GIFT CARD התחבר/י

מצברייט טבעוני מלוח ומתוק


*מתכון זה שופץ ושודרג ב 09/04/20

בוקר טוב!

חג שמח ואיך היה הסדר?

פוסט ביום ראשון לפנים משורת הדין.

ולמה? כי השבוע חג, והכל התהפך… יום חמישי זה בכלל יהיה יום שישי, והיום בעצם… יום שני?!

מצברייט טבעוני

בכל מקרה, המתכון של יום שני עולה ביום ראשון והמתכון של יום חמישי עולה ברביעי.

והפוסט האישי הקבוע שלי ברשתות החברתיות שעולה תמיד ביום ראשון, יעלה מחר. אה! 🙂

תכלס מה זה בעצם משנה הימים מה שחשוב זה שיש לנו פה מתכון די ממכר למצה בריי טבעוני אחד מלוח ואחד מתוק.

מצברייט טבעוני

אבל רגע, לפני… רציתי להגיד לכם מילה.

בסופ״ש האחרון, הבלוג שבר את כל שיאי הכניסות אליו אי פעם.

ב 48 שעות יותר מ 37,500 עמודים נצפו בבלוג.

קרוב ל 15,000 איש ביקרו בו יותר מ 19,000 פעמים… כל זה ביומיים!

רציתי להגיד לכם תודה.

מצברייט טבעוני

תודה על האהבה, על התמונות, על הלייקים, על השיתופים.

תודה שאתם אוהבים את המתכונים, תודה שאתם מפרגנים, תודה שאתם כאן.

כל זה, שום דבר מזה, לא היה קורה בלעדיכם.

מצברייט טבעוני

מודה לכם מכל כל כל הלב.

ועכשיו- מצה בריי! או מצברייט או איך שקוראים לדבר הטעים הזה אצלכם בבית 🙂

מתכון אחד למצה בריי מלוח ומתכון אחד למצה בריי מתוק ואני באמת לא יודעת להחליט איזה יותר טעים.

פשוט תכינו את שניהם אה?

נשיקות והמשך חג מהמם.

מצברייט טבעוני

מצברייט טבעוני מלוח ומתוק


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

מצה בריי מלוח (10-12 חתיכות)

4 מצות מרוסקות

¾ כוס מים

¼ כוס רסק תפוחים לא ממותק / מי חומוס משימורים

1 כפית שום גבישי / אבקת שום / שום טרי כתוש

מלח פלפל על פי טעם

¼ כוס קמח מצה

שמן זית לטיגון

מצה בריי מתוק (10-12 חתיכות)

4 מצות מרוסקות

¼ כוס רסק תפוחים / מי חומוס משימורים

¾ כוס חלב שקדים / סויה / אורז

2 כפות סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

¼ כוס קמח מצה

שמן קוקוס לטיגון

מה עושים

מצה בריי מלוח

בקערה להניח את כל המרכיבים ולערבב טוב עד לקבלת עיסה גסה

להניח בצד 3 דקות

לחמם במחבת נונסטיק (חשוב) כמה כפות שמן

להעביר כפות של הבלילה לשמן ולטגן עד הזהבה משני הצדדים

להגיש חם או קר ממליצה עם גבינה טבעונית טובה או מטבל (אופציות בתחתית המתכון)

מצה בריי מתוק

בקערה להניח את כל המרכיבים ולערבב טוב עד לקבלת עיסה גסה

להניח בצד 3 דקות

לחמם במחבת נונסטיק (חשוב) כמה כפות שמן קוקוס

להעביר כפות של הבלילה לשמן ולטגן עד הזהבה משני הצדדים

להגיש חם או קר עם מלא מייפל מעל



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף למלוח- בצל ירוק / זיתים / עגבניות מיובשות ועוד ועוד
  • חשוב לא לתת לבלילה לשבת כי אז היא הופכת להיות יותר מידי רכה- כשהיא מעורבבת ומוכנה ישר לטגן
  • לא נסיתי לאפות אני חושבת שזה יהיה בסדר אבל זה יצא פחות קרנצי אז תלוי בכם
  • אתם יכולים להוסיף איזה תוספות שאתם אוהבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים