קינוח כוסות טבעוני


בוקר טוב לכולם

מה שלומכם? איך עבר השבוע?

אני מתחילה קצת להתרגש מהנסיעה שלנו.

אתמול דיברתי עם סאפנה. סאפנה היא האישה החמודה והמקסימה שבבית שלה אנחנו ישנים כל פעם שאנחנו נוסעים לדארמסללה.

כבר שנים שיש לי שם חדר, בקומה השניה מול ההרים עם חלונות ענקיים ומרפסת מול העמק.

כל מה שצריך זה לקום בבוקר, לפתוח את הדלת, ואפשר לתרגל יוגה מול הנוף היפה בעולם.

אז אתמול דיברתי עם סאפנה והודעתי לה שאנחנו מגיעים. היא כמובן מאוד שמחה וישר ענתה לי – Most welcome!

ואז התחלתי להתרגש… 🙂 כי זה כבר מרגיש ממש קרוב.

קינוח כוסות טבעוני

אני רק ממש רוצה שנמצא כבר מישהו שיבוא לגור פה ולהיות עם החתולים ואז אני ממש אוכל להרגע.

בכל מקרה, בנתיים, אני מכינה לכם הפתעות נהדרות לראש השנה.

יש לי ממש השראה בשבוע האחרון וכבר שלושה מתכונים לחג מוכנים ומוזמנים. במיוחד עוגה אחת מדהימה שתגרום לכם להגיד- וואו!

מחכה בקוצר רוח שהמתכונים יעלו.

יש לציין בהתרגשות רבה, שכל מתכון שאני עושה בשלושה שבועות האחרונים, אני מצלמת גם בוידאו. וברגע שאני אסיים לערוך את הסירטונים הערוץ יעלה. איזה כיף נכון?!

אבל בנתיים, עדיין לא חגים, ועדיין לא הודו, ועדיין הערוץ בהכנות ואני בתל אביב וחם ומתחשק דברים מרעננים.

לפני שבועיים סיפרתי לכם שהזמנתי בחורה חמודה מאוד בשם נטליה להתארח בבלוג. הכנו ביחד דואנטס נטול גלוטן ועוד קינוח אחד קיצי להפליא.

אז היום הגיע תורו של הקינוח הקיצי לעלות לבלוג.

קינוח כוסות טבעוני

אני מ-א-ו-ד חובבת קינוחים בכוסות אישיות. אני מוצאת את זה פרקטי, זה תמיד אבל תמיד יפה, זה קל להכנה, זה מרשים- זה הקינוח הטבעוני המושלם.

יש בבלוג לא מעט קינוחים טבעוניים בכוסות ואני בטוחה שעוד הולכים לעלות לכאן לא מעט כאלו.

השילוב המשמח הזה של הצבעים והשכבות, זה כזה כיף.

אני ונטליה הכנו ביחד קינוח טבעוני בכוסות בסימן פירות טרופיים, לי הוא ממש מזכיר את בנגקוק וזה תמיד טוב!

שלוש שכבות של מחית מנגו, קצפת קרם קוקוס ופסיפלורה חמצמצה ומתקתקה.

אתם בהחלט יכולים להיות יצירתיים ולהחליף את המנגו בפירות אחרים (עשיתי לכם רשימה בתחתית המתכון).

אני כמובן ישר חשבתי על אפרסק בעקבות תגלית השנה שאני לא אלרגית לאפרסקים יותר 😛

בכל מקרה, אני מקווה שתכינו בהקדם (מחר?!) ותהנו ממש משילוב הטעמים הנהדר הזה.

ובלי קשר- תעשו טובה תפיצו את השמועה שאנחנו מחפשים מישהו שישמור על החתולים בחודש שאנחנו לא פה- הדירה שלנו מדהימה וזו הזדמנות לבשל במטבח שלי!

יאללה, שיהיה סופ"ש מקסים כמוכם.

נשיקות.

קינוח כוסות טבעוני

קינוח כוסות טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
10 דקות

מה צריך

שכבה ראשונה (4-6 קינוחים אישיים)

3 מנגו בשלים קלופים וחתוכים

1/2 כפית קינמון (לא חובה)

שכבה שניה

500 מ"ל קרם קוקוס 20% שומן מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

1 כפית כל מרכיב- מיץ לימון, תמצית וניל

2-3 כפות מייפל / אגבה

שכבה אחרונה

8-10 פסיפלורות טריות

מה עושים

שכבה ראשונה

להניח את המנגו והקינמון בבלנדר

לעבד לתערובת חלקה

להעביר לכוסות אישיות

שכבה שניה

בעזרת מקציף חשמלי (חובה) להקציף את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת אחידה ותפוחה

להעביר מעל המנגו שבכוסות, להניח במקרר רבע שעה לפחות

שכבה שלישית

לפתוח את הפסיפלורות ובעזרת כפית לשפוך את הפסיפלורות על קצפת הקוקוס

לשמור במקרר עד הגשה



הערות והמרות:

  • על מנת להפריד את קרם הקוקוס יש לשים 1 קרטון של ליטר או לפחות 2 פחיות של קרם קוקוס במקרר ל8 שעות
    לאחר 8 שעות לפתוח בזהירות ועדינות ולהוציא רק את החלק הקשה השומני שהצטבר בחלק העליון של הפחית/ קרטון
    מניסיון אישי שלי קרטון לבן(!!) של Aroy D מוציא הכי הרבה קרם ומקציף מדהים
  • את המנגו אפשר להחליף באפרסק, תותים, דובדבנים וכו'
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בטופו משי, זה לא יצא קצפת אלא קרם אבל זה עדיין יהיה טעים ממש (הייתי שוקלת להוסיף עוד קצת ממתיק)
  • את הפסיפלורה אפשר להחליף בעוד מנגו או כל פרי אחר שאתם אוהבים
  • אפשר לשדרג בשוקולד צ'יפס, אגוזים, גרנולה ועוד ועוד 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים