GIFT CARD התחבר/י

לאבנה טבעוני


היי חברים!

אוקי אוקי, אז חזרתי מסיני.

קודם כל, התגעגעתי אליכם! הקצבתי לעצמי רבע שעה כל ערב כדי לענות להודעות ותאמינו לי שזה לא היה מספיק אפילו כדי לענות על שליש.

חזרנו רק אתמול בערב וכל הבוקר אני רק עונה על כל מה שלא הספקתי.

ואני לא אשקר לכם, זה היה תענוג להניח את הפלאפון בצד ולהתנתק קצת מהטירוף הוירטואלי שקוראים לו החיים שלי… אבל…

התגעגעתי! זו הרגשה נהדרת.

ועכשיו קצת סיפורים על הנסיעה-

מבחינה קולינרית אני לא ארחיב כי אני מתכננת לכתוב פוסט של על סיני, אבל אני כן אחלוק איתכם קצת מהנסיעה עצמה.

מרגיש לי שמילים לא יצליחו לתאר את השלמות.

היה לי כל כך, אבל כל כך כיף. יותר מכיף, מדהים!

את סיני אני מכירה וידעתי לאן אני נוסעת אבל אין פעם שדומה לפעם הקודמת בסיני.

כל פעם אני לומדת דברים חדשים, מגלה על עצמי כל מיני סודות ויוצאת להרפתקאה חדשה.

לאבנה טבעוני

השקט הזה, האינסופי של המדבר, עם הרחש התמידי של הגלים..

כבר אחרי כמה שעות הקצב הטבעי מתחיל לרדת.

היה לי שבוע קסום.

שבוע של הכירויות עם אנשים חדשים ויפים, שבוע של עברית אנגלית וערבית.

שבוע של שיחות על העולם, שבוע של שמיים זרועי אינספור כוכבים.

שבוע של זריחות מטריפות מעל ערב הסעודית ושקיעות לא נורמליות מעבר להרי סיני.

שבוע מלא מלא מלא באהבה.

לאבנה טבעוני

בין כל זה גם הספקתי לאכול כל מיני דברים שעליהם אני אספר לכם כאמור בפוסט נפרד.

אבל משהו אחד אני כן אספר לכם עכשיו- כל השבוע הזה בסיני כולם כל הזמן אכלו סביבי לאבנה!

ואומנם יש בסיני אחלה טחינה, אבל כמה טחינה יכול בן אדם לאכול? כשכולם סביבו לא מפסיקים לאכול לאבנה?

קמתי היום בבוקר וידעתי ישר מה אני מכינה היום לבלוג.

לאבנה טבעוני, קרמי וקטיפתי עם זעתר משובח ושמן זית איכותי.

זה המתכון הכי מהיר שכנראה יש בבלוג והתוצאה- מושלם!

תהנו והתגעגעתי אליכם 🙂

לאבנה טבעוני

לאבנה טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
5 דקות

מה צריך

לאבנה

1/2 חבילה טופו משי

1/2 כוס צנוברים מושרים 4 שעות או מורתחים 20 דקות

(למדוד אחרי השרייה או בישול)

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית חומץ תפוחים / רגיל

3 כפות שמן זית

מלח על פי טעם

קישוט

2-3 כפות זעתר

1 כף שמן זית

מה עושים

לאבנה

בבלנדר לעבד את כל מרכיבי הלאבנה למשחה חלקה

להעביר לכלי אטום ולהניח במקרר

קישוט והגשה

לפני הגשה לפזר מעל זעתר ושמן זית

לשמור בקרור

הערות והמרות:

  • אם יש לכם בלנדר חזק אין צורך להשרות את הצנוברים
  • אני לא ממליצה להחליף את הצנוברים- זה לב ליבו של המתכון
    אם אין ברירה אפשר להשתמש בקשיו
  • את הטופו משי לא להחליף בטופו קשה כדי לשמור על מרקם קטיפתי
  • לא משנה איזה טופו משי- חבילה אדומה, סגולה או כחולה זה בסדר
  • במקום חומץ אפשר עוד לימון אבל החומץ ממש משדרג את המתכון


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים