישי, טימין

1 כפית כורכום

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח על פי טעם

מה עושים

קניידלך

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

מלבד המים, להוסיף את כל המרכיבים הרטובים

להוסיף את המים בהדרגה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה ביותר

להניח בצד 5 דקות

הכנה

להכין כדורים קטנים, יותר קטנים מכדור פלאפל

ולהניח על כלי שטוח ורחב מרופד בנייר אפייה

להכניס למקרר לשעה

למלא סיר גדול ורחב מאוד במים ולהביא לרתיחה

להעביר את הסיר על הלהבה הכי קטנה על האש הכי נמוכה ככה שהמים רק מבעבעים ממש קצת

להעביר בעדינות את הכדורים למים ולבשל בלי מכסה בערך 20-25 דקות*

להוציא את הקניידלך מהמים (המים יהיו מאוד מלוכלכים) ולהניח על הכלי עם נייר האפייה

לתת להם להתקרר לחלוטין

מרק והגשה

בסיר לחמפ כמה כפות שמן

לטגן את הבצל השלם מכל הכיוונים

להוסיף את כל הירקות (מלבד הפטרוזיליה) ולטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב

לכסות בהרבה מים ולהוסיף את התבלינים

לבשל עם מכסה סגור עד שהירקות מתרככים

לכבות את האש, להוסיף את הפטרוזיליה ולערבב

להגיש את המרק חם עם הקניידלך בצד



הערות והמרות:

  • במקום קורנפלור אפשר קמח תפוחי אדמה
  • לא ממליצה להחליף אף אחד משאר המרכיבים של הקניידלך
  • במהלך בישול הקניידלך מאוד חשוב שהמים לא יבעבעו- אש ממש נמוכה וסיר פתוח
  • חשוב שהקניידלך לא יהיה אחד מעל השני בסיר לכן צריך סיר רחב
  • אל תתעסקו איתם כשהם מתבשלים פשוט תנו להם להתבשל
  • להוציא מהמים בעדינות בעזרת מרית עם חורים ולתת להתקרר לחלוטין לפני שמזיזים
  • ממש קצת חתיכות קטנות יתנתקו מהקניידלך במהלך הבישול וזה בסדר גמור

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים