סופלה שוקולד חם


היי לכולם.

מרגיש לי שממש יום חג היום בבלוג. היום בו עולה סופלה שוקולד חם טבעוני.
(שזה לא באמת סופלה, זה פונדו אבל בארץ הוא קיבל את השם סופלה ואני לגמרי זורמת עם זה)

זה מתכון שפיתחתי ממש ממש מזמן, מי מכם שהיה בסדנא שלי בתקופה שעוד העברתי סדנאות בטח מכיר אותו 🙂

במשך שלוש שנים לימדתי להכין את המתכון הזה בסדנאות בישול והיום, הוא יוצא לאור ועולה לבלוג רישמית.

סופלה שוקולד חם

אני יודעת שעוד מעט חנוכה ובאמת עוד מעט אני אתחיל גם עם מתכונים לכבוד חג השמן אבל אין מה לעשות, מזג האוויר הזה לא השאיר לי ברירה, פשוט הגיע זמנו של סופלה השוקולד היפיוף הזה לעלות לכאן.

אני מניחה שחלקכם זוכרים ויודעים שאני לא חובבת שוקולד גדולה אז מה עושה פה מתכון לכזה דבר שוקולדי אתם שואלים?

אז התשובה היא אם זה לא ברור היא… אתם!

אתם יקירי שכל כך ביקשתם ורציתם וחלמת על המתכון הזה, אתם שבכל הזדמנות ששאלתי ברשתות החברתיות איזה מתכון אתם רוצים לבלוג, תמיד הופיע שם סופלה.

סופלה שוקולד חם

אז המתכון הזה הוא בשבליכם ואני בטוחה שהוא הולך לשמח לא מעט מכם כי באמת שהוא כזה כזה טעים.

עכשיו שימו לב, ההבדל בין סופלה שוקולד עם מפל של שוקולד במרכז לבין עוגת שוקולד קטנה ומוצקה הוא הבדל עדין של כמה דקות אפייה.

שימו לב שאתם לא אופים את הסופלה יותר מידי ולא על מעלות גבוהות מידי כדי ליצור את האפקט המבוקש.
אבל, שימו לב גם לא להיות פראנואידים ולהוציא אותו מהתנור אחרי כמה דקות כי אז יהיה לכם סופלה לא אפוי וזה גם לא משהו.

זהו אני לא ארחיב במילים כי באמת שיש מתכונים שפשוט צריך לרוץ ולהכין ולא לחפור עליהם יותר מידי 🙂

תהנו, איזה כיף לכם!

סופלה שוקולד חם

סופלה שוקולד חם


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

סופלה (4 מנות) 

רטובים 

1 כוס חלב שקדים / סויה 

1 כף חומץ / מיץ לימון 

1 כפית תמצית וניל 

שליש כוס שמן 

½ עד ¾ כוס סוכר חום (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים) 

יבשים

1 כוס קמח כוסמין לבן / חיטה לבן (לא ממליצה על מלא במתכון הזה) 

¼ כוס אבקת קקאו 

¾ כפית אבקת אפייה 

קורט מלח 

תוספות

קוביות שוקולד / שוקולד צ׳יפס 

אבקת סוכר (לקישוט) 

מה עושים

סופלה

להדליק תנור על 170 מעלות

לשמן היטב תבניות סופלה ולהניח בכל תבנית רצועה של נייר אפייה כך שתבצבץ מהשוליים (לשליפה קלה)

בקערה לערבב חלב וחומץ, להניח בצד 2 דקות 

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב 

לקערה נוספת לנפות את כל המרכיבים היבשים 

לערבב טוב עד שמתקבלת תערובת בצבע שוקולית 

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב טוב 

אפייה

להעביר לתבניות סופלה ¾ גובה כל תבנית 

להטביע במרכז כל תבנית 2 קוביות שוקולד או חופן שוקולד צ׳יפס 

לכסות בעוד קצת בלילה 

לאפות 13-15 דקות עד שתפוח וסדוק (שימי לב לא לאפות יתר על המידה שלא תצא לכם סתם עוגת שוקולד)

הגשה

להוציא מהתנור לקרר 3 דקות 

בעזרת סכין דקה בעדינות לשחרר את הסופלה מדופן התבנית ועכשיו 2 אופציות 

אם הסופלה יציב אפשר למשוך אותו החוצה בעזרת נייר האפייה ולהניח על צלחת 

אם הוא מרגיש לא יציב אפשר להפוך את התבנית על צלחת ואז לקלף את נייר האפייה 

לפזר מעל אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש מיד 



הערות והמרות:

  • אני לא ממליצה להשתמש פה בכלל בקמחים מלאים כי הם מאוד יכבידו על המרקם הסופי
  • לא ניסיתי עדיין עם קמח נטול גלוטן, אני מאמינה שהמרקם הסופי יהיה דחוס משמעותית (אבל גם טעים!) 
  • אתם יכולים להוסיף מה שבא לכם במרכז הסופלה- ממרח בסגנון נוטלה, חמאת בוטנים, דובדבנים ועוד ועוד 
  • ממש חשוב לא לאפות את הסופלה יותר מידי, המרכז שלו אמור להיות רך זו כל הכוונה 🙂 
  • סופלה חייב להגיש מיד אחרת הוא מתגבש והופך לעוגה אז להכין אותו ממש בסמוך להגשה 

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים