היי היי
מה שלומכם? השבוע עובר עליי שבוע מלא בהרפתקאות.
ההכנות למתכונים לשבועות בעיצומן, בין לבין יש לי 3 סדנאות השבוע (למען האמת ממש לפני רגע סיימתי אחת).
ובין כל זה ביקור בחוויה אורגנית בה אולי אני אתארח כשפית אורחת (!!) ועוד כל מיני דברים מגניבים שקורים.
תוך כדי אני כמובן מכינה את המתכונים השבועיים לבלוג.
אז לקראת המתכון של היום החלטתי לעשות משהו אמיץ.
לפני שהחלטתי סופית אם להעלות מתכון טבעוני לעוגת מאצ'ה, התייעצתי אתכם באינסטגרם.
להפתעתי הרבה רובכם הצביע בעד עוגה שכזו ורק חלק מכם הצביע שזה נשמע לו מוזר.
זה מאוד שימח אותי כי כבר מלא זמן אני רוצה להעלות קינוח מאצ'ה טבעוני.
ותסכימו איתי שיחסית לזה שגרתי שנתיים ביפן, זה די מחדל שאין פה אחד כזה.
למי שלא מכיר, מאצ'ה זו אבקת תה ירוק. ביפן קיימת מסורת שלמה ומרתקת סביב התה הירוק.
וכפועל יוצר מזה, זה אחד הטעמים היותר נפוצים ביפן לגלידות, עוגות, ציפויים, קרמים ועוד ועוד.
בהתחלה כשגרתי שם הייתי די בשוק מהעניין (ומאוד הרבה מאוד עיניינים) ובאמת שלא הבנתי את הקונספט הזה בכלל.
היום אני ממששששש ממש אוהבת קינוחי מאצ'ה. לא רק הטעם אלא גם הצבע המהמם.
אבל, בגלל שאחרי הכל אנחנו בארץ, כשחשבתי איזה קינוח להכין ידעתי שאני אצטרך להיות עדינה…
אז המחשבה הטבעית היתה לעדן פה את העניינים עם שוקולד!
תה ירוק ושוקולד זה שילוב נהדר וביפן אפשר למצוא המון קינוחים בסגנון. כמובן שלא טבעוניים בעליל.
זה ממש כיף להצליח להכין מתכון לקינוח יפני טבעוני שיוצא טעים ומיוחד כמו המקור ואני ממש שמחה לחלוק אתכם את העוגות האישיות החמודות האלו.
לכל מי שלא רגיל לטעם של תה בקינוח שלו- שמרו על ראש פתוח.
זה ממש טעים ברגע שמתרגלים לרעיון וזה כל כך יפה!
אני ממליצה לקנות מאצ'ה איכותית, תוצרת יפן. אומנם יקר יותר אבל כל כך הרבה יותר טוב וטעים.
אני מקווה שתנסו ותהנו.
ולמי פה שחובב מאצ'ה, איזה כיף!!! 🙂
שיהיה יום מקסים וירוק לכולם.
נשיקות.