מצה בריי טבעוני מלוח ומתוק


בוקר טוב!

חג שמח ואיך היה הסדר?

פוסט ביום ראשון לפנים משורת הדין.

ולמה? כי השבוע חג, והכל התהפך… יום חמישי זה בכלל יהיה יום שישי, והיום בעצם… יום שני?!

בכל מקרה, המתכון של יום שני עולה ביום ראשון והמתכון של יום חמישי עולה ברביעי.

והפוסט האישי הקבוע שלי ברשתות החברתיות שעולה תמיד ביום ראשון, יעלה מחר. אה! 🙂

תכלס מה זה בעצם משנה הימים מה שחשוב זה שיש לנו פה מתכון די ממכר למצה בריי טבעוני אחד מלוח ואחד מתוק.

מצה בריי טבעוני מלוח ומתוק

אבל רגע, לפני… רציתי להגיד לכם מילה.

בסופ״ש האחרון, הבלוג שבר את כל שיאי הכניסות אליו אי פעם.

ב 48 שעות יותר מ 37,500 עמודים נצפו בבלוג.

קרוב ל 15,000 איש ביקרו בו יותר מ 19,000 פעמים… כל זה ביומיים!

רציתי להגיד לכם תודה.

מצה בריי טבעוני מלוח ומתוק

תודה על האהבה, על התמונות, על הלייקים, על השיתופים.

תודה שאתם אוהבים את המתכונים, תודה שאתם מפרגנים, תודה שאתם כאן.

כל זה, שום דבר מזה, לא היה קורה בלעדיכם.

מודה לכם מכל כל כל הלב.

ועכשיו- מצה בריי! או מצברייט או איך שקוראים לדבר הטעים הזה אצלכם בבית 🙂

מתכון אחד למצה בריי מלוח ומתכון אחד למצה בריי מתוק ואני באמת לא יודעת להחליט איזה יותר טעים.

פשוט תכינו את שניהם אה?

נשיקות והמשך חג מהמם.

מצה בריי טבעוני מלוח ומתוק

מצה בריי טבעוני מלוח ומתוק


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

מצה בריי מלוח 

4 מצות מרוסקות (רגילות או כוסמין)

2 כוסות מים

3 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור + 1/3 כוס מים

1 כפית שום גבישי / אבקת שום / שום טרי כתוש

מלח פלפל על פי טעם

2-3 כפות קמח מצה

2-3 גבעולי בצל ירוק / זיתים / עגבניות מיובשות ועוד ועוד

שמן לטיגון

מצה בריי מתוק

4 מצות מרוסקות (רגיל או כוסמין)

2 בננות מרוסקות למחית

1 כוס חלב שקדים / כל חלב טבעוני אחר (אפשר ממותק)

3-4 כפות מייפל / סוכר חום

3-4 כפות קמח מצה

1/2 כפית קינמון

שמן קוקוס לטיגון

מה עושים

מצה בריי מלוח 

בקערה לערבב מצות ומים ולהניח בצד 2 דקות

בקערית לערבב קמח טפיוקה / קרונפלור עם 1/3 כוס מים

לשפוך על המצות ולערבב

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב

לחמם במחבת נונסטיק (חשוב) כמה כפות שמן

להעביר כפות של הבלילה לשמן ולטגן עד הזהבה משני הצדדים

להגיש חם או קר ממליצה עם גבינה טבעונית טובה או מטבל (אופציות בתחתית המתכון)

מצה בריי מתוק

בקערה לערבב מצות וחלב שקדים ולהניח בצד 2 דקות

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב

לחמם במחבת נונסטיק (חשוב) כמה כפות שמן קוקוס

להעביר כפות של הבלילה לשמן ולטגן עד הזהבה משני הצדדים

להגיש חם או קר עם מלא מייפל מעל



הערות והמרות:

  • חשוב לא לתת לבלילה לשבת כי אז היא הופכת להיות יותר מידי רכה- כשהיא מעורבבת ומוכנה ישר לטגן
  • לא נסיתי לאפות אני חושבת שזה יהיה בסדר אבל זה יצא פחות קרנצי אז תלוי בכם
  • אתם יכולים להוסיף איזה תוספות שאתם אוהבים
  • את הבננה אולי יהיה אפשר להחליף ברסק תפוחים אבל אני לא בטוחה איך זה יצא

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים