שלום לכולם
איזה כיף שאנחנו במרתון החגים כבר וכל מתכון שעולה עכשיו הוא חגיגי ומרשים במיוחד.
שבוע שעבר כפי שאתם בטח זוכרים, עלה המתכון הראשון לחגים- פאי תפוחים טבעוני קלאסי.
חייבת להגיד שחלק מכם ממש הפתיע אותי וכבר הכין את המתכון לסופ"ש וזה שימח אותי מאוד.
והיום, עולה לו המתכון השני במרתון- סלט עדשים ותאנים טבעוני.
יש משהו מאוד אומנותי בעיני בלהכין סלט מיוחד. סלט זו מנה שיכולה להיות מאוד סתמית ומשעממת אבל אם משקיעים בה היא יכולה להיות מרשימה ומיוחדת במינה.
כשחשבתי על איזה סלט להכין לראש השנה לבלוג ידעתי שיהיה פה שילוב של משהו מתוק עם כל מיני הפתעות.
החלטתי ללכת על עדשים שחורות פשוט כי הן משתלבות כל כך טוב בסלטים בעיני והשלב הבא היה לבחור את המשהו המתוק.
אחרי ביקור אצל הירקן בחרתי ללכת על תאנים, למרות שזו כבר תהיה סוף העונה בראש השנה, עדיין תאנים הן יפות וחגיגיות ובמקרה הכי גרוע אפשר תמיד להחליף אותן בפרי אחר.
ואז הגיע שלב הטוויסט- לדעתי זה ליבו של כל סלט, הטוויסט, המרכיב הלא צפוי שבלעדיו לא הסלט לא היה מה שהוא.
בחרתי ללכת על שילוב של בצל שום וצנוברים מקורמלים. התוצאה- וואו וואו.
איזה סלט- חגיגי, מלכותי, מתקתק, מלא בהפתעות והעיקר מזין ומרשים.
בהמשך המרתון הולכים לעלות פה מתכונים מיוחדים במינם ואני כבר לא יכולה לחכות לגולת הכותרת- הקינוח הטבעוני לראש השנה!
חוץ מהמרתון של המתכונים, אני במרתון קטן משל עצמי.
עוד שבוע וחצי אנחנו טסים להודו. אני עוד בתהליכים של להרגיש את זה, של להתחיל להתרגש…
עד אז יש עוד לא מעט לעשות וכמו שאמרתי לכם, יש לי עוד שתי הפתעות ענקיות בשבליכם בשבוע וחצי הקרובים + יש לי גם יומולדת ביום שישי.
ממש מסיבומבה אחת גדולה החודש הזה 🙂
אבל עד הנסיעה ועד גילוי ההפתעות, יש לנו עוד כמה ימים ועוד כמה מתכונים במרתון- אז חכו חכו, הולך להיות פה שמח.
בנתיים, שיהיה שבוע מקסים כמוכם, נשיקות.