לביבות טבעוניות


חג שמח לכולם.

אז כבר אפשר להגיד שחנוכה נכון?

ימים אחרונים של נובמבר ואנחנו מתקדמים בצעדי ענק לחנוכה.

השנה אני מאוד מאוד מרוצה מהמתכונים שעולים לבלוג לכבוד החג.

ביום שני עלה מתכון לסופגניות טבעוניות שהיה הצלחה מסחררת וכבר לא מעט מכם הכינו ושלחו לי תמונות.

חלק אפילו שלחו לי תמונות כבר באותו היום שהמתכון עלה! איזה כיף.

והיום עולה מתכון נהדר ללביבות טבעוניות אפויות בתנור.

הצלחתי להעביר את כל ההכנות לחג הזה בלי לטגן כלום.

לביבות טבעוניות

לא שהיה לי ספק כן? אני הריי לא יכולה לסבול אוכל מטוגן (חוץ מצ׳יפס!).

חוץ מזה ביום שלישי היה לי בוקר כייפי במיוחד.

יערה בנבנישתי המהממת בהחלט שעכשיו נמצאת בתהליך של מעבר לטבעונות, פנתה אליי ושאלה אם אני רוצה לבוא ללמד אותה להכין אוכל טבעוני ושההפקה של ויגן פרנדלי יצלמו את המפגש.

קבענו לנו דייט, הצטרפה אלינו שירן סנדל, צוות ההפקה של ויגן פרנדלי מצוייד במצלמות ומה לא והעברנו בוקר מדהים בהכנות של אוכל טבעוני דיבורים על טבעונות והרבה מאוד צחוקים.

לביבות טבעוניות

הפרוייקט (שאני רק חלק קטן בו) יעלה לאוויר בחודש הקרוב ואני כמובן אעדכן.

עד אז… אני מקווה שאתם מוכנים לחג ואם לא אז אני בטוחה שהמתכון הזה יסגור לכם לגמרי את הפינה.

הלביבות האלו כל כך טעימות והמטבל- פשוט וואו.

שיהיה לכולם חג שמח!

לביבות טבעוניות

לביבות טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

לביבות (20 חתיכות)

500 גרם תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים במגרדת

500 גרם בטטות מקולפות ומגורדות במגרדת

1/2 2 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור + 5 כפות מים

1 עד 1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר)

3 כפות שמן

1/2 כפית שום גבישי

מלח, פלפל על פי טעם

מטבל

1 כוס קשיו טבעי (מושרה רק אם הבלנדר שלכם חלש)

1/2 עד 2/3 כוס חלב סויה / שקדים ללא ממותק

1 שן שום

2-3 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד סחוט טרי

חופן שמיר

מה עושים

לביבות

על מגבת מטבח גדולה להניח את תפוחי האדמה והבטטה המגורדים

לסגור את המגבת ולסחוט ממש ממש ממש טוב את כל הנוזלים

להעביר לקערה גדולה

להוסיף טפיוקה מעורבבת ב 5 כפות מים

להוסיף תבלינים ושמן

להוסיף 1 כוס קמח ולערבב טוב טוב (להקפיד לערבב גם את התחתית)

להוסיף קמח רק במידת הצורך עד שאפשר להכין לביבה יציבה לחלוטין

להדליק תנור על 190 מעלות

להכין לביבות דקות ויציבות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

למשוח כל לביבה בשמן בנדיבות

לאפות 30-40 דקות

להעביר את התנור לגריל ולאפות עוד 5-10 דקות עד שזהוב כהה וקריספי

לקרר כמה דקות לפני הגשה

מטבל

מלבד השמיר להניח את כל מרכיבי המטבל בבלנדר

לעבד למשחה חלקה לחלוטין

להוסיף שמיר ולעבד עוד כמה רגעים

להעביר לצנצנת סגורה ולשמור במקרר עד 5 ימים

להגיש קר ליד הלביבות החמות

וכרגיל- הנה המתכון בויוטיוב! לא עוקבים? בואו תצטרפו 🙂



הערות והמרות:

  • אפשר רק תפוח אדמה או רק בטטה
  • אפשר קמח שיבולת שועל, קמח חיטה לבן, קמח חיטה מלא, קמח כוסמין לבן (לא בטוחה איך זה יעבוד עם קמח קטניות)
  • במקום קשיו אפשר טופו משי (ואז לא צריך חלב סויה)
  • ממליצה לבוא לבדוק מה המצב בתנור אחרי 25 דקות
  • את השמיר אפשר להחליף בפלפל קלוי, עגבניות מיובשות, זיתים, זעתר, עשבי תיבול ועוד

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים