GIFT CARD התחבר/י

מפרום טבעוני מדהים


היוש! בעל הבית השתגע 🙂

לא יודעת הקורונה הזו שינתה את כל החוקים באמת.

פתאום מתכון ביום שישי אחר הצהריים!

ועוד איזה מתכון…

קמתי בבוקר והתחשק לי מתכון שאף פעם לא הכנתי… משהו חדש ואחר ומשהו שאני לא מכירה.

שאלתי אתכם מה אתם חושבים ונתתם לי רעיונות פסיכיים.

מפרום טבעוני מדהים

ממש הרבה מכם (ממש הרבה) אמרו מפרום.

עכשיו שתבינו, עד לפני 3 שעות לא ידעתי מה זה מפרום.

אני אפילו לא לגמרי בטוחה לאיזו עדה המאכל הזה שייך ואפילו לא ידעתי שיש בו תפוחי אדמה 🙂

איכשהו ספחה עליי המנה הזו.

אז עשיתי גוגל וזה היה נראה לי טעים ממש והחלטתי לנסות.

מפרום טבעוני מדהים

ניגשתי לעבודה וגיליתי כמה דברים- פמרום טבעוני זה ממש לא בעיה, מבחינת מה במקום בשר מה במקום ביצה סגרתי את הפינה תוך רגע.

מה שכן- וואי תקשיבו זה מלא עבודה!

ואני בלוגרית של אוכל, אני לא מפחדת מהרבה בישולים…

זה באמת הרבה שלבים והרבה כלים אבל זה ממש ממש שווה את זה.

איזו מנה ביתית, מפנקת, מעניינת ועשירה בטעמים.

יאללה תהנו ושיהיה סופ״ש שמח, נשיקות!

מפרום טבעוני מדהים

מפרום טבעוני מדהים


הכנות
30 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

מפרום (10-12 חתיכות)

6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

מילוי

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

300 גרם טופו קשה

1 כוס אגוזי מלך

חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצות

3 כפות רסק עגבניות

3 כפות טחינה

3 כפיות תבלין שווארמה (או 1 כפית כל תבלין: כמון, פפריקה, כורכום)

מלח פלפל על פי טעם

ציפוי

1 כוס קמח

½ כוס קורנפלור + ⅓ כוס מים

2 כפות רסק תפוחים

שמן לטיגון

רוטב

4 כפות רסק עגבניות

400 גרם עגבניות מרוסקות (שימורים)

1 כוס מים

1 כף אבקת מרק ירקות אורגני (או תבלינים כמו במילוי)

¼ כפית קינמון

מה עושים

מילוי

על מחבת לחמם שמן ולטגן בצל עד שמזהיב

במעבד מזון לטחון טופו, ירק ואגוזי מלך

להעביר לבצל על המחבת ולערבב

להוסיף את כל שאר מרכיבי המילוי ולערבב על אש גבוהה 2-3 דקות

להניח בצד

רוטב

על מחבת רחבה ועמוקה לחמם מעט שמן

להעביר רסק עגבניות ולערבב דקה

להוסיף את כל שאר מרכיבי הרוטב ולבשל 2-3 דקות

לכבות את האש

תפוחי אדמה

לפרוס כל תפוח אדמה לפרוסה בעובי 2 ס״מ

בעדינות בעזרת סכין חדה לפרוס את הפרוסה כמעט עד הקצה (לפרוס את הצד הרחב, כמו פיתה) כך שנותר צורה של פאקמן

למלא כל תפוח במילוי ולהדק טוב טוב (זה יראה כמו פאקמן שאכל ממש הרבה מילוי חח)

ציפוי וטיגון

במחבת רחבה ועמוקה לחמם 3-4 ס״מ גובה שמן

בקערית להניח 1 כוס קמח לבן

בקערית נוספת לערבב קורנפלור מים ורסק תפוחים

לטבול בקמח כל תפוח אדמה ממולא עד שכל התפוח מכוסה בקמח

להעביר לתערובת הקורנפלור ולטבול מכל הכיוונים

להעביר לשמן ולטגן עד שזהוב כהה משני הכיוונים

בישול

להעביר את תפוחי האדמה למחבת עם הרוטב

לכסות ולבשל על אש נמוכה 30 דקות

להגיש על קוסוקוס או אורז או חלה או מה שאוהבים



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להכין כל מילוי אחר שאתם אוהבים שמתאים למילוי ׳בשר׳
  • במקום אגוזי מלך אפשר פקאן
  • במקום טופו אפשר פטריות / עדשים מבושלות / שעועית מבושלת (באותה הכמות)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים