ים של אהבה
היי כולם, מה שלומכם השבוע?
השבוע קרו לי כמה דברים חמודים ומקסימים. דבר ראשון, אחת הסדנאות הפרטיות שהעברתי השבוע הזמין בחור מקסים כמתנה לבת זוגתו ביום השנה לחברות שלהם.
עשינו יחד סדנת בישול טבעוני איטלקי והכנו המון מנות. כשסיימנו להכין השארתי אותם לאכול יחד בביתם המקסים.
יום אחר כך קיבלתי מהבחור הודעה- "דרך אגב, היא אמרה כן"… אה! חמוד למידי כל העניין הזה 🙂
דבר שני שקרה השבוע זה שזוג חברים שלנו חגג את אהבתם באירוע מרגש ויפייפה.
בהתחלה בטקס מיוחד בו הם דיברו אחד אל השני מכל הלב ואחר כך ביומיים מטורפים על הים בחוף הבונים, שם היינו חבורה ענקית של אנשים עם אנרגיה מדהימה ומשחררת.
את הזוג המיוחד הזה פגשנו לפני שנה וקצת בפגישה קוסמית בצד השני של העולם, בדרמסללה, הודו.
אני לא אספר לכם את כל הסיפור, למרות שהוא מהמם, אבל בקצרה- אור ושני נכנסו לחיינו יומיים לפני שכולנו התחלנו קורס שתיקה בודהיסטי של 10 ימים על הר בדרמסללה.
את החוויה משנת החיים הזו עברנו יחד וזה חיבר אותנו בדרך מיוחדת שרק חוויה כזו יכולה לייצר. השבוע עם החגיגה המקסימה שלהם, עלו המון זכרונות מהודו. ועם הזכרונות בא התיאבון ועם התיאבון בא המתכון לפוסט 🙂
להודות על הודו
כבר כתבתי פה הרבה על הודו בפוסטים כאלו ואחרים אז אני לא ארחיב. הודו, תת יבשת הזויה בה ביקרתי כבר 5 פעמים וטיילתי לאורכה ולרוחבה, הביאה אותי לצחוק ודמעות. היום אבל, במקום לספר סיפורים על טיולים בהודו, ויש המון, אני אתרכז באוכל.
בהתחלה בהודו, כשעוד אוכלים רק במקומות מערביים מהפחד לחטוף איזה משהו, קצת מרגיש שכל המנות זו אותה מנה רק עם שם אחר. ההודים פשוט מכינים איזה רוטב ביייסיק כזו ומערבבים איתו כל פעם ירקות אחרים.
לאט לאט כשיוצאים מהבועה ומתחילים לאכול באמת מבינים את המגוון האינסופי של המנות ההודיות ואיך כל חבל ארץ מביא איתו טעמים חדשים ומרתקים.
והיום, נכין קציצות ברוטב גראם מאסלה. איזה כיף!
קציצות עסיסיות משובחות- שלב ראשון
להכנת הקציצות העסיסיות השתמשתי בכרובית ושעועית לבנה. אם אתם רוצים להשתמש בשעועית טריה אז יש להשרות לילה לפני ואז לבשל. אם אתם בסדר עם קופסאת שימורים, אז קופסאת שימורים אחת שלמה- ללא הנוזל.
את 2 כוסות השעועית, הכרובית (בערך ראש כרובית אחד בינוני- 3 כוסות ראשי כרובית קטנים), הבצל וכוס שיבולת השועל להניח במעבד מזון לעבד לתערובת אחידה- לא פירה!
שלב שני
להעביר את התערובת לקערה עמוקה ולהוסיף תבלינים (כפית מכל תבלין- פלפל גרוס, מלח, פפריקה, כמון).
ועכשיו להוסיף קמח חומוס בהדרגה ולערבב טוב טוב. שימו לב שהתערובת תהיה בצקית ויבשה יחסית, תוסיפו את קמח החומוס בשתי נגלות שליש כוס כל פעם. התערובת לא צריכה להיות דביקה כמעט בכלל.
שלב שלישי ואחרון
להכין כדורים בגודל כדור גולף ולהניח על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה. לאפות על 170 מעלות, 25-30 דקות עד שיציב וסדוק מעט.
התמונה הזו זה לפני אפייה 🙂
משחת קארי בשלוש דקות הכנה
אני לא יודעת למה תמיד נרתעתי מהכנת משחת קארי.
משום מה חשבתי שזה יהיה כרוך בקניית אלפי תבלינים שאני לעולם לא אשתמש בהם שוב. אבל מסתבר שטעיתי לחלוטין!
תראו כמה זה קל:
במעבד מזון לעבד יחד-
2 בצלים, 5 שיני שום, 1 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר), 2 כפות ג'ינג'ר מגורד, 3 כפות תבלין קארי מאסלה (או כל תבלין קארי לבחירתכם)
1 כף כל תבלין- צ'ילי, כורכום, כמון.
2 כפיות מלח, 2 כפות מיץ לימון וחופן כוסברה.
תתנו למעבד מזון לרוץ לפחות 5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מידי פעם יש לעצור ולערבב את הבלילה שעל הדפנות כלפי הלהבים.
זהו! מהמשחה שהכנו להפריד 1/3 כוס למתכון הזה ואת השאר להעביר לכלי אטום ולשמור בקרור.
רוטב השילוש הקדוש
להכנת הרוטב לקציצות, לחמם במחבת נונסטיק עמוקה על אש בינונית 2 כפות שמן.
להוסיף למחבת 1/3 כוס משחת קארי ולערבב ללא הפסקה 3 דקות עד שיהיה ריח מעולה של קארי במטבח.
למחבת להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ולערבב עוד 3-4 דקות יחד.
להוסיף קרם קוקוס ולבשל 10 דקות. לערבב תכופות. כמה שיותר זמן תבשלו את הרוטב ככה הוא יהיה יותר סמיך וטעים…
ממש לפני הארוחה, במחבת נונסטיק רחבה לחמם 1 כף שמן- לא צריך יותר מזה.
להעביר כמה קציצות שמתחשק לכם למחבת ולצרוב מכל הכיוונים דקה שתיים כך שהקציצות זהובות וקרספיות מבחוץ.
על הקציצות הקרספיות לשפוך את רוטב המסאלה שהכנו. תהיו נדיבים, זה טעים!
לחמם יחד כדקה, לקשט בכוסברה וצ'ילי אדום.
מי שלא אוהב חריף יכול כמובן לדלג על הצ'ילי, זה לא חובה בכלל.
מי שכן אוהב חריף יכול להוסיף אפילו עוד!
ממליצה להגיש מיד ועם אורז בצד.
שיהיה לכם בתיאבון ושבוע מקסים.
וכמו שאמרתי בהתחלה- ים של אהבה 🙂