איך להכין קרמבו טבעוני


היי היי היי!

יאאאאא איזה מתכון כייפי עולה היום לבלוג ולערוץ יוטיוב!

מתכון שלם שמוקדש כולו לאחד הדברים הטעימים בעולם- קרמבו 🙂

אני שמחה מהמתכון הזה מכמה סיבות.

גם כי הוא נוסטלגי ומזכיר את הילדות.

גם כי הוא טעים בטירוף.

וגם, כי המתכון הזה שוב מוכיח שאין דבר שאי אפשר להכין טבעוני.

איך להכין קרמבו טבעוני

זה שאפשר לעשות מרנג ממי חומוס זה כבר חצי עולם יודע, וזה כבר לגמרי חדשות של 2015 אבל…

אולי לא כולם יודעים כמה זה קל!

זה פשוט לא יאמן. לא יאמן.

כל מה שצריך שזה שלושה מרכיבים פשוטים ויש לכם מרנג טבעוני מושלם.

מדהים נכון?

אז היום אני הולכת לעבור אתכם שלב שלב לא רק איך להכין מרנג טבעוני אלא גם איך להכין קרמבו טבעוני, יש!

אני ממליצה לכם בחום לצפות בוידיאו שבתחתית המתכון כי זה מאוד עוזר להבין איך לעבוד עם המרנג.

איך להכין קרמבו טבעוני

עכשיו, לפני שמתחילים כמה דברים:

דבר ראשון- לא לפחד ממי החומוס, תסמכו עליי אתם לא תרגישו ולא תדעו בשום צורה שזה שם.

דבר שני- גם אם אין לכם הרבה ניסיון בבישול, אל תחששו מלנסות את המתכון, זה שמדובר בהקצפה לא אומר שזה מסובך.

דבר שלישי- מה? אתם עדיין כאן? לכו להכין כבר!!! 🙂

תהנו ותשלחו לי תמונות. איזה כיף!

איך להכין קרמבו טבעוני

איך להכין קרמבו טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
12 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (קרור)

מה צריך

עוגיה (30 חתיכות) 

כוס וחצי קמח כוסמין מלא / חיטה מלא

1 כפית אבקת אפיה

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

3 כפות מייפל

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות חלב סויה / שקדים / אורז מעט חם

מילוי

1/2 כוס (120 מ״ל) מים מקופסאת שימורים של גרירי חומוס ללא מלח

1/2 כפית חומץ

100 גרם אבקת סוכר

ציפוי

200 גרם שוקולד מריר מומס

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 180 מעלות 

בקערה לערבב קמח ואבקת אפייה 

להוסיף חלב סויה, שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל ולערבב 

ללוש כמה דקות לבצק אלסטי ורך (להוסיף נוזלים או קמח במידת הצורך)

לרדד את הבצק לעובי של פחות מחצי ס״מ

לקרוץ עיגולים בגודל הרצוי ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה 

לאפות 12-13 דקות ולקרר לחלוטין 

מילוי

בקערה עמוקה וגבוהה להניח מי חומוס וחומץ

בעזרת מקציף חשמלי להקציף על מהירות נמוכה כמה רגעים

להעביר למהירות גבוהה ולהקציף עד שהקצף תפוח ויציב (בערך 2-3 דקות)

כדי לדעת עם הקצף יציב, להפוך את הקערה באוויר לגמרי- אם הקצף לא זז בשום צורה- אפשר לעבור לשלב הבא

להוסיף את אבקת הסוכר כף כל פעם ואחרי כל הוספה להקציף כמה רגעים

להקפיף עוד בערך 3-4 דקות עד שהקצף יציב (אני ממליצה לצפות בוידיאו שבתחתית המתכון זה מאוד עוזר)

להעביר לשקית זילוף, לזלוף בצורה מעגלית ערימה של מרנג על כל עוגיה

להכניס למקפיא לשעתיים

לאחר שעתיים, להמיס את השוקולד המריר (בבאן מארי או מיקרו)

לטבול כל קרמבו בשוקולד ולהחזיר מיד למקפיא

לשמור במקפיא כל עוד לא אוכלים (אפשר להוציא מהמקפיא 5 דקות לפני שזוללים)

ממליצה בחום לצפות בוידיאו- (ולהרשם לערוץ! מה, אתם עדיין לא שם?!)



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להחליף את העוגיה בעוגיה קנויה
  • אפשר קמח כוסמין לבן או חיטה לבן ואפשר גם חיטה מלא (לא בטוחה לגבי נטול גלוטן, לא נסיתי)
  • אפשר לקשט כאהבת נפשכם
  • במרנג אני לא ממליצה להחליף שום דבר ו/או להוסיף שום דבר 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים