מיונז טבעוני וספיישל סלטים


שלום לכולם!

יש פוסטים שאני ממש שמחה להעלות, יותר משמחה- מתרגשת.

כל מתכון בבלוג הוא מבחינתי יצירה ואני כבר יודעת שכל מתכון עוזר באיזה שהיא צורה למישהו מכם. וזה תמיד משמח כל כך.

אבל יש מתכונים שהם הרבה מעבר לזה.

יש מתכונים שהם סוגרי פינות. מתכונים שממש עוזרים למי שמנסה להמנע מצריכת מוצרים מין החי.

וזה אחד מהם.

מיונז טבעוני וספיישל סלטים

את המתכון למיונז טבעוני כתבתי לפני יותר משנתיים (!) בשביל הסדנת שחיתות.

בין כל הדברים שלימדתי בסדנא הזו הוא תמיד היה המתכון שהכי הרשים אנשים, שהכי העיף אותם.

המתכון שפעם אחר פעם גרם להם להגיד- לא יאומן שזה טבעוני.

מיונז טבעוני וספיישל סלטים

שמרתי את המתכון הזה רק לסדנאות, ועכשיו עם כל השינויים המדהימים שקורים בעסק, ובמיוחד לקראת יום העצמאות… החלטתי שהגיע הזמן לחלוק אותו עם כולכם.

ואם כבר אני חולקת איתכם מתכון מנצח למיונז, לא נעשה ספיישל סלטי מיונז?! בטח שנעשה!

אז- סלט תפוחי אדמה, סלט כרוב סגול כמו בסופר בול, סלא חצילים במיונז וסלט תירס של מסעדות.

מיונז טבעוני וספיישל סלטים

תאמינו לי, כל אחד יותר טוב מהשני 🙂

מקווה שהמיונז הטבעוני יסגור לכם פינה של מיונז וכל הסלטים יהיו לכם לפינוק לפיקניקים של יום העצמאות.

וחכו חכו מה עולה שבוע הבא לקראת החג…

שבת נהדרת שתהיה.

מיונז טבעוני וספיישל סלטים

מיונז טבעוני וספיישל סלטים


הכנות
-תלוי- דקות
בישולים
-תלוי-
מתי מוכן
תכלס מהר ממש

מה צריך

מיונז (צנצנת 250 מ״ל- אם אתם מכינים את כל ארבעת הסלטים, להכפיל את הכמויות של המיונז) 

170 גרם טופו משי (firm קרטון כחול)

2 כפיות חרדל

1 כף מיץ לימון סחוט

1/2 כפית מלח

1/2 כפית מלח שחור (חובה)

1/2 כוס שמן

סלט תפוחי אדמה

2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות ומבושלים

1 כוס מיקס אפונה וגזר

2 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות

מלח פלפל על פי טעם

3-4 כפות מיונז

סלט חצילים 

1 חציל בינוני

3 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית נוזל מעושן (לא חובה אבל ממולץ מאוד!)

מלח פלפל על פי טעם

3-4 כפות מיונז

סלט כרוב סגול

1/4 כרוב סגול קצוץ

3 כפות מיץ לימון

1 וחצי כפיות סוכר חום

מלח על פי טעם

3-4 כפות מיונז

סלט תירס שמיר 

1 כוס גרגירי תירס

1/2 גמבה חתוכה לקוביות

חופן שמיר קצוץ

2 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות

מלח פלפל על פי טעם

3-4 כפות מיונז

מה עושים

מיונז 

להניח את כל המרכיבים בכלי עמוק

בעזרת בלנדר מוט לעבד למשחה חלקה

להעביר לצנצנת סגורה ולשמור במקרר עד 5 ימים

סלט תפוחי אדמה

לערבב את כל המרכיבים בקערה

לשמור בקרור

סלט חצילים 

להדליק תנור על 200 מעלות

לאפות את החציל 25-35 דקות עד שרך ומקומט

לחצות לשניים ובעזרת כף להוציא את כל ליבת החציל (בלי הקליפה) ולהעביר לקערה

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב בעזרת מזלג

לשמור בקרור

סלט כרוב סגול 

לערבב את כל המרכיבים בקערה

לשמור בקרור (הוא נהיה טעים יותר ויותר ככול שעוברות השעות)

סלט תירס ושמיר 

לערבב את כל המרכיבים בקערה

לשמור בקרור



הערות והמרות:

  • במיונז- אין תחליף לטופו משי (חובה טופו משי, לא טופו רך ובטח לא קשה)
  • אם לא מצאתם קרטון כחול אתם יכולים להכין עם הקרטון האדום אבל המיונז יהיה מיימי יותר (אפשר לפצות על זה בעוד שמן, בחירה שלכם)
  • מלח שחור זה מאסט- בלעדיו זה סתם טופו משי וחרדל
  • בסלטים תעשו מה שבא לכם! יאמי!!! 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים