קציצות כרישה טבעוניות נטולות גלוטן


היי היי, יש לי מלא מה לספר לכם! 

קודם כל הטיול לצפון היה מדהים!! המקום שישנו בו היה קסום ולא פחות. מוקף טבע, עצי זית ושקט מופלא.

היה תענוג לצאת מהעיר ונהניתי מכל רגע. 

מבחינה קולינרית כמובן שהתכוננו מראש. 

הבאנו איתנו לא מעט דברים שיהיה לנו לכל ארוחה שביום- יוגורט טבעוני, גרנולה ופירות, ממרחים גבינות טבעוניות ולחמים, נשנושים ועוד ועוד. 

ביום שישי החלטנו לנסות את קפה כליל, המקום היחיד בכליל שאפשר לשבת לאכול בו בשישי בערב. 

אהבתי את האווירה שהיא שילוב של הודו וסיני. 

מבחינת מה לאכול התפריט צמחוני מה שאומר שהוא מלא עד אפס מקום במוצרי חלב וביצים אבל היו כמה דברים שאפשר היה לאכול והרבה מאוד מנות ראשונות כיפיות. 

קציצות כרישה טבעוניות נטולות גלוטן

אנחנו לקחנו אוכל הודי טעים. 

לקינוח שאלנו אם יש משהו טבעוני והם הפתיעו ואמרו שהם הכינו עוגת שוקולד חמה. 

ולמרות שזה הכי 90s אוור, הם כל כך התלהבו שהיינו חייבים לנסות, ובאמת היה טעים ומושקע. 

בשבת נסענו לעכו וחזרנו עם שלל הפתעות שכללו אוכל ערבי מעולה וכמובן בקלוואה. 

בראשון בדרך חזור עצרנו באום כלתום בחיפה, פעם שניה שאני שם והיה מוצלח. 

אז היה סופ"ש טעים ויפייפה. 🙂 

ועכשיו למתכון של היום.

קציצות כרישה טבעוניות נטולות גלוטן 

מבחינתי אפשר רישמית להכריז שאנחנו מתחילים את מרתון פסח. 

וכמו שנה שעברה… מתחילים בקטן ואז מגיעים לגולת הכותרת- הקינוח לליל הסדר! 

תודה לכל מי שהגיב על הפוסט בפייסבוק לגבי הקינוח, קרוב ל 300 תגובות!!! ועכשיו אני צריכה לעשות ממוצע. 

אז לפני שאחנו מגיעים לקינוח, בואו נתחיל בקל, פשוט וטעים בטירוף. 

קציצות כרישה טבעוניות נטולות גלוטן, אפויות בתנור, ללא טיגון, שוחות ברוטב פיקנטי סמיך ומושלם. 

נשמע טוב נכון? 

זה אפילו יותר טעים מאיך שזה נשמע 🙂 

תהנו. 

קציצות כרישה טבעוניות נטולות גלוטן

קציצות כרישה טבעוניות נטולות גלוטן


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

קציצות (20 חתיכות) 

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות

3 גבעולי כרישה שטופים היטב פרוסים לטבעות 

1/2 כפית מלח לבישול הכרישה

1 כף מיץ לימון לבישול הכרישה

14 עד 1/2 כוס קמח לבחירתכם – עדשים / מצה / כוסמת / כוסמין (למי שלא שומר חמץ ולא נמנע מגלוטן) 

2 כפות קמח תפוחי אדמה / קורנפלור / קמח טפיוקה

1 כפית אבקת אפייה

מלח פלפל על פי טעם 

מעט שמן 

רוטב 

1 בצל קצוץ 

2 שיני שום כתושות 

1 כפית צ‘ילי אדום טרי קצוץ

8-10 עגבניות גדולות בשלות קצוצות 

2 כפות רסק עגבניות אורגני 

1/2 כפית כל מרכיב: שבבי צ‘ילי, כמון

1 כפית פפריקה חריפה / רגילה 

מלח פלפל על פי טעם 

מעט שמן 

מה עושים

קציצות

בסיר להניח תפוחי אדמה לכסות במים ולבשל עד שרך לחלוטין

בסיר נוסף להניח כרישה, 1/2 כפית מלח וכף לימון

לכסות במים ולבשל עם מכסה 15-20 דקות

לסנן את המים מתפוחי האדמה ולהניח אותם במעבד מזון

את הכרישה לשפוך למסננת רשת דקה

בעזרת תחתית כוס למעוך את הכרישה אל המסננת עד שכל כל כל הנוזלים מתנקזים

להעביר למעבד מזון עם תפוחי האדמה ולעבד כמה רגעים עד שתפוחי האדמה הופכים פירה והכרישה נשארת פה ושם עם חתיכות

להעביר לקערה ולהוסיף תבלינים, אבקת אפייה וקמח תפוחי אדמה

להוסיף קמח עדשים (או מצה וכו’) בהדרגה עד לקבלת תערובת רכה מאוד אך נוחה לעבודה

להניח 5 דקות בצד

הכנה ואפייה

להדליק תנור על 200 מעלות

לשמן ידיים טוב טוב

להכין 2-3 קציצות (התערובת תהיה כמו פלסטלינה מותכת כזו…)

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לשטוף ידיים, לשמן ידיים טוב טוב ולהכין עוד 2-3 קציצות וחוזר חלילה

לזלוף מעל הקציצות מעט שמן להכניס לתנור

לאפות 10 דקות, להפוך ולאפות עוד 5 דקות

להוציא מהתנור ולתת לנוח כמה דקות

רוטב

במחבת רחבה לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף צ‘ילי טרי ושום ולערבב ללא הפסקה כמה רגעים

להוסיף עגבניות קצוצות ולבשל עד שהעגבניות רכות לחלוטין והופכות לממרח

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולבשל יחד עוד 3-4 דקות

הגשה

כמה דקות לפני הגשה לזרוק את הקציצות לרוטב החם ולהגיש



הערות והמרות:

  • שימו לב- כמות הקמח במתכון תלויה באיזה סוג קמח בחרתם- תקפידו לא לשים יותר מידי קמח, התערובת אמורה להיות מאוד רכה אך לא נוזלית ודביקה
  • את הכרישה אפשר להחליף בבצל לחובבי הג‘אנר
  • אפשר להגיש עם כל רוטב אחר וגם רק עם טחינה וסלט

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים