GIFT CARD התחבר/י

עוגת לימון טבעונית


שלום חברים יקרים מאוד.

מה נשמע? איך עובר עליכם השבוע החורפי?

אני נהנית מאוד, כפי שאתם שמים לב אני כל כך נהנית שהעליתי אתמול מתכון לשוקו חם כי לא הצלחתי להתאפק.

יש לי כל כך הרבה רעיונות למתכונים לחורף שאני מרגישה שעוד רגע הוא יגמר ואני לא אספיק כלום!

אבל תמיד יש שנה הבאה 🙂

אז מה קורה היום בבלוג?

היום עשיתי מעשה.

מעשה שכבר זמן מה אני זוממת לעשות.

עוגת לימון טבעונית

אחרי שעבדתי על המתכון של הקרמבו והבנתי כמה זה כיף וקל לעבוד עם מי חומוס נשאר לי טעם של עוד.

לא טעם של מי חומוס… חחח 😛 אבל כן חשק לראות לאן עוד אני יכולה לקחת את העניין הזה.

ואז התחלתי לעבוד על עוגת לימון טבעונית לבלוג, שהיא לא רק העוגה האהובה עליי בעולם היא גם עוגה שמלא מכם ביקשו.

תיכננתי לעשות עוגה טבעונית בחושה רגילה ופשוט להוסיף אלמנטים לימוניים, אבל אז… העפתי מבט על מתכון לא טבעוני לעוגת לימון מהגבוהות האלו, מכירים?

היו שם איזה מאה ביצים או משהו לא הגיוני כזה או אחר אבל משהו בי התחיל להרגיש שאני הולכת לעשות מעשה.

והמעשה נעשה!

לקחתי מי חומוס והחלטתי להאמין בהם עד הסוף. וזה השתלם לי בהחלט.

עוגת לימון טבעונית

עכשיו תקשיבו- זו לא עוגה עם ביצים ובטח לא עוגה עם 6 חלבונים ו 4 חלמונים (שזה מה שיש ברוב העוגות הלא טבעוניות) ולכן להשוות אותה אחד לאחד לגירסה לא טבעונית זו טעות.

זו עוגת לימון טבעונית, פשוט ככה בפני עצמה והיא נהדרת!

היא כל כך ספוגית וגבוהה ויחסית לכל עוגה אחרת שהכנתי היא אוורירית להפליא.

כמובן שלא כמו עוגה עם מאתיים ביצים אבל לי אישית לא איכפת כי 11 שנה לא אכלתי ביצים אז אני כבר בקושי יכולה להשוות.

בכל מקרה, היא לימונית, היא עננית, היא מרשימה והיא מיוחדת וכל ההכנה שלה היא בקערה אחת בלבד 🙂

לכו להכין לסופ״ש ותגידו לי איך יצא?

צ׳או!

עוגת לימון טבעונית

עוגת לימון טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית קפיצית 18 ס״מ / קוגלהוף 20-22 ס״מ / מלבנית 30/20 ס״מ) 

150 גרם מי חומוס מקופסאת שימורים (תסמכו עליי!)

2/3 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

3 כפות קרם קוקוס מופרד מומס (הסבר בתחתית המתכון)

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפת לימון מגורדת מלימון אחד

1 ושני שליש כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

קישוט

כמה כפות אבקת סוכר

לימונים טריים להגשה

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

בעזרת מקציף חשמלי להקציף מי חומוס 20-30 שניות עד שמתחיל להיווצר קצף

להוסיף סוכר ווניל ולהקציף עוד חמש דקות עד לקבלת קצף אחיד, בהיר ותפוח

להוסיף קרם קוקוס ולימון (לא לערבב עדיין)

לנפות מעל 1 כוס קמח לקפל בעזרת מרית

לנפות את שאר הקמח ואת אבקת האפייה לקפל רק עד שאחיד ומעט גושי

להעביר לתבנית משומנת היטב

לאפות 35-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין (ממליצה אחרי בערך חצי שעה להוציא מהתבנית ולקרר מחוץ לתבנית)

קישוט והגשה 

לפני הגשה, לקשט את העוגה בנדיבות באבקת סוכר

להגיש עם רבעי לימון בצד ולזלוף לימון על כל פרוסה לפני שנותנים ביס



הערות והמרות:

  • דבר ראשון והכי חשוב- זו לא עוגה עם ביצים ועדיף לא להשוות אותה לעוגה עם 6 ביצים מה שכן- זה הכי קרוב שהצלחתי להגיע לעוגה ספוגית וממש גבוהה. היא עדיין דחוסה ביחס לעוגות לא טבעוניות אז קחו בחשבון.
  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
    לפני השימוש, להמיס טיפה את הקרם כדי שהוא לא יהיה גוש שלם (לא לחמם- רק להמיס. אפשר לשים 10 שניות במיקרו, או כמה שניות על מחבת)
  • אפשר להשתמש במי חומוס משימורים עם מלח
  • מי חומוס מבישול של גרגירי חומוס צריכים צמצום- מנסיוני מי חומוס משימורים עובדים תמיד בעוד שמי חומוס של בישול לא תמיד זורמים. אם אתם ממש רוצים להשתמש במי חומוס מבישול אז צריך לצמצם אותם (לבשל עד שהם ממש סמיכים ומזה למדוד 150 גרם)
  • אפשר להחליף את הלימון בתפוז
  • אני לא בטוחה מה יצא עם קמח מלא כי היא תהיה יותר דחוסה אז זה סיכון… 🙂
  • לא נסיתי עדיין עם קמח נטול גלוטן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים