כדורי פירה אפויים ממולאים


היי היי!

אז…. אני שמחה להכריז בזאת שאנחנו מתחילים באופן רישמי את מרתון פסח השנתי של הבלוג!

כמו כל שנה מאז שהבלוג באוויר (זה שלוש וחצי שנים מהממות) בשלושה שבועות שלפני פסח אני מתחילה במרתון מטורף בבלוג שכל כולו במטרה אחת- להפציץ אתכם במלא מלא מתכונים לכבוד החג.
מהיום ועד ליל הסדר הולכים לעלות לפה מלא מלא מתכונים מיוחדים, מעניינים, מגוונים וטעימים הכל במיוחד לליל סדר ופסח טבעוני.

כדורי פירה אפויים ממולאים

תצפו לקינוחים, סלטים, עיקריות, עוגות, מאפים ואפילו אורחים מיוחדים במינם שהולכים להתארח בערוץ ולהכין איתי מתכונים מטורפים לכבוד החג הבעייתי בשנה. 🙂

והיום אנחנו מתחילים עם מתכון שהוא בעצם 4 מתכונים שונים וביחד הם יוצרים מנה עיקרית מיוחדת במינה וכל כך טעימה שזה לא יאומן.

כדורי פירה אפויים ממולאים במילוי ׳בשר׳ מעושן עם רוטב סמיך ועשיר ואפילו מתכון לאורז טעים במיוחד להגשה.

כדורי פירה אפויים ממולאים

זה מתכון שלא קשור לאמא שלי או לליל הסדר אצלי במשפחה, פשוט קיבלתי מלא תפוחי אדמה במשלוח האורגני וזה מה שקרה 😛

בלי קשר לפסח או למתכונים רק רציתי להגיד לכם שאחותי ילדה היום בארבע בבוקר את הבן השני שלה, זה האחיין הרביעי שלי ואני כל כך מתרגשת!!!! מהבוקר אני פשוט לא מפסיקה לחייך ולבכות ולהיות בעננים אז הייתי חייבת לשתף אתכם.

זהו, עד כאן המתכון הראשון לפסח ואנחנו נתראה פה ביום חמישי עם אורחת מיוחדת במינה 🙂

כדורי פירה אפויים ממולאים

כדורי פירה אפויים ממולאים


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

פירה (12 כדורים גדולים) 

600 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

1 עד 2 כפיות שמן קוקוס

1 עד 2 כפות חלב שקדים / סויה לא ממותק

1 כפית שום גבישי

מלח על פי טעם

מילוי

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כוס פקאנים מרוסקים דק דק

2 כפות רסק עגבניות אורגני

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית כמון

מלח פלפל על פי טעם

ציפוי

1 כוס קמח מצה / פירורי לחם

כמה כפות סומסום

רוטב

1 כוס קרם קוקוס

1 כפית טפיוקה + 1 כף מים

1 כף רסק עגבניות אורגני

1 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית כל תבלין- כמון, כורכום

מלח על פי טעם

אורז להגשה

2 כוסות אורז בסמטי לבן

2 עד 3 כפות שמן

1 כפית שום גבישי

מלח על פי טעם

מה עושים

פירה

להניח את תפוחי האדמה בסיר ולכסות במים

לבשל עד התרככות מוחלטת ולסנן

להוסיף את כל שאר מרכיבי הפירה ולמעוך לפירה

להניח במקרר עד שקר לחלוטין

מילוי

במחבת רחבה לטגן בצל עד שזהוב כהה ומקורמל

להוסיף שום ולערבב דקה בערך תוך כדי ערבוב

להוסיף פקאן ולערבב דקה בערך תוך כדי ערבוב

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים יחד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב

להניח במקרר עד שקר לחלוטין

רוטב

במחבת לחמם קרם קוקוס

בקערית לערבב קמח טפיוקה ומים ולהוסיף לקרם הקוקוס

להוסיף רסק עגבניות ולערבב עד הסמכה

להוסיף תבלינים ולבשל תוך כדי ערבוב 5 דקות לערך

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

לשמן ידיים טוב לפני כל כדור

להניח במרכז כף היד כף פירה ולשטח לדיסקית (לא דקה מידי)

להניח כפית מילוי במרכז הדיסקית ולסגור מכל הכיוונים

לגלגל לכדור אחיד וסגור בין שתיי הידיים

לצפות בקמח מצה וסומסום ולהניח עד תבנית מרופדת בנייר אפייה

לזלוף מעל כל כדור כפית שמן

לאפות 20-25 דקות עד שזהוב כהה

לתת לנוח להתקרר רבע שעה לפחות לפני שנוגעים (הכדורים יהיו רכים מאוד כשהם יצאו מהתנור ויתגבשו לאחר שקצת יתקררו)

אורז

בסיר עמוק להניח אורז, שמן ותבלינים

לערבב טוב טוב

להוסיף מים על פי הכמות שמופיעה על אריזת האורז שקניתם

לכסות ולבשל 10 דקות על אש נמוכה (או עד שכל המים מתאדים)

לכבות את האש להשאיר את הסיר סגור לעוד עשר דקות ורק אז להגיש

הגשה

להניח כמה כפות אורז על צלחת הגשה

מעל להניח כמה כדורים

לזלוף מעל רוטב

לקשט בפטרוזיליה ולהגיש



הערות והמרות:

  • את הפירה אפשר להמיר בבטטה אבל קחו בחשבון שהיא פחות עמילנית ולכן פחות תחזיק טוב ככדור יציב
  • את הפקאנים אפשר להחליף באגוזי מלך או פטריות או טופו או מה שבא לכם 🙂
  • תוסיפו איזה תבלינים שבא לכם כמובן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים