מרק מינסטרונה טבעוני


היי חברים

מה נשמע ואיך עבר עליכם השבוע?

חייבת להגיד לכם שמכל מיני סיבות עובר עליי שבוע לא פשוט.

והאמת, שזה לא באמת משנה למה כי הריי כולנו בסופו של דבר חווים שבועות בחיים שקשה.

כשמסתכלים מבחוץ על רשתות חברתיות של בלוגרים לפעמים זה נראה כאילו הכל פיקס בחיים שלהם 🙂

כל היום הם אוכלים אוכל טעים, או מצטלמים בים או בחופשה או במלון, מוקפים בחברים ובמזג אוויר מושלם.

אנחנו כולנו הרי יודעים שזה לא נכון אבל בעיני זה בסדר.

זה כיף לפעמים להשאב לתמונות האלו שרק גורמת לנו לחייך והן פשוט חיוביות לא משנה מה.

אבל בבלוג עצמו, בניגוד לרשתות החברתיות שבהן זה בעיקר תמונות, אני מרגישה שזה אחרת.

מרק מינסטרונה טבעוני

יש לא מעטים מכם, שעוקבים אחרי הרבה זמן (או קצת זמן) ובאמת מקדישים את הזמן לקרוא את מה שאני כותבת כאן לפני כל מתכון.

שתדעו לכם שלפעמים זה מרגש אותי יותר מעצם זה שאתם מכינים את המתכונים 🙂

בכל מקרה, אז אם אתם לפעמים קוראים את הפוסטים אתם יודעים שאני משתדלת לספר לכם פה על השבוע שלי ומה הביא אותי להכין את המתכון.

ותכלס, רוב השבועות בחיים שלי טפו טפו טפו טפווווו, באמת ממש סבבה.

אבל לפעמים יש שבועות שפחות, ויש אפילו שבועות קשים, כמו השבוע הזה.

וכשפתחתי את העמוד הריק הזה עכשיו והאצבעות נגעו במקלדת ידעתי שאין מצב שאני כותבת לכם עכשיו פוסט חמוד ומצחיק על מרקים ועל חורף כי תכלס, זה בכלל לא מה שאני מרגישה.

מה שרציתי להגיד לכם זה שאני מרגישה נחמה בזה שאני יודעת שכולכם יכולים להבין אותי עכשיו. גם אם אין לכם מושג מה בדיוק היה לי השבוע ולמה. רק מעצם זה שגם לכם יש ימים שלא פשוט.

מרק מינסטרונה טבעוני

הריי כולנו בני אדם, ולכולנו פחדים דומים, מגוון רגשות דומה, קשיים דומים והתמודדויות דומות.

יש משהו מאוד מנחם בלדעת שגם אם זה בעולם הוירטואלי, אנחנו חולקים איזה סוג של קשר הדדי. גם מי שעוקב אחרי הבלוג מלא זמן ובאמת מכיר אותי וגם מי שחדש כאן.

בסופו של יום כולנו דומים ומה שהכי מתחשק לי להגיד לכם עכשיו זה שגם כשקשה ממש כמו בשבוע האחרון, כיף לי כל כך בלב לדעת שחוץ מהבית שלי עם מתן וחוץ מהבית שלי עם המשפחה שלי והחברים הכי טובים, יש לי גם את הבית הזה.

ועכשיו אחרי כל זה- מתכון למרק מינסטורנה טבעוני 🙂

מרק שהכנתי בשבוע שעבר בזמן שירד מבול, לארוחת ערב איטלקית עם חברים.

הוא יצא עשיר כל כך וכל כך טעים שלא היה ספק שהוא עולה לבלוג.

ויש גם בונוס- קרוטונים קריספיים ומלאים בתבלינים.

איזה תענוג נכון?

בקיצור, אוהבת אתכם ולכו להכין מרק!

צ׳או ונשיקות.

מרק מינסטרונה טבעוני

מרק מינסטרונה טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה ורבע

מה צריך

מרק (4-5 מנות)

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי (בלי העלים) חתוכים לקוביות קטנות

4-5 עגבניות בשלות מאוד קצוצות

3-4 כפות רסק עגבניות אורגני (לא לוותר על זה)

100 גרם שעועית לבנה מוכנה לאכילה (או כל שעועית אחרת)

1 כוס פסטה כלשהי

2 כפיות כל תבלין- בזיליקום, אורגנו, טימין מיובשים

מלח, פלפל על פי טעם

קרוטונים

2 לחמניות מאיזה סוג שאתם אוהבים חתוכות לקוביות

1 כפית כל תבלין- בזיליקום, אורגנו, טימין מיובשים, שום גבישי

מלח, פלפל על פי טעם

3-4 כפות שמן זית

מה עושים

מרק

בסיר גדול ועמוק לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף שום, תפוח אדמה, גזר ולערבב 3-4 דקות עד שהירקות קצת צרובים

להוסיף עגבניות ולערבב 3-4 דקות עד שהעגבניות מתרככות

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב טוב

להוסיף שעועית ולכסות במים

לבשל 45 דקות בערך או עד שהירקות רכים

להוסיף פסטה ולבשל עוד 10 דקות (במידת הצורך להוסיף עוד מים, הפסטה צריכה להיות מכוסה במרק)

קרוטונים

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב קוביות לחם, תבלינים ושמן זית

להעביר לתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

לזלוף מעל עוד קצת שמן זית

לאפות 15-17 דקות או עד שהלחם קריפי

להגיש לצד המרק החם



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להוסיף עוד ירקות שאתם אוהבים אבל לא הייתי מוותרת על הסלרי
  • לא ממליצה לוותר על רסק העגבניות כי הוא ממש הבסיס לטעם הקלאסי של המרק

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים