סלט עדשים ותאנים טבעוני


שלום לכולם

איזה כיף שאנחנו במרתון החגים כבר וכל מתכון שעולה עכשיו הוא חגיגי ומרשים במיוחד.

שבוע שעבר כפי שאתם בטח זוכרים, עלה המתכון הראשון לחגים- פאי תפוחים טבעוני קלאסי.

חייבת להגיד שחלק מכם ממש הפתיע אותי וכבר הכין את המתכון לסופ"ש וזה שימח אותי מאוד.

והיום, עולה לו המתכון השני במרתון- סלט עדשים ותאנים טבעוני.

סלט עדשים ותאנים טבעוני

יש משהו מאוד אומנותי בעיני בלהכין סלט מיוחד. סלט זו מנה שיכולה להיות מאוד סתמית ומשעממת אבל אם משקיעים בה היא יכולה להיות מרשימה ומיוחדת במינה.

כשחשבתי על איזה סלט להכין לראש השנה לבלוג ידעתי שיהיה פה שילוב של משהו מתוק עם כל מיני הפתעות.

החלטתי ללכת על עדשים שחורות פשוט כי הן משתלבות כל כך טוב בסלטים בעיני והשלב הבא היה לבחור את המשהו המתוק.

אחרי ביקור אצל הירקן בחרתי ללכת על תאנים, למרות שזו כבר תהיה סוף העונה בראש השנה, עדיין תאנים הן יפות וחגיגיות ובמקרה הכי גרוע אפשר תמיד להחליף אותן בפרי אחר.

ואז הגיע שלב הטוויסט- לדעתי זה ליבו של כל סלט, הטוויסט, המרכיב הלא צפוי שבלעדיו לא הסלט לא היה מה שהוא.

בחרתי ללכת על שילוב של בצל שום וצנוברים מקורמלים. התוצאה- וואו וואו.

סלט עדשים ותאנים טבעוני

איזה סלט- חגיגי, מלכותי, מתקתק, מלא בהפתעות והעיקר מזין ומרשים.

בהמשך המרתון הולכים לעלות פה מתכונים מיוחדים במינם ואני כבר לא יכולה לחכות לגולת הכותרת- הקינוח הטבעוני לראש השנה!

חוץ מהמרתון של המתכונים, אני במרתון קטן משל עצמי.

עוד שבוע וחצי אנחנו טסים להודו. אני עוד בתהליכים של להרגיש את זה, של להתחיל להתרגש…

עד אז יש עוד לא מעט לעשות וכמו שאמרתי לכם, יש לי עוד שתי הפתעות ענקיות בשבליכם בשבוע וחצי הקרובים + יש לי גם יומולדת ביום שישי.

ממש מסיבומבה אחת גדולה החודש הזה 🙂

אבל עד הנסיעה ועד גילוי ההפתעות, יש לנו עוד כמה ימים ועוד כמה מתכונים במרתון- אז חכו חכו, הולך להיות פה שמח.

בנתיים, שיהיה שבוע מקסים כמוכם, נשיקות.

סלט עדשים ותאנים טבעוני

סלט עדשים ותאנים טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
50 דקות

מה צריך

סלט 

2 כוסות עדשים שחורות

1 בצל קצוץ

2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

1 כף סוכר

1 כוס צנוברים

2 תאנים מיובשות

3 תאנים בשלות

כמה גבעולי פטרוזיליה / נענע / בזיליקום קצוץ גס

רוטב

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס שמן זית

2 כפות יין אדום (לא חובה)

מלח פלפל על פי טעם

1/2 כפית שום גבישי

מה עושים

עדשים

להניח את העדשים בקערה ולכסות במים

להשרות חצי שעה, לסנן ולשטוף טוב

להעביר לסיר ולכסות ב 4 כוסות מים

לסגור את הסיר ולבשל עד שהעדשים רכות ומוכנות לאכילה, לקרר

בצל שום צנובר מקורמלים

במחבת רחבה לחמם כמה כפות שמן

לטגן את הבצל עד שמזהיב

להנמיך את האש, להוסיף שום ולערבב עם הבצל לא הפסקה חצי דקה- דקה

להוסיף צנוברים ולערבב כמה רגעים

להוסיף סוכר ולערבב עד שמזהיב- להזהר לא לשרוף את השום!

להוריד מהאש ולקרר

רוטב

לערבב את כל המרכיבים בקערית, לשמור בקרור

הכנה והגשה

בכלי הגשה להניח את העדשים

להוסיף 3/4 מכמות תערובת הבצל ו 3/4 מכמות הרוטב ולערבב

להוסיף תאנים מיובשות ולערבב

לחצות תאנים ולחתוך לצורת כוכב או פרוסות או קוביות ולהניח על הסלט

לזלוף מעל את שארית הרוטב ולפזר את שארית תערובת הבצל המטוגן

לקשט בעלים שבחרתם ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • את התאנה אפשר להחליף במשמש, נקטרינה, אפרסק או בטטה אפויה
  • את הצנוברים אפשר להחליף בפקאן, קשיו, אגוזי מלך, לוז וכדומה
  • את העדשים אפשר להחליף בקינואה אדומה / שעועית אדומה או שחורה / אורז בר שחור

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים