לזניה טבעונית


היי!

יאיי, וידיאו חדש יצא היום לאור.

חשבתי הרבה מה יהיה הוידאו הבא שאני אכין. זה כל כך קשה להחליט…

ואז תוך כדי שיחה עם מתן בזמן שאנחנו אוכלים פיצה בחתול הירוק, מצאתי את התשובה.

שאלתי את מתן מה הוא היה הכי רוצה שיהיה בארץ כמו בלונדון וניו יורק, מסעדה טבעונית אסיתית איכותית או מסעדה טבעונית איטלקית טבעונית.

התחלנו לדון מה נראה לנו ומהר מאוד הגענו יחד למסקנה שללא ספק מסעדה איטלקית איכותית טבעונית היתה יכולה לשמח אותנו מאוד.

השיחה התגלגלה למסע של זכרונות על אחת המסעדות האיטלקיות שהיינו הולכים אליה מלא בלונדון.

המסעדה היתה ממוקמת בשוק אוכל מטורף ליד הבית שלנו.

בימי שלישי היה שם ערב מיוחד עם מלא מנות מעולות וכמעט כל שלישי היינו עומדים עם כולם בתור, גם כשהיה קר, כי זה פשוט היה שווה את זה.

הכל היה שם טעים, האוכל השתיייה הקינוחים.

לזניה טבעונית

היתה שם אווירה מעולה וכל מי שעבד שם היה איטלקי. מנפלאות לונדון…

חלק מהמלצרים בקושי דיברו אנגלית למרות שזה היה מקום כל כך טרנדי שתמיד היה אליו תור של היפסטרים בחוץ.

נתקפתי געגועים פתאום.

כמה כיף היה יכול להיות אם היה מקום כזה שהוא כל כולו טבעוני פה ליד הבית.

בסופו של יום כנראה מטבח איטלקי זה אחד המטבחים שאני הכי הכי אוהבת.

כשחזרנו הביתה, שמחים ומרוצים אחרי מגש פיצה טבעוני שלם, ידעתי שאני הולכת להכין לבלוג השבוע משהו איטלקי.

היתה לי התלבטות בין ריזיטו ללזניה כי זה לא המתכון הראשון ללזניה שיש בבלוג.

אבל לזניה זה פשוט כל כך הרבה יותר כיף.

וגם יש בונוס כי המתכון הזה משלב בתוכו גם רוטב בשמל טבעוני.

וגם… עשיתי לו וידיאו!

אני מקווה שתהנו ממנו כמו שאני נהניתי ושמישהו כבר יפתח מסעדה איטלקית טבעונית בתל אביב.

תודה.

צ׳או. 🙂

לזניה טבעונית

לזניה טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה ורבע

מה צריך

רוטב עגבניות (תבנית מלבנית 38 ס״מ)

1 בצל קצוץ

3 כוסות עלי תרד קצוצים

2 שיני שום כתושות

10 עגבניות קצוצות

1 כף כל תבלין: אורגנו, בזיליקום

2 כפות רסק עגבניות אורגני

מלח פלפל על פי טעם

רוטב בשמל

1/2 1 כוסות קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות

2 כפות פתיתי שמרי בירה

1/2 כפית כל תבלין: מלח, שום גבישי

1 כוס חלב סויה לא ממותק

ציפוי

3-4 כפות שמרי בירה

שמן זית

לזניה

1 חבילה דפי לזניה (רגיל או נטול גלוטן)

מה עושים

רוטב עגבניות

במחבת לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף תרד ולערבב יחד עד שמצטמצם

להוסיף שום ולערבב יחד דקה שתיים

להוסיף עגבניות ולבשל יחד 10 דקות לערך

עד שמסמיך מאוד וכל העגבניות מעוכות

להוסיף תבלינים ורסק עגבניות, לערבב ולבשל עוד דקה שתיים

להניח בצד

רוטב בשמל

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הבשמל

לעבד למשחה חלקה

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

לזלוף כף גדושה רוטב עגבניות לתבנית ולשטח על כל התחתית

להניח מעל דפי לזניה

להניח מעל רוטב עגבניות בנדיבות ולמרוח על כל הדפים

להעביר כפות של רוטב בשמל

להניח מעל דפי לזניה וחוזר חלילה

בשכבה האחרונה למלא רוטב עגבניות בנדיבות

להקפיד שהרוטב יכסה את הדפים לחלוטין ובמיוחד את הפינות

ציפוי ואפייה

לפזר מעל הלזניה שמרי בירה בנדיבות

לזלוף מעל שמן זית

לאפות 45-50 דקות

שימו לב- אם החלק העליון מתחיל להשחים אבל הדפים עדיין לא התרככו- להניח נייר אלומיניום מעל התבנית ולהמשיך לאפות עד שסכין עוברת בקלות את הדפים

לקרר מעט ולהגיש חם

הערות והמרות:

  • לא חייב להוסיף תרד- אפשר כל ירק אחר
  • את הקשיו אפשר להחליף בטופו קשה
  • את שמרי הבירה אי אפשר להחליף, אפשר בלי אבל זה יצא הרבה פחות טעים


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים